agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2016, 16:41   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
1-Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüz müdür.

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 09:44   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad Max Mesajı Göster
1-Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüzmüdür.
Ben gram olarak kullandım.

Melas bulabilsek oldukça ucuza gelecek aslında.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 22:36   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Ben gram olarak kullandım.

Melas bulabilsek oldukça ucuza gelecek aslında.
Burada satılıyor.

Gübreler : Melas : Kategori : Madrasol

Remlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 17:36   #4
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,294
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Remlak Mesajı Göster

melas , pekmezden pahalı.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 18:54   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
melas , pekmezden pahalı.
Kütahya şeker Fabrikasından bu sene aldım ben 1kg melas 0,50 tl (Elli Kuruş) .

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2016, 00:22   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
https://www.youtube.com/watch?v=v3sBPJdsrg8

Videoda kullanılan malzemeler nelerdir ve yapılan işlemin adı nedir elde edilen sıvı kullanma oranı (su ile karıştırma oranı) nedir bilgisi olan varmı ?

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2016, 12:07   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad Max Mesajı Göster
https://www.youtube.com/watch?v=v3sBPJdsrg8

Videoda kullanılan malzemeler nelerdir ve yapılan işlemin adı nedir elde edilen sıvı kullanma oranı (su ile karıştırma oranı) nedir bilgisi olan varmı ?
Merhaba Sayın Mad Max,
Yanılmıyorsam video'da kompost çayı yapıyorlar. Kova düzeneğine bokashi kovası deniyor. Malzemelerde bitkisel çöpler ve topraktan oluşuyor olmalı. Sonrasında kovanın içindekiler de komposta dönüyor olmalı. Nasıl seyreltileceğini ilgili başlıklardan öğrenebilirsiniz. Bu konuda bir fikrim yok malesef.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 17:44   #8
Ağaç Dostu
 
duy-gu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 393
Enzimi ilk defa güzellik ürünü olarak görünce biraz şaşırdım
Meyve enzimlerinden cilt temizleyicisi, tonik, besleyici sprey gibi ürünler yapmışlar

Name:  Adsız.jpg
Views: 956
Size:  58.3 KB

duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 12:28   #9
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu Mesajı Göster
Enzimi ilk defa güzellik ürünü olarak görünce biraz şaşırdım
Meyve enzimlerinden cilt temizleyicisi, tonik, besleyici sprey gibi ürünler yapmışlar

Eklenti 594226
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 09:50   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kendi yetiştirdiğiniz ya da organik pazarlarından aldığınız ürünler rahatlıkla kullanılabilir bence.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 10:29   #11
Ağaç Dostu
 
duy-gu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 393
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kesinlikle çok iyi fikir Kozmetiklerdeki kimyasalları yüzümüze sürmektense... Şöyle birşey de duymuştum: Yiyemeyeceğiniz hiçbir şeyi yüzünüze de sürmeyin Bu mantıkla yaklaşırsak işin içinden doğal yollarla çıkabiliriz

duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 22:14   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Balon gene sönmüştü içine biraz esmer şeker atıp balonu tekrar taktım.Bugun itibari ile 25 gün oldu.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2016, 14:30   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
İçmek için yapacağımız enzim in içine yoğurt suyu ve kuru maya katmalımıyız ?

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2016, 14:42   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 12:12   #15
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 21:30   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 22:45   #17
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.
İlk haftalarda arasıra sallayarak pekmezin karışmasını sağlayabilirsiniz, sonrasında gerek kalmayacaktır.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 12:04   #18
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzimlerim
Name:  IMG_2352.jpg
Views: 715
Size:  42.4 KB

Sabah havalarını alırken 3 yaşındaki oğlum yanıma geldi:

- Yaaapooonn anne?
- Enzimlerin havasını alıyorum oğlum.
- Paddadma onlalı pamam mı anne? (Patlatma onları tamam mı anne)
- Tamam oğlum patlatmam.

Kapağı çevirip de foş foş sesler çıkmaya başlayınca oğlum heyecanlanarak;

- Yine patlal o anneeee diyerek uzaklaştı.

-Korkma oğlum her şey kontrol altında

...

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 23:17   #19
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
melas alacaklara direk şeker fabrikalarından almalarını tevsiye ederim şeker fabrikaları melasın 1 kg sini 0,50 tl den veriyor nette satılan melasların pekmez fiyatından aşağı kalır yanı yok şeker fabrikasına gidince 50 kg bidona 25,00 tl den doldurtun her sene kullanın en ucuzu bu.

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 14:42   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
İlk Enzim denemem

Merhabalar, Yaklaşık 40 gün once kurduğum 3 enzim şişesinden ikisi söndü ama henüz içe çökme yapmadı. Bunlar nispeten su seviyeleri az olanlar. Üzerinde hiç bir zaman beyaz tortu oluşmamıştı, kurt da gözlemlemedim. Ama parçalar tamamen toza dönüşmedi. Bal kabağının kabuğu, narenciye kabuğu, kestane kabuğu çok belirgin olarak çözünmediği belli olanlar.

Acaba içerisine şeker koymalımıyım biraz daha, yoksa sadece beklemelimiyim?
Name:  DSCN0043.jpg
Views: 1175
Size:  33.1 KB

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 15:58   #21
Ağaç Dostu
 
cnrtkt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 255
Enzim yapımında kullanılabilecek atıklar içerisinde çay posasına hiç rastlamadım.
Solucan maması olarak kullanıyoruz, peki enzim yapımında da çay/ıhlamur/kahve vs. posalarını kullanabilir miyiz?

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 17:15   #22
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Enzim yapımında kullanılabilecek atıklar içerisinde çay posasına hiç rastlamadım.
Solucan maması olarak kullanıyoruz, peki enzim yapımında da çay/ıhlamur/kahve vs. posalarını kullanabilir miyiz?
Bakteriler şeker ve nişastalı besinleri kullanıyor. Ben ıhlamur yaptığımda artanları ve kahve fazlalarını zaman zaman kokuları için kullanıyorum. Enzim bakterilerini beslemek anlamında katkıları var mı emin değilim.

Ayrıca böcekleri kaçırdığını gözlemlediğim için yaptığım bazı enzimlere taze acı biber koymaya başladım.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2016, 23:33   #23
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
...Ayrıca böcekleri kaçırdığını gözlemlediğim için yaptığım bazı enzimlere taze acı biber koymaya başladım.
Bu böcek kaçırma özelliği acı biber içermeyen enzimlerde de var, ben farkına vardığımda çok heyecanlanmıştım

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2016, 14:12   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Enzim 35 gün oldu.Balon söndü acaba kullanabilirmiyim?

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 17:06   #25
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi putko Mesajı Göster
Merhabalar, Yaklaşık 40 gün once kurduğum 3 enzim şişesinden ikisi söndü ama henüz içe çökme yapmadı. Bunlar nispeten su seviyeleri az olanlar. Üzerinde hiç bir zaman beyaz tortu oluşmamıştı, kurt da gözlemlemedim. Ama parçalar tamamen toza dönüşmedi. Bal kabağının kabuğu, narenciye kabuğu, kestane kabuğu çok belirgin olarak çözünmediği belli olanlar.

Acaba içerisine şeker koymalımıyım biraz daha, yoksa sadece beklemelimiyim?
Eklenti 595552
Sadece bekleyin artık. Sert parçalar olduğu gibi kalacak, sadece enzim olgunlaştıkça dibe çökecektir. Hava almadıysa beyaz tortu oluşmaması gerekir zaten.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 16:24   #26
Ağaç Dostu
 
Turunçgil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 185
Yaptığım enzim sayesinde 3 senedir çiçek açmayan mayer limonum sonunda tomurcuklandı.Gerçekten harika birşey bu enzim, herkese tavsiye ederim.İlk enzim denememdi ve başarılı oldum.Artık gübre aramak zorunda olmadığım için seviniyorum

Turunçgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2016, 19:07   #27
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
EM 1 online satan market bulmadım yardımcı olurmusunuz lütfen.

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 19:31   #28
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzime pekmez yerine kuru üzüm, dut gibi şekerli yiyecekler atsak olur mu? Hiç pekmezim kalmadı, elime de biraz ısırgan otu geçti, 5-6 şişe enzim yapayım diyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 19:35   #29
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Ben geçen senekilerin birini kuru üzümle yapmıştım, gayet de olmuştu

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 19:58   #30
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Arkadaşlar ısırgan otunun yanına başka neler ilave ediyorsunuz, sadece ısırgan otundan yapılsa olur mu? bahçemde bolca ısırgan otu var onları nasıl değerlendirebilirim sizce

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025