![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik üç beş meyvesi var, yani tadımlık. ![]() Kelebekler zinniaları çok seviyorlar. Sizi de severler eminim. Yakın çevrenizde çok ilaçlama yapılıyorsa, belki ondan sebep yokturlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Son görüntüler, biraz alâkasız görüntüler. Kalan beş fotoğrafı tek tek değil yine aynı mesajda gönderiyorum. Bu domatesler turşu oldular. Gök domates turşusunu kızım çok severdi. ![]() Eşim güve kelebeğini niye çektin ki, deyince ben de cinsini öğrenmiş oldum. Benim bildiğim güve kelebeklerinden çok daha büyüktü.![]() Daha önce adını öğrenmiştim ama unuttum. Eşim, dede yemişi diyordu galiba. Hiç tatmadım. ![]() Kasımpatlarının açmasına az kaldı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün ve pazar günü çektiklerimden. Bazı ağaçlar yapraklarını iyice dökmüşler, kışa hazırlar. ![]() ![]() Bir eser kalmamış eski hâlinden. (Hünnap) ![]() Sedumların arasında bir güzel. Mor yapraklı süs yoncası. ![]() Serin hava aynısafalara yaradı. Açmaya devam ediyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Antep biberleri geç olsa da kızarmaya başlamış. ![]() Geç ektiğim kavunlar da bir kaç meyve var. Çok küçükler ama. ![]() Trabzon hurmalarını toplamıştık. Dalda kalan. Topu topu dört tane zaten. Ne zaman çoğalacak, ne zaman kurutacağız? ![]() Koca yemişimizin dördüncü yılında meyve verdiğini yukarıdaki mesajlarımda yazmıştım. Boyu da fazla büyümedi. Çiçek ve meyveyi bir arada görüyoruz şimdi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam olarak hatırlamıyorum, beş yaşından büyük değil. Geçen sene de dört meyve vermişti. Kasımpatılar açıyorlar artık. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son görüntülerimizdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Malûm Sonbahar, yaprak dökümü son hızıyla sürüyor. Dökülen yaprakların toplanıp yakılması gerekiyor. Her sene bu iş tırmıkla yapılırken, bu sene eski bir ilaçlama motorundan yapılan, bu benzinle çalışan motor yaprak temizliğinde kullanılmaya başladı. Biraz gürültülü çalışsa da ve yağ akıtsa da her yer tertemiz oldu. ![]() Sabah sefalarını sökmüş tohumlarını almıştım. Bu ortalarda bir yerde damlamalar sayesinde büyümüş, açmaya devam ediyor. ![]() Dalında kurumuş, bu hâli de güzel. ![]() Su kabaklarımız toplandı, asıldı. ![]() Kasımpatları açıyor ama şöyle dolu dolu değil. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bahçeniz müsait..Onları kıyıda, kenarda bir köşede, bir çukur içinde toplayıp biriktirseniz ve çürüntü elde etseniz daha iyi olmaz mıydı veya ağaç altlarında kalıp kışın kendiliklerinden çürüseler daha verimli olmaz mıydı acaba ? Ayrıca, toprağın bedava çiftçisi olan solucanları gıdasız bırakıyorsunuz.. Çünkü,''...Solucanlar emici yutakları ile yakaladıkları yaprakları tünelleri içine çekerek yerler '' Solucanlar (Oligochaeta) Selamlar.. Düzenleyen pria : 03-12-2013 saat 02:08 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle haklısınız, sevgili sonkez. Son paylaşımlarım, 1 Kasım'da çektiklerimden. ![]() Kış ortancası tomurcuklanmış. Bana biraz erken gibi geldi. ![]() Bu da, sevgili cemo'nun sukulentleri gönderdiğinde eklediği kasımpatı. Şimdi açtı, çekemedim. ![]() Son güllerim. Pembe gül ve kızımın cimbomlu gülü. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bu da hanndan kasımpatım, henüz saksıda. ![]() Yapraktan yetiştirdiğim menekşe. İlk çiçekleri. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın Sdurul, Yaprakları neden yaktığınızı merak ettim. Bir köşeye yığılsa çürüyüp faydalı bir toprak olmaz mı? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah haklısınız, bahçenizi gezerken aslında bu mesajı okumuştum. Fakat ancak şimdi hatırladım kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın vetman996, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sayfamıza hoş geldiniz. Kompost ile ilgili düşüncenize katılıyorum. Kendi çapımda mutfak artıklarından evin bahçesinde uygulamaya çalışıyorum. Ancak bahçedeki yapraklar konusuna gelince, ağaç sayısı çok dolayısıyla dökülen yaprak oldukça fazla. Eşim yardımcısı olmadığı için işlere yetişemiyor ve kompost konusuna ağırlık veremiyor. Yardım teklifiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Saygılar bizden. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim ama forumda gerçekten mükemmel bahçeler var. Biz de bu taşlı tarlada uğraşıp duruyoruz işte. ![]() Uğraşıların ve uzun bekleyişlerin sonucunda kocayemişte olduğu gibi çiçek ve meyveyi bir arada görebiliyoruz bazen. ![]() Üç yılın sonunda meyve veren koca yemiş şimdi de çiçeklerini açtı, hem de bolca. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Her zamanki gibi mükemmel... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, uzun süredir bahçene giremedim, eşinin yapmış oduğu yaprak toplama makinası ilgimi çekti,çok pratik sanki , diğer makinalarda taş gibi sert malzeme geldiğinde sorunlar oluyor. bunda böyle sorun yok gibi geldi birde emdiği yaprakları nereye depoluyor onu göremedim. Ellerinize sağlık ) Sevgi ve selamlarımla.... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendisi hafta arası her gün bahçede. İki traktör koyun gübresi getirtti ağaçlara dağıttı.![]() Yeni dikilecek fidan çukurlarını hazırladı. ![]() Çapalama gübreleme gibi işler hemen hemen tamamlandı sayılır ama yine yapacağını yapmış. Benim tohumdan yetiştirip saksıyla bahçeye diktiğim lupini çapalamış. ![]() ![]() Saksı kırığını toprakta görünce bütün hevesim kırıldı.![]() Dahlia yumrularını söktüm. Bazıları çürümüş. Önümüzdeki sezon, daha az suyla muhatap olacakları bir yere dikilecekler. ![]() Tohumdan yetiştirdiğim dahliayı sökmedim çünkü tomurcuk vermiş. Hava iyi giderse açar belki. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Koca yemişin çiçekleri ne kadar hoş, müge çiçeğini anımsattı bana. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|