View Single Post
Eski 27-05-2011, 08:14   #4684
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili zenfree, inşallah bu sene gelirsin de kürek kürek gübreleri nasıl kullanıyoruz gözlerinle görürsün.

Hersene " ama bu sene geleceğim inşallah "diye beni hep atlattın. Bari bağ bozumuna gel de bol bol üzüm yeriz.

Sevgili ciceksever, bilirsin mutlaka; yanık hayvan gübresi toprağı çok güzel ıslah eder.
Bütün kışın yağmuru - karını yiğen gübre toprağı o kadar güzel hale getir ki kına gibi olur.

Ben, bahçeye gelen yanık gübreyi elettikten sonra elek üstünü hep sebze yetiştirdiğimiz kısma ve ağaçların altına kürek kürek attırırdım. Elek altını da depolar çiçeklerimde kullanırdım. Ama bu sene havalar o kadar kötü gitti ki pek çok şeyi yapamadık. Ancak vakit bulduk da gelen gübrenin bir kısmını daha elenmeden el arabası ile hemen sebze bölümüne atıp, çapa yapttık ki toprakla halleşsin. Şimdi de sebze ekilecek tarhları hazırladık. Biraz geçe kaldık ama dediğim gibi herşeyde geçikme oldu bu sene. Çiftçi bile daha çeltik tarlalarına suyu basamadı, oysa bu zamanda çeltikler 30-40 cm olmuş olurdu.

Neyse, hayırlısı Allahtan diyelim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön