View Single Post
Eski 10-09-2013, 22:38   #2979
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili SDurul, siyah incirlerden kışlık kuruturmusunuz? şimdi tam zamanı galiba,
Sevgili akçabardak, kurutmayı hiç denemedik. Geç olgunlaşıyorlar ve oldukça iriler, havalar serinlediği için bu aylarda kurumazlar sanırım.

Yoğunluktan geç cevap yazabildim, şimdi de dinlenmek için agaclar'dayım.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi f.okan Mesajı Göster
Taze cevizler, nasilda canim cekti biz izindeyken daha cok kücüklerdi, biraz toplayip recel yaptik ama tazesini daha cok severim. Hele o incirler, ah ah dalindan kopartipta yemeyeli ne Kadar uzun zaman oldu, buraya getiriyorlar ama ya tam olmadan toplandiklarindan ya da yolda uzun beklediginden hic yenilesi bi tarafi kalmiyor. Bizim yerimizede yiyin, afiyet bal olsun
Bu paylaşımlar göz hakkı oluyor sanırım. Keşke sayfamızı ziyaret eden her arkadaşa tattırma imkanımız olsaydı.

Bir dut bir de incir dalından koparılıp yendiğinde tadına doyum olmaz. Buyrun gelin başka meyvelerimiz de var.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Cevizler ağzımı sulandırdı, benim küçük fidanım üç ceviz vermiş, kıyıp da koparamadım bir türlü.
Oysa taze ceviz denildi mi, akan sular durur bende

Bahçene gelmişken Solanum Rantonettii bırakayım dedim.
Sağlıcakla kal.

Eklenti 438709
Sevgili Adalet hanım, Solanum Rantonettii için çok teşekkürler. Çok güzel olduklarını yazmama gerek yok zaten kendileri söylüyorlar. Ben yaşatamadım, sizlerinkileri seyreyleyeyim en iyisi.

Cevizler için haklarınızı helâl ediniz, yukarıda da yazmıştım, göz hakkı oluyor ama neyse.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Hünnapla ilgili sohbetlerinizi okuyunca aklıma geldi benim de. 2012 ilkbaharında 10 kadar hünnap çekirdeğini gömmüştüm acaba çıkar mı diye? O yıl çıkan bir şey olmadı, ben de unuttum gitti. Bugün bir bakayım dedi saksıya, acem halısı heryerini kaplamıştı. Bir tane bitki çıkmış, ben hünnaba benzettim, yarın fotoğrafını çeker, bu nedir diye sorarım dedim.
Sevgili sakdag, eklediğiniz fotoğrafı gördüm. Gayet sağlıklı bir hünnabınız olmuş. Meyvesini de görmenizi dilerim.

Hünnap demişken bizim hünnabın birinde kök sürgünlerinden yeni bir hünnap ağacı büyüdüğünü yazmıştım. Geçen gittiğimde baktım, bu küçük ağaç meyve de vermiş.

Name:  hünnap.jpg
Views: 1414
Size:  61.8 KB

Name:  küçük hünnap.jpg
Views: 1378
Size:  61.1 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön