agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-08-2013, 00:55   #1
Ağaçsever
 
limonağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2013
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 46
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
En önemlisi, Güler Hanım'ın İstanbul toplantısında dağıttığı, sevgili loveforlife'ın bana ulaştırdığı, Antep biberleri çiçekten meyveye dönmüş.

Şimdilik olan üç biberin üçünü de fotoğrafladım. Tohumdan yetiştirdiğim için çok değerliler. Hava soğumadan olgunlaşırlarsa tohumlarını Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşıma açacağım.

Eklenti 435376

Eklenti 435377

Bu diğerlerinden farklı, tohumlarda karışıklık söz konusu değil, bakalım tadı nasıl olacak?

Eklenti 435378
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...

limonağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 03:52   #2
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn limonağacı,

Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz?

Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur?

Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı Mesajı Göster
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 10:21   #3
Ağaçsever
 
limonağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2013
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 46
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn limonağacı,

Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz?

Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur?

Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur?
Sayın birnefestoprak, Şeker biber Bursa Biberine deniyor bizim buralarda....Herhalde o kadar acıyı biraz yumuşatması düşünülerek böyle adlandırlmış.Antep Biberi buraya has bir çeşit olarak biliyorum.başka yerde yetiştirildiğini duymadım öteden beri.Yeni yeni bazı yerlerde deneniyor. Acı biberden salça,dolma,pul biber yapıyoruz.Taze iken az acı ama kızarma aşamasında çook acı,sulu,gevrek,çok lezzetli biberdir. Yaz boyunca sofralarda tabak tabak tüketıilir. Sevgi ve selamlar.

limonağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 18:52   #4
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tesekkurler. Sizin soylediginizden anladigim kadariyla, Antep'te geleneksel olarak en cok tuketilen biber cesidi, sizin tohumunu dagittiniz biber, dogru mudur? Ornegin Urfa'da pul biber yapiminda, yoreden yoreye farkli cesitlerde biberler kullanilabiliyor. Bu cesitler, bazen ayri ayri tek basina kullanilirken, bazen de karistirarak pul biber yapiyorlar.

Bir de salcalik biber icin genelde, Turkiye'nin batisina gittikce, tatli, parlak/koyu kirmizi renkli, kalin kabuklu, yassi ve iri meyveli, zaman zaman Bursa Biberi, zaman zaman da Kapya Biber olarak gecen, ticari piyasada da en cok bilinen hali Yaglik 28 olan biber (veya bunun turevleri) kullaniliyor.

Bildigim kadariyla, salcanin yogun olabilmesi icin kullanilan biberin etli olmasi; pul biber yapabilmek icinse ince kabuklu olmasi gerek. Antep Biberi olarak tohumunu dagittiniz biber, aci, sulu ve gevrek olmasinin yanisira ayni zamanda ince kabuklu mu? Eger ince kabukluysa, salcanin aciligini azaltmanin yaninda, kivamini arttirmak icin de Bursa Biberi kullaniliyor olabilir mi?

Sn SDurul, bahce sayfanizi isgal etmiyorum umarim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak, Şeker biber Bursa Biberine deniyor bizim buralarda....Herhalde o kadar acıyı biraz yumuşatması düşünülerek böyle adlandırlmış.Antep Biberi buraya has bir çeşit olarak biliyorum.başka yerde yetiştirildiğini duymadım öteden beri.Yeni yeni bazı yerlerde deneniyor. Acı biberden salça,dolma,pul biber yapıyoruz.Taze iken az acı ama kızarma aşamasında çook acı,sulu,gevrek,çok lezzetli biberdir. Yaz boyunca sofralarda tabak tabak tüketıilir. Sevgi ve selamlar.


Düzenleyen birnefestoprak : 23-08-2013 saat 21:27
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 01:21   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı Mesajı Göster
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...
Sevgili limonağacı, öncelikle sayfama hoş geldiniz. Açıklamalarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

İnanın, sizin duyduğunuz mutlu heyecanı dün biberleri görünce ben yaşadım. On günlük yokluğumda çiçekler meyveye dönmüşler. O sevinçle biberlerin yer aldığı mesajıma ''güzel biberlerim'' diye yazmış, sonra da okuyanlar ne der, diye silmiştim.

İşte ağaçlar.net böyle bir yer. Siz Güler Hanım'a çokça tohum gönderiyorsunuz, o herkeste olsun diye bizlere dağıtıyor. Böylece aynı zamanda dostluk köprüleri kurulmuş oluyor. Antep- Manisa dostluk köprüsünün kurulmasına loveforlife da yardımcı oldu.

Bu vesileyle; size, Güler Hanım'a ve loveforlife'a çok teşekkür ederim.

Tohumlar bana geldiğinde bir tanesini tatmıştım. Zehir acı değil, tatlı bir acısı var. Ben sadece salça yapmayı düşünüyordum. Sayın birnefestoprak'ın yönelttiği sorulara verdiğiniz cevapla nasıl değerlendireceğimi öğrenmiş oldum.

Sizin de buralardan bir isteğiniz olursa seve seve yerine getiririm.

Sevgiler...Selâmlar...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025