09-10-2013, 08:22 | #3001 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili akçabardak. Şimdiden yazı, baharı özledik. Sevgiler... Pazar gününden son kareler. Pembe ve mavinin uyumu. Yaz başından beri açıyor, üzerinde çok tohum var fakat toplamadım. Geçen seneki etkinlikte pek talep olmamıştı. Horoz ibiklerini şaşırtmamıştım, epey sıklar. Bu yüzden olsa gerek çiçeklerini büyütmediler. Son güller. |
09-10-2013, 16:12 | #3002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn SDurul, 2. resimdeki kabak, Costata Romanesco cesidine benziyor. Kizartmasi bence de cok lezzetli oluyor. |
10-10-2013, 22:42 | #3004 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, sevgili Adalet hanım. Cosmosları , daha doğrusu nazsız çiçekleri seviyorum. Bu sene etkinliğe gönderdikten sonra topladığım tohumların hepsini, yaklaşık bir metre kare kadar yere ektim ve şaşırtmadım. Sık oldukları için midir, bilmiyorum açmakta bir hayli geciktiler. Bahçenin sararan yapraklarına uyum sağladılar. Kelebekleri görünce hep aklıma geliyorsunuz. Sevgiler... Sayın birnefestoprak, görselleri incelediğimde gerçekten benzediğini gördüm. Fakat öyle bir tohum ekmemiştim. Spagetti kabak olduğundan emin olduğum tohum (ki Tohum Takas Etkinliği'nden almıştım) acaba Costata Romanesco cinsi ile tozlaşmış olabilir mi diye düşünüyorum. Olabilirliği hakkında hiç bir bilgim yok. |
13-10-2013, 23:21 | #3006 |
Ağaç Dostu
|
Toplanacak sadece ayva, muşmula ve zeytin kaldı. Sebze bahçesini bozmadık. Domates, patlıcan, biber toplamaya devam. Ağaçlar sarıya bürünürken sedumlar ve sempervivumlar yeşil renklerini koruyorlar. |
13-10-2013, 23:32 | #3008 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Sonbahar görüntülerinin devamı. Suya düşen yaprak. Daha yakın zamanlarda sımsıkı tutunduğu dalında, yemyeşil salınan o değildi sanki. Bu zinnia damlamaların geçtiği ortalarda bir yerde çimlendi ve büyüdü. Sonbahara inat açmaya yeni başladı. Güz çiğdemleri. |
16-10-2013, 08:37 | #3011 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hozat, çiğdem soğanını tek soğan olarak ben dikmiştim. Çok çabuk çoğalıyorlar. İsterseniz size bir kaç soğan gönderebilirim. Sevgiler... |
16-10-2013, 10:05 | #3012 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim öğretmenim, 25 Ekimde İstanbula dönüyorum, soğanlar saklanabiliyorsa orada saklarım, hemen toprağa gömülecekse Bodrumda az günüm kaldı bana ulaşması zaman alır.Matrta tekrar geleceğim bodruma.Aslında en iyisini siz biliyorsunuz bana bir yol haritası çizerseniz memnun olurum. Bahçenizi yeniden dolaşayım beğendim türler vardı, onlardan da isteklerim olabilir.En iyisi ben sizi daha anlaşılır biçimde haberdar edeyim. Sevgilerimle, iyi bayramlar |
18-10-2013, 15:14 | #3013 |
Ağaç Dostu
|
Ben teşekkür ederim, sevgili hozat öğretmenim. Bahçemizde dolaşmanızdan ve değerli yorumlarınızdan ziyadesiyle memnun olduğumuzu bilmenizi isterim. Çiğdem soğanlarının saklanması hakkında soğanlı bitkiler bölümünü tekrar okumakta yarar var. Ben çiğdem soğanlarını hangi mevsimde diktiğimi hatırlamıyorum, tek hatırladığım bekletmeden hemen diktiğim. Siz diğer türleri tespit edin, hepsini birlikte göndereyim. Olmazsa soğanları bir saksıya diker, Bodrum'a döndüğünüzde toprağa geçirirsiniz. Bu tür öyle nazlı bir tür değil, ben çok soğan çürüttüm, bunlar yazın sulanan yerde oldukları halde sağ salim çoğalmaya devam ediyorlar. Haber bekliyorum. Saygı ve Sevgilerimle... Geçen hafta çektiğim bu fotoğraf sizin için olsun. Bu mevsimde tek başına açmıştı. |
18-10-2013, 18:12 | #3014 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Dönme hazırlıkları içinde olmasaydım, Bodrumdayken bu işi hallederdim.Biraz düşünme nedenim de şu:Çok sevdiğim bazı çiçekler ben yokken açıp bitiyor geldiğinde sadece kurumuş ya da kaybolmuş hallerini görüp üzülüyorum. İyi incelersem çiçeklerin açma zamanın ı belirleyip ona göre bana gönderilen bitkileri de ziyan etmemiş olurum. Mesela:Haseki küpesi,datura,ezan çiçeği gibi.. Öğretmenim ,ben bu "beğen" butunuyla hiç barışık olamadım.Beğenimi, takdir ve övgülerimi bir parmak ucu ile belirtmek istemiyorum.Zaten sanal ortamdayız,bu duyguları sesle olmayacağına göre bir kaç satırla ifade etmek karşı taraftan çok beni mutlu ediyor. Onun içindir ki, ben yazmaya devam edeceğim.Gaipten gelen sesler gibi çiçek dünyasında atıl kalamam.çok uzattım değil mi? Selam söyleyin bana gelen mavişe... |
19-10-2013, 13:08 | #3015 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sevgili SDurul, Çiğdemlerinize bende talibim.Daha başkada isteklerim olacak ama... |
21-10-2013, 21:08 | #3016 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sonkez, tespit ettiğiniz bitkileri özelden yazmanız yeterli. Uygun olanlardan ve yaşayanlardan memnuniyetle gönderirim. Sevgili hozat, size uygun zamanda bildirirseniz gönderimi yaparım. Alıntı:
Öğretmenim, beğen butonunu salt beğeni için değil, bu mesajı okudum, aynı fikirdeyim, anlamlarında da kullanıyorum, ben. Söylediğiniz gibi o kadar da önemli değil, sizin mesajlarınız yeter. Beğenen beğenmeyen, herkes sağ olsun. Hiç uzatmadınız, yorumlarınızı bekliyor olacağım. Maviş'e selâm gitti bile... Sevgilerimle... Cumartesi ve Pazar gününden kareler... Sevgili Adalet hanım'ın kulakları çınlasın. Hava biraz ısınınca kelebekler yine gelmiş. Düzenleyen Sevgi Durul : 21-10-2013 saat 21:53 |
|
21-10-2013, 21:32 | #3018 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Sonunda kocayemişimizin meyvelerini görebildik. Alışık olmadığımız bir tat, güzel. Kumlu bir yapısı var. |
||
21-10-2013, 21:43 | #3019 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene bahçemde en az elli kök ve rengarenk zinnia vardı, bu kelebekler beni sevmiyorlar galiba Durul'cuğum Kocayemişler çok estetik duruyor dallarda, tadını ben de bilmiyorum, bir gün onunla da tanışırız inşallah |
21-10-2013, 22:02 | #3021 |
Ağaç Dostu
|
Kocayemiş çok ilginç bir ağaç, çiçekleri de çok güzel görmüşsündür. Bu sene açan çiçekler gelecek yılın meyveleri için hazırlanıyor. çok fazla yenince hafif çakırkeyiflik yaptığı söylenir. Orman ağacı olduğu için bahçelere zor adapte oluyor,güzel bahçene renk ve neşe katacaktır, çok sevdiğim bu ağacı senin bahçenden izlerim artık. sevgilerimle.. |
21-10-2013, 22:36 | #3023 |
Ağaç Dostu
|
Son görüntüler, biraz alâkasız görüntüler. Kalan beş fotoğrafı tek tek değil yine aynı mesajda gönderiyorum. Bu domatesler turşu oldular. Gök domates turşusunu kızım çok severdi. Eşim güve kelebeğini niye çektin ki, deyince ben de cinsini öğrenmiş oldum. Benim bildiğim güve kelebeklerinden çok daha büyüktü. Daha önce adını öğrenmiştim ama unuttum. Eşim, dede yemişi diyordu galiba. Hiç tatmadım. Kasımpatlarının açmasına az kaldı. |
22-10-2013, 08:48 | #3024 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik üç beş meyvesi var, yani tadımlık. Kelebekler zinniaları çok seviyorlar. Sizi de severler eminim. Yakın çevrenizde çok ilaçlama yapılıyorsa, belki ondan sebep yokturlar. |
|
29-10-2013, 20:32 | #3025 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ve pazar günü çektiklerimden. Bazı ağaçlar yapraklarını iyice dökmüşler, kışa hazırlar. Bir eser kalmamış eski hâlinden. (Hünnap) Sedumların arasında bir güzel. Mor yapraklı süs yoncası. Serin hava aynısafalara yaradı. Açmaya devam ediyorlar. |
29-10-2013, 20:43 | #3026 |
Ağaç Dostu
|
Antep biberleri geç olsa da kızarmaya başlamış. Geç ektiğim kavunlar da bir kaç meyve var. Çok küçükler ama. Trabzon hurmalarını toplamıştık. Dalda kalan. Topu topu dört tane zaten. Ne zaman çoğalacak, ne zaman kurutacağız? Koca yemişimizin dördüncü yılında meyve verdiğini yukarıdaki mesajlarımda yazmıştım. Boyu da fazla büyümedi. Çiçek ve meyveyi bir arada görüyoruz şimdi. |
29-10-2013, 21:45 | #3030 |
Ağaç Dostu
|
Tam olarak hatırlamıyorum, beş yaşından büyük değil. Geçen sene de dört meyve vermişti. Kasımpatılar açıyorlar artık. Son görüntülerimizdi. |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|