![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sevgili Sarıcan, Biraz önce mikrobiyoloji ve Toprak konu başlığında balık tutmayı öğrendim desem de ya balık da ya da ben de sorun var ![]() Daha önce Acemi Usta yanıtlasa da benim kafa karışıklığı enzim sürecindeki ethanol üretiminden midir bilemedim ama devam ediyor. Şöyleki, Su ile yapıldığında 3 aylık bir sürede olgunlaşan sıvı gübremiz var. Yine aynı aktivatörlerle (Pekmez veya melas veya esmer şeker ayrıca maya)yapılan ancak su olmadan yapılan enzimde ise sıvı 3-4 günlük aralıklarla kabın altından alınıp, seyreltilip, kullanabiliyor ve de kalan tortu toprağa karıştırlıp, beyaz küfler yani sevimli yararlılar oluşunca olgunlaşıyor ve kullanıyoruz. Halbuki Sn Zeytinlibahçe; http://www.agaclar.net/forum/showthr...=18541&page=18 bu sayfada ki 522 no.lu mesajında Su içerisinde (em1 yerine yukarıdaki aktivatörler de kullanılabilir) yapıldığını ve 2 hafta içerisinde kullanılabileceğini yazıyor. Fark nedir? Ya da kaçırdığım nokta nedir? Bunu şu nedenle soruyorum. Enzimin olgunlaşması için 3 aylık bir süreci beklemeye; - zamanı olmayanlara, -bu zamana sabır gösteremeyip yapmaktan imtina edenlere, - Bir an önce sonuca ulaşmak isteyenlere yanıt ve uygulamada pratik bir çözüm olacaktır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|