Sn limonağacı,
Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz?
Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur?
Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...
|