View Single Post
Eski 12-04-2012, 23:13   #124
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Ertesi gün hava çok güzel olmasına rağmen, kendini daha fazla yorma diye eşim bahçede çalışmama müsade etmedi. Çalışmadan ve iş yapmadan da vakit geçmiyor. Bende bari bodrumdaki depoya ineyim de sonbaharda elimize geçen her şeyi gelişi güzel attığımız burayı toplayayım müsadesi istedim. Ancak depo bahçeden de daha beter durumdaymış Topla, topla adam edemedim. Eriyen kar suları jenarator egzost borusu çevresinden bodruma sızmış, yakınında bulunan çivi ve bağ tellerini paslandırmış olduğunu gördüm. Bunları atayım mı saklayayım mı derken, gün ışığı ve taze bahar havası alamayan buradan kendimi dışarı atmak için kendime bir çim havalandırma aparatı yapayım dedim.

Paslı çivileri, testere, keser, ve bir miktar ahşap malzemeyi kapıpı bahçeye attım kendimi. 30-40 dk içinde şöyle bir şey ürettim.

Name:  9.jpg
Views: 4001
Size:  71.2 KB

Name:  10.jpg
Views: 2776
Size:  54.0 KB

Bir süre bahçede denemesini yaptım. Oldukça iyi çalışıyordu. Ancak çiviler daha kalın ve daha uzun olacak olsa daha iyi sonuç alacağıma karar verdim. İlk fırsatta daha büyük çiviler ile bu buluşumu geliştireceğim.

Akşam olunca, havanında güzelliğini değerlenirerek odun ateşinde güveç yapma fikri aklımıza geldi. 2 tuğla, 2 inşaat demirinden oluşturduğumuz ocak ile arka bahçede güveç tenceremizi kaynattık. Ateşe ve pişirme işlemine refakat ederken, biramızı da yudumlamamayı ihmal etmedik.

Name:  11.jpg
Views: 3271
Size:  74.4 KB

Bu geceyi de yine kıştan yeni çıkmış olmanın verdiği hamlıktan kaynaklanan ağrı ve sızılar ile yine çok iyi geçiremedim.

Düzenleyen s.serdar : 13-04-2012 saat 00:01
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön