View Single Post
Eski 03-09-2013, 19:29   #2970
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Her şey çok güzel. Biraz sonra tam bir gezinti yaparım herhalde. Hünnap normal olanlardan mı. Biraz büyük gibi geldi bana. Sabah sefalarının da bu kadar rengi ve büyüğünü hiç yetiştirmemiştim. Bende klasik koyu mor ve koyu pembe vardı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Arkadaşım hünnap acaba çekirdekten yetişir mi... Sizinkilerin kocaman bir aferini var,ellerinize sağlık...
Türkiye'de ençok yetiştiği yere gittiğimde sormuştum. Bu arada bir belgeselde ilk hünapı yetiştiren yaşlı amca çekirdek getirip yetiştirdiğini anlatmıştı. Ben geçen yıl hünnap çekirdeklerini biriktirmiştim. Bir kısmını kapadokya gezisi sırasında vadide gittiğim yerlere diktim. Bakalım orada büyüyebilecekler mi. Yetiştirmeyi düşündüğüm yer yaklaşık 1300 rakımlı olunca cesaret edip ekememiştim. Benden biraz daha yüksekte olan bir arkadaşı ziyarete gidince orada gördüğüm bir metreden büyük dikenli ve güzel gelişmiş bitkiyi görünce ne olduğunu sormuştum. O da bana hünnap olduğunu bir karışlık çelik iken diktiğini şu anda şimdiki halini aldığını söyleyince ben de elimdeki çekirdeklerin bir kısmını saksıya diktim. Şu anda yaklaşık 15 civarı hünnap çıkmış durumda.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön