agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3407Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2012, 16:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asiye Mesajı Göster
Harika bir bahçe olmuş.. sağlıkla oturun ve keyfini çıkarın. Ellerinize sağlık
Sayın Asiye.

İyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.

Daha iyi ve güzellerinin sizlerin olmasını diliyor saygılar sunuyorum.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 11:34   #2
Ağaç Dostu

alimallah's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Bir bahçe hazırlığında olduğum için, sıra ile bütün bahçe yazılarını okuyorum.
Sizin sayfalarınızdan çok yararlandım.
Özellikle yaptığınız hataları ve çözüm önerilerini yazmanız, bana çok katkı verdi.
Teşekkürler bu faydalı bilgiler için.
Her şey gönlünüzce olsun.
Saygılar.

alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 18:03   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alimallah Mesajı Göster
Bir bahçe hazırlığında olduğum için, sıra ile bütün bahçe yazılarını okuyorum.
Sizin sayfalarınızdan çok yararlandım.
Özellikle yaptığınız hataları ve çözüm önerilerini yazmanız, bana çok katkı verdi.
Saygılar.
sayın alimallah

Ben bu bahçe işlemlerine başladığımda, internet bu kadar yaygın ve paylaşımcı değildi. Her şeyi ancak dar ve yakın çevremde araştırabildim. Dolayısı ile hatalarda çok oldu. Bu gün interneti yakından kullanlanlar bizlerden çok daha şanslı...

Yine geçen hafta 10 yıl süren bir yanlışlığı düzeltme düzeltme durumunda kaldık. Çim sulamasında bu güne kadar kullandığım çarma kafalı sprinkleri iptal edip, yerlerine toprağa gömülen rotor sprink sistemine döndüm. Hem bahçenin görünüşü güzelleşti hemde su basıncı düşmesinden dolayı takılıp kalan sprink sorunu düzeldi.

Bu arada çarpma sprinklerin çıkardığı gürültüde ortadan kalkmış oldu.

Saygılarımla...

Eski 22-06-2012, 18:46   #4
Ağaç Dostu

Hayvan dostlarımız

Geçmişte de biraz olsa değindiğim gibi bu yaz bizim için biraz zor geçiyor. Saksı ve mevsimlik çiçeklere bu dönemde de pek ağırlık veremedik. Mevcutlara ilaveten 4-5 kadar yeni gül fidanı, 20 adet zinya, 10 kadar kadife, 5-6 sardunya ile idare etmeye çalışıyoruz. Eşimin talimat ve direktifleriyle biraz domates, biber ve salatalık diktim.

Dolayısı ile sayfama ekleyebilecek fazlaca yeni bir şey yok.

Bu nedenle geçmişteki resimlerimden ekleyerek, bazı hayvan dostlarımızı konu edeyim dedim.

Bu Max.
Name:  max.jpg
Views: 7585
Size:  53.0 KB
Kurt doberman kırması ve erkek. Ancak çift tasma ile zapt edilebiliyor. Vukuatı çok, ısırıp kapmadığı insan kalmamıştı. Ağzından bir tavukla bir kirpiyi zor kurtardığımı hala hatırlarım.

Bu Shiva
Name:  shiva.jpg
Views: 2594
Size:  54.4 KB

Baldız perişan bir vaziyette sokakta bulmuş. Ya evini kaybetmiş ya sokağa atılmış. Bu yüzden ağlamaktan hasta bile olmuştu. Uzun bir veteriner desteğinden sonra yaşama bağlandı. Çok hanım efendi hav bile demeyen son derece uslu, eğitimli varlığı ile yoklu belli olmayan cici bir kızdı.

Bu Sarı.
Name:  sarı.jpg
Views: 2557
Size:  36.5 KB

Elimde resmi bulunmayan ve eşimin en yakın koruyucusu olan ben yokken yanına kimseyi yaklaştırmayan Kangal kırması kızımız Kontes’in arkadaşıydı. Kontes'in artan yemekleri için sık sık bahçemizi ziyarete gelirdi.

Bu Nazlı.
Name:  sarı2.jpg
Views: 4590
Size:  27.6 KB

Ancak 2 ay kadar bizimle oldu. Uysal yumuşak huylu bir hayvandı. Cinsini ve nereye kaybolduğunu hiç bilemedik.

Bu Can.
Name:  husky.jpg
Views: 11512
Size:  56.9 KB

Yakınımızda bulunan bir çiflikten sevmek için ara sıra yanımıza getirdiğimiz 2-3 aylık bir yavru husky.

Eski 28-06-2012, 14:35   #5
Ağaç Dostu

Hayvan dostlarımız ıı

Bu Şaşkın.

Name:  yavru ev.jpg
Views: 2201
Size:  48.2 KB

Bir iş için bahçe evinden şehre gidip döndüğümde, eşim bulup eve getirmiş. Eve geldiğimde bil bakalım misafirimiz kim geldi diye beni işletmişti. 3-4 gün bizimle beraber oldu. Şehre dönmek durumunda olduğumuzdan birkaç günlük yemeğini bırakıp ayrıldık ama bir daha karşılaşmamız mümkün olmadı.

Bu Çamur.

Name:  camur.jpg
Views: 2478
Size:  47.0 KB

Koşumuzun köpeği. Yaklaşık 4 aylık. Geçen hafta temel itaat eğitimi almak için okula başladı. Her sabah gidip akşam geri dönüyor. Okul çıkışı her gün yeni ne öğrendiğini kontrol ediyoruz.

Bunlar adını koyamadığımız iki çoban köpeği yavrusu kardeşler.

Name:  yavru köpekler.jpg
Views: 6519
Size:  69.3 KB

Anneleri 8-9 yavru yapmış. Seçip beğenilen bazı yavrular bazı kişilerce alıp götürüldü. Son kalan 2 tanesini bir süre misafir ettik. Sonra ne oldular bilmiyoruz.

Bu Ördek.

Name:  ördk.jpg
Views: 2579
Size:  50.5 KB

Cinsi değil adı Ördek.

Bahçe evimizin bulunduğu kooperatifin bir bahçıvanı çocukları çok istedi diye Ankara’da evine almış. 3-4 gün sonra evde beslemenin zorluğu karşısında kooperatifimize getirmiş. Benim günü birlik Ankara’ya gittiğimde eşim sahiplenmiş. 3 ay kadar birlikte olduk. Büyüdükçe evde bakımı zor olduğundan Mogan (Gölbaşı) gölü kıyısındaki sazlık alana bırakmaya karar vermiştik ki, bir arkadaşımızın önerisi ile Ankara’da ki meşhur Kavaklıdere semtindeki, görevlilerinin izin ve müsaadesi ile Kuğulu Parka bıraktık. Bir hafta kadar sabah akşam gidip karnını doyurup sevdik. Sonrasında bulunduğu ortama uyum sağlayarak bizden uzaklaştı. Bahçe evimizde sabahları ekmek almaya, akşamları çöp dökmeye eşimle birlikte gider gelirdi.. Tam bir karpuz ve dometes düşkünü idi. Bahçeye koyduğumuz leğende yüzmeyi çok severdi. Yavru olduğu için sudan çıktıktan sora üşümesin diye bornoz bile dikmiştik.

Can Ördeği merak etmiş

Name:  örk ve husk.jpg
Views: 2372
Size:  30.5 KB

Eski 28-06-2012, 16:21   #6
Ağaç Dostu

Hayvan Dostlarımız III

Bunlar Dragon Fly.

Name:  yusufcuk.jpg
Views: 2189
Size:  42.7 KB

Name:  yusufcuk2.jpg
Views: 2188
Size:  14.5 KB

Sanırım halk arasında bir diğer ismi de Yusufcuk. Ad koyacak kadar bir beraberliğimiz olmadı. Ancak 3-5 kare resim alacak kadar kaldılar.

Bunlar da Peygamber develeri.

Name:  pd.jpg
Views: 2728
Size:  27.8 KB

Name:  pd2.jpg
Views: 2545
Size:  26.7 KB

Pek sevimli olmadıklarından resmi bir ilişki içindeydik. Neyse pek uzun kalmadan gelip gittiler.

Bu Hüsnü.

Name:  kirpi.jpg
Views: 2808
Size:  71.4 KB

Geçen yaz bahçemizden hiç ayrılmadı. Her gece misafir olarak geliyor gündüz kayboluyordu. Ne yiyip ne içtiğini hiç öğrenemedik. Birkaç defa kedi ve köpekler için bıraktığımız yiyecek kaplarını karıştırırken yakaladık. Yiyor muydu ? yoksa merak edip yokluyor muydu pek bilemedik.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026