25-03-2020, 13:38 | #4441 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Merhaba, bugünlerde maalesef evden çık(a)mıyoruz malum. Tez zamanda eski, sıradan günlerimize döneriz inşallah. Dolayısıyla ben de henüz 1 yıllık bahçeme gidip sonbaharda diktiğim soğanlılarımı göremiyorum. Moral kaynağım ise sizin bahçe sayfanız oldu Sevgi Hanım Yaklaşık 2-3 gündür son 50 sayfanızı tekrar gezdim, kendi bahçem sayarak kızmazsınız inşallah. Fotoğraflara baktıkça kendi bahçemdeymişim gibi hissederek özlemimi bastırdım biraz olsun Sözü uzatmayayım bunca yıllık emeğiniz, çalışkanlığınız ve sevginiz takdire şayan, sizi tebrik ediyorum ve burada birlikte daha nice 50 sayfalar diliyorum. |
01-04-2020, 13:56 | #4442 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, Sayın Melisa16. Sevindim gerçekten, güzel sözleriniz için. Covid-19 gölgesinde, Pazar gününden. Her yer kupkuru, ayrıntılarda uyanış çok. Zeytinler koca adam oldular. Kabuksuz bademlerden çiçekler. |
01-04-2020, 14:10 | #4443 |
Ağaç Dostu
|
Covid-19 gölgesinde....
Sonbaharda arkadaşımın gönderdiği mor alabaşlardan birisi yok olmuş, diğeri tohum kesesi oluşturmuş. Ayrıca tohum da göndermişti, beyaz ve mordan. Elim ayağım tutup da tohumları ekemedim henüz. Gariban şebboylar her yerde. Kendiliğinden çimlenmiş, üzerleri tomurcuk dolu. En çok şeftali çiçeklerini seviyorum. Konserve olacaklar, tabii meyve olduklarında. Torunlar çok seviyor. Hasret kaldık onlara da. |
20-04-2020, 21:09 | #4444 |
Ağaç Dostu
|
Covid-19 gölgesinde....
Zor günlerden geçiyoruz. Her zamanki gibi terapi merkezimizde, agaclar.net'te bitkilerimizleyiz. Epeydir biriken fotoğraflarla bahçemizden görüntüler. Tarih sırasına göre yüklemeye çalışacağım. Armut çiçeklenmiş. Nergisler. Sümbül. |
20-04-2020, 21:17 | #4445 |
Ağaç Dostu
|
Covid-19 gölgesinde....
Pembe ve kırmızı olarak iki renk şakayık almıştım. Sadece bu çıktı, bu sene de çiçek yok. Evciğin önündeki asmaları iptal ettik, hanımeli saracak onun yerine. İrisler. Beyaz tomurcukta. Bordo açmış, morlarda tomurcuk göremedim. |
20-04-2020, 21:24 | #4446 |
Ağaç Dostu
|
Covid-19 gölgesinde....
Sümbüller, evvel zaman sümbülleri. Anne hatırası. Yaprağını sevdim ve çektim. Yılan yastığı olduğunu düşünüyorum, yanılmış da olabilirim. Vefanın örneği şebboylar. Foruma yeni üye olduğumda Sevgili mormenekşe göndermişti tohumlarını. Ekmiyorum artık, kendiliğinden çıkıyorlar. |
20-04-2020, 21:47 | #4449 |
Ağaç Dostu
|
Covid-19 gölgesinde....
Kiraz açmış, geçmek üzereydi. Kanayan kalpler. Ayva ve elma da açmıştı, makinanın şarjı bitince telefonla çekmiştim, aktarmadım. Belki sonra eklerim. Sağlıkla kalınız. |
02-05-2020, 22:33 | #4451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Güzel ülkemde , 1 dekar sarımsak dan 1000 kg.,1 dekar cevizden maksimum 400kg,1 dekar elma dan 2500 kg. alınmaktadır. Toptan fiyat olarak sarımsak 25 tl. ceviz 20 tl elma 1.5 tl. dir. Total de sarımsak dan 25 bin tl. cevizden 8 bin tl. elmadan 3.750 tl alınmaktadır. Sebze lerin kırağı ve 10 yıl bekleme derdi de yoktur. Bir zir.müh. olarak (kendimde aynı hatayı yaptım) kesinlikle tarlanızı meyve ekimi için en son değerlendirmenizi öneririm. Teşekkürler... |
05-05-2020, 23:40 | #4453 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, çok teşekkür ederim. Ayva bol olacak. Farklı iki cins elma çiçeği. Kır çiçeği. |
06-05-2020, 00:09 | #4454 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok doğru söylüyorsunuz, yirmi yıla yakındır uğraşıyor eşim. Giden paranın haddi hesabı yok. Son üç dört yıldır masraflar çıkmaya başladı ancak. Yediklerimiz kâr. Gelen hastalıklar bazen yedirmiyor da. Şeftaliler yaprak kıvrıklığı olmuş. Cevizler de uyandı. Birer hafta arayla çekilen iki fotoğraf. |
|
06-05-2020, 00:55 | #4456 |
Ağaç Dostu
|
Ot diye söktüm, bilemedim ne olduğunu yeniden diktim. Sayın muda'nın gönderdiği bitkiler le sedum spurium da gelmiş. Öncekiler eşimin sık sulamasıyla ölmüştü. Uyanış. Aydın inciri ağaç olma yönünde ilerliyor. Bahçemizin doğal yasemini, sarı yasemin. Her yerde kendiliğinden çoğalmış. Taş duvarlar hep bunlarla kaplanmış. |
06-05-2020, 01:09 | #4457 | |
Ağaç Dostu
|
Mor irisler ancak açacak. Son kalan birkaç lale. Alıntı:
Esas sümbül bunlar. Diğerleri hibrit. |
|
06-05-2020, 07:59 | #4458 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ot diye söktüğünüz bitkinin etli kökleri, yaprak yapısına göre mahmuz çiçeği olması gerekiyor. Bol su gübre ile birlikte güneş alan bir yerde ise kısa zamanda büyüyüp çiçek açacaktır. Çok yıllık olup her yıl daha büyük ve güzel çiçeklerini açıyor. Yandan çoğaldığı gibi uçuşan tohumları ile de çoğalıyor. İki sıra halinde ekilmesi durumunda çiçek açtığı zaman muhteşem çiçekleri oluyor. |
|
20-05-2020, 00:45 | #4459 |
Ağaç Dostu
|
İçinde bulunduğumuz zor günlerde bahçenin önemini ve değerini bir kez daha anlamış bulunuyorum. Hemen her gün oradayız ve hep görüntülüyorum gözüme çarpan renkleri. Tembellik mi üşengeçlik mi bilmiyorum ama şeytanın bacağını kırayım bu gece dedim. Önceki tohum dağıtım etkinliklerinden aslanağızları yerlerini sağlamlaştırdı ve yabani bitki gibi kendi işlerini kendileri hallediyorlar. |
20-05-2020, 01:32 | #4463 |
Ağaç Dostu
|
Abla, fare kulağindan tohum alıyor musun? Almiyorsan bu yıl unutmazsan bir kenara benim için bir iki tohum kesesi ayırabilir misin, canavar otuna alternatif olabilir diye okumuştum forumda, hatta senin mesajın da olabilir yanlış hatırlamıyorsam. Köyde soğanlılarimin olduğu bölüm ve her yer bu işgalci canavar tarafından tehdit ediliyor. İsgalciyse de çiçek açsın bari değil mi? |
21-05-2020, 00:26 | #4464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün ekleyemediğim fotoğraflara devam edeyim. Henüz hiç çiçeğini göremediğim Japon ayvasının yaprakları gözüme çok hoş göründü. Bir minik morsalkımım vardı ve öldüğünü sanmıştım, yaşıyormuş meğerse. İrislerin arasında kalmış. Haseki küpesi. İris, süsen. |
|
21-05-2020, 00:36 | #4465 |
Ağaç Dostu
|
Kanayan kalplerin çiçeğinin epey dayanıklı olduğunu bu sezon fark ettim. Her bahçede olması gereken bu bitki favorilerimden. Çiçeklerinin sonuna doğru da çekimler yapmışım. Papaz eriğini de araya sıkıştıralım. |
21-05-2020, 11:25 | #4466 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi Durul, bahçeniz yine rengarenk. Aslanağzını ben de çok severim ama hep tohum ekme zamanını kaçırıyorum. Benimde kanayan kalpler çiçeğim vardı. Bu yıl sanırım başka bitkilerin altında kaldı ve açmadı. Geçen hafta bahçeye gittiğimde farklı yaprak yapısı olan bitkilere baktım ama yaprak şeklini hatırlayamadım. Uygun olurda, kanayan kalplerin yaprak fotoğrafını çekip paylaşırsanız çok sevinirim. |
27-05-2020, 01:07 | #4467 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslanağzını oluruna bırakın, benimkiler dökülen tohumlardan kendiliğinden çimleniyorlar. Aslanağzı demişken, sarılar dolu dolu açmış. Eski bozuk su ısıtıcısına diktiğim sarıkız ilk çiçeklerini açmış. |
|
22-06-2020, 13:00 | #4468 |
Ağaç Dostu
|
İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bir bıkkınlık, bir isteksizlik, her şeyden uzaklaşma gibi sorunlar yaşasam da buna bir son vermeliyim diye düşündüm ve bugün biriken fotoğraflarımı paylaşmaya karar verdim. Aslında çok değişen bir şey olmadı hayatımızda, sürekli bahçedeyiz. Eşim de 65 yaş yasağını yaşamadı bahçe sayesinde, her gün gitti geldi. Ama belirsizlik, uzaktaki yakınlar için endişelenme, yakın da olsa çocuklarla uzak kalma yıprattı biraz. Tabii zor durumda olanlar için üzülme de çabası. Sıkıcı bir süreç kısacası. Eskisi gibi her şeyi çok çekmiyorum, rutinde hep aynı şeyler. Ben gördüğümde ilk görmüşüm gibi seviniyorum o başka. Geçenlerde fırın yandı, ıspanaklı pide yaptık. Onları çekmemişim ya da paylaşmamalıyım diye düşünmüşümdür. Belki de telefondadır. Hatırladığım her zamankinden daha güzel ve lezzetli olmuştu. Asmaları kaldırıp evciğin güney tarafına hanımeli sardırdık ama çok döküntüsü oluyor. Kokusu mis gibi. Çektiğimde tomurcuktaydılar, şimdi açtılar. Sedum kamtschaticum, tomurcuklandı, şu anda açmak üzere. |
24-06-2020, 14:57 | #4470 |
Ağaç Dostu
|
Son yıllarda hiç sağlam meyvesi olmayan siyah incir kesildi. Yerine zeytin fidanı dikildi. Eşimin diktiği Aydın inciri çeliği tutmuş görünüyor. Kirazların toplanması bitti. Bunu iyice kızarmadan çekmiştim. |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|