View Single Post
Eski 19-03-2011, 18:42   #608
aliosmankuresir
Ağaç Dostu

aliosmankuresir's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2010
hayvan sadece yeşil ot yemiyor arkadaşım. 10 kg ot 8kg saman deniyor. bende diyorum ki arpaların bi kısmı 7 günde hasat edilse ayrı bir makina da saman olarak üretse yani 7 günde değilde daha fazla günde çıksa kurumaya bırakılsa olmaz mı diye sordum.

siz, hemen yargıya hüküm vermeye çalışıyorsunuz. sizden arpa çimi besin değeri hakkında bilgi istemedim sadece bu konunun başından beri herkesin yaptığı gibi fikir beyan ettim. hatta ben saman balya kalitesinden de değil üretilmesinin pratik olup olamayacağından bahsetmek istedim. bir kaç cevap önce yazdıklarımda da durum yine aynı; bende biliyorum hayvan doğada yeşil ot yiyebiliyor fakat bulabildiğini veyahut istediğini yiyor. bizim hibir işletmemiz bu şekilde hayvan beslemeye uygun olmadığından ve doğada ki hayvan sadece karnını doyurmak ve yavrusunu büyütmek için beslenir. biz ise bunu beseriz fazladan süt alabilmek için slaj ot saman vs kombinasyonlar yaparız kesif yem takviyeleri sunarız. öyle dediğiniz kadar kolay değil yeni trende geçmek hayvancılık da...

onun içindir ki herşeye aldığımız yeme çağırdığımız veterinere seçtiğimiz spermaya kadar bir sürü şüpheden geçerek tayin ederiz kullanacaklarımızı.

hanginizin bir sabah kaltığında mali değeri 7000 tl olan hayvanı protein fazlasında yatıp kaldı da bildik bildik konuşup hesap ediyorsunuz. hanginiz tam 22 kez tutmayan sunni tohumlama parası üstüne fertilite ücretleri ödemiş olabilir. bir de kalkmış muhalefet etmekten bahsediyorsunuz. siz masalarınızı bırakıp gelin de sizi bir arazide görelim beyim. o milletin efendisinin gerçek halini görün de bir o zaman böyle konuşun.

biz yaptığınıza yanlış mı dedik şunlar şunlar olabilir dedik beslemede azami dikkat gerekir dedik burda yapan biri var fakat söktürdü dedik.

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön