agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-03-2011, 17:22   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Arkadaşlar işin içinden gelen belli bir tecrübesi olan saygı değer insanların fikirlerini daha çok dinleyip onlarla daha fazla diyolağa geçildiğinde her taraf için daha çok verim alınır diye düşünüyorum. Bu konuda aliosmankuresir beye tamamen katılıyorum. Herkes uzmanlık yaptığı konuda mutlaka artı ve eksilerini konuyla ilgisi olmayan insanlardan daha hızlı düşünerek cevap verir. Bu konuda size söyleyebileceğim özellikle dikkat etmeniz gereken süt inekleri yeşile çıktıkları zaman günde 70 kg ve üstü yeşil ot tüketir. Siz bu miktar kadar yeşil ot verirseniz zaten bütün hesaplar bir olur. Diye düşünüyorum. İşin diğer bir tarafı bu konu gerçekten de kabullenmesi zor bir konu gerçekte yeşili (yani körpe yeşil) severek yediğini düşündüğünüz ineklerin yapısı tam anlamıyla yeşil ot için değil ot gelişimini tamamlamış çiçeğini açmış tarzında olanlar için yapıları daha geçerlidir. Bilindiği gibi mineral ve selüloz tarafından körpe otlar çok zayıftır. Fazla olmamak kaydıyla yemlerine ilave olarak kesinlikle yeşil ot bence makbul ama bazı ihtiyaçları çıkartıp yok saman artı arpa yeşili besleyecek bunlar düşünülürse daha öncede yazmıştım hayvan kesinlikle tetani olur.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025