Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran
Merhaba efendim,
Yenge hanım' a geçmiş olsun. ALLAH beterinden korumuş, ya kafa üstü düşse idi mazallah. İyi tarafını almaya çalıştım-özür.
Önemsemek gerek tabii doktorun dediğini. O incinen bölge için 2-3 yıl soğuk/rüzgar/ter/yele dikkat etsinler(Romatizmaya karşı hassas..). Ama tek kolla dahi olsa çalışmayı da ihmal etmesinler lütfen. Sporcular 6 ayda sahaya dönüyorlar, yengemize de bir yıl rapor bizden. Farkında olmadan sağlık için spor yapıyorsunuz bahçenizde(sizin çimlerle ilgili sporunuz hariç).
İşleri yengemize devredin siz. O soğuk bölgelerde yetişecek bitkileri iyi tanıyor ki ayva işine el koymuş bilem.
Ayrık otu ekme faslını önce şaka sandım, sonra minik keçilere ilginize bakınca acaba? dedim  )).
Hani olur ya efendim;
Atları yarış öncesi ayrık otu ile besiye çekerlermiş. Tilkiden sonra yarışçı keçiler diye bir proje mi var?.
Diğer arsanız için susuz karpuz/kavun önerisine bende katılmakla birlikte, bağcılık konusunu ve sizin bölge şartlarınıza uygunluğunu araştırın derim efendim.
Bodrum penceresine çok ince örgülü tel/plastik çerçeve ve dışına da kışın bir plastik manav kasası(kardan koruma). Devamlı açık kalsın. Her ihtimale karşı bodrumda eğimi fazla olan yere su toplama çukuru/kuyusu ve otomatik su tahliye pompası...
Güzel yaşamınızı, anlatımınızı bir daha hiç bir kaza, hastalık, sorun bölmesin inşallah.
Çiçeklerinizi kıştan evde yetiştirip(soğuğa dayanıklı) sonradan bahçeye ....
Sağlık ile yaşayın inşallah.
Umarım uzun ve masraflı bir yazı sermedim ortaya, hoş görünüz. Davulun sesi buraya az geliyor  )).
Çimler mi? bilgim yok efendim. Tabana kuvvet sizden yana. Omuz, bel, kanat..vs. kasları yapacaksınız bence. Sonuç gene sağlık ve bahçede güzellik.
Saygılarımla lütfen.
|
Sayın mrduran.
Başta siz olmak üzere, geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen tüm agaclar.net üyelerine içtenlikle teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Forum grubu olarak bu güzel dostlukların kader çizgimizde yazılı olan Tanrı'nın takdirindeki ayrılıklar hariç, hiç bir fire vermeden devam etmesini can-ı yürekten diliyorum.
Sayın mr duran, son derece motive edici, kapsamlı ve moral destekli ve aynı zamanda neşeli bu cevabınıza nereden başlayıp yanıt vermenin zorluğunu yaşıyorum şu an.
Eğer kabul ederseniz, kıymetli düşünce ve önerilerinize satır satır değil de, bir bütün olarak değerlendirip, elimden geldiğince yanıtlamaya ve katkı sağlamaya çalışacağım.
Eşim de yaşadığı rahatsızlığın sonucu olarak eksilen aktivitesinin bana getirdiği iş yükü fazlalığının farkında ve bunun moral sıkıntısı içinde. Geçen hafta da durum böyle idi. Gel moralin düzelsin arabaya atlayıp civarda biraz gezinelim, sana da bana da değişiklik olur dedim, sevindi…
Bakarsın şöyle bir bayan yardımcı da denk gelir, beğenirsen alırız, evde bahçede bize yardımcı olur değince suratı asıldı. Şaka maka yaptım dediysem de, asık suratla yola koyulduk. Haymana pazarına indik, Biraz alış veriş yaptık, birazda fide bakındık. Fiyatları pahalı bulunca Ankara’da alırız diye vaz geçtik. İntenet üzeri Google Earth ve Panaromia da rastladığım bahçe evimize oldukça yakın olan ancak hiç bilmediğimiz Gavur Kalesi isimli tarihi bir yere ulaşmak için ana yoldan çıkıp biraz içeri saptık. Çobanlarında yardımı ile hiçbir işaret ve tabelası bulunmayan bu tepeye ulaştık.
Çevrede çok sayıda yeni doğmuş yavrularla dolu koyun sürüleri vardı. Hanım arabadan inip kuzu sevelim dedi. Çok sayıda çoban köpeği olduğundan ve yanımızda tank, tüfek de bulunmadığından korktuk, inmedik arabadan. Ben bir ara köpeklerin uzaklaştığını görünce arabadan fırlayıp 30-40 metrelik tepeye tırmanıp soluk soluğa ancak birkaç resim çekebildim.
Sanırım alttaki bu resim mezar odası oluyor.
Anıt Duvarları
Korktuğumuz köpeklerden bazıları
Tepeden arabanın ulaşabildiği son noktaya bakış
Hem kuzu sevemedim hem de tarihi o yeri göremedim diye hanımın suratı gene asıldı. Köy içinde köpeksiz bir ortamda bulur severiz diye fazlaca oyalanmadan ayrıldık. Gerçekten de köy içinde bulduk ve kucağımıza alıp doya doya sevip kokladık yeni doğan o yavruları.
Atların ayrık otu meselesini ilk defa sizden duydum. Bilmiyordum bunu. Yarışçı keçi diye bir projemiz yok.

Sayın mrduran aklımıza sokmayın böyle şeyleri lütfen.
Diğer arsaları epeydir zaman ayıramadığımız için satılığa çıkardık. Eğer uygun bir alıcı çıkarsa elden çıkarmayı düşünüyorum. Zira, birine yetişmekte zorluk çekiyoruz.
Bodrum pencerelerimiz iniş merdiveni altında kapalı alana baktığından yaz kış açık ve tel korumalı, pencerelerden su alması olanaklı değil. Sadece jenaratör ekzost çıkışından su sızıntısı yaşadık, onu da tamir etmiş durumdayız. Bu konudaki bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için yine de teşekkürler.
Bu sene çimlerin hepsini saç fırçası ile tek tek fırçaladık. Hem de birkaç sefer. Bir koli saç fırçası harcadık bu işe. 4 ayrı tür gübre ile destekledik. Bayağı bir adam oldular. Bende sayelerinde Rambo veya Arnold Schwarzenegger olma yolunda epey mesafe kat etmeye başladım. Şu anda 2 beden büyümüş durumdayım.
Sayın mrduran. Okuyan olabilenleri de düşünmek gerektiği mütalaası ile yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum. Çok keyif aldığım güzel ve motive edici mesajınız için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.