Merhaba efendim,
Yenge hanım' a geçmiş olsun. ALLAH beterinden korumuş, ya kafa üstü düşse idi mazallah. İyi tarafını almaya çalıştım-özür.
Önemsemek gerek tabii doktorun dediğini. O incinen bölge için 2-3 yıl soğuk/rüzgar/ter/yele dikkat etsinler(Romatizmaya karşı hassas..). Ama tek kolla dahi olsa çalışmayı da ihmal etmesinler lütfen. Sporcular 6 ayda sahaya dönüyorlar, yengemize de bir yıl rapor bizden. Farkında olmadan sağlık için spor yapıyorsunuz bahçenizde(sizin çimlerle ilgili sporunuz hariç).
İşleri yengemize devredin siz. O soğuk bölgelerde yetişecek bitkileri iyi tanıyor ki ayva işine el koymuş bilem.
Ayrık otu ekme faslını önce şaka sandım, sonra minik keçilere ilginize bakınca acaba? dedim

)).
Hani olur ya efendim;
Atları yarış öncesi ayrık otu ile besiye çekerlermiş. Tilkiden sonra yarışçı keçiler diye bir proje mi var?.
Diğer arsanız için susuz karpuz/kavun önerisine bende katılmakla birlikte, bağcılık konusunu ve sizin bölge şartlarınıza uygunluğunu araştırın derim efendim.
Bodrum penceresine çok ince örgülü tel/plastik çerçeve ve dışına da kışın bir plastik manav kasası(kardan koruma). Devamlı açık kalsın. Her ihtimale karşı bodrumda eğimi fazla olan yere su toplama çukuru/kuyusu ve otomatik su tahliye pompası...
Güzel yaşamınızı, anlatımınızı bir daha hiç bir kaza, hastalık, sorun bölmesin inşallah.
Çiçeklerinizi kıştan evde yetiştirip(soğuğa dayanıklı) sonradan bahçeye ....
Sağlık ile yaşayın inşallah.
Umarım uzun ve masraflı bir yazı sermedim ortaya, hoş görünüz. Davulun sesi buraya az geliyor

)).
Çimler mi? bilgim yok efendim. Tabana kuvvet sizden yana. Omuz, bel, kanat..vs. kasları yapacaksınız bence. Sonuç gene sağlık ve bahçede güzellik.
Saygılarımla lütfen.