![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
|
1-Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüz müdür. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
Melas bulabilsek oldukça ucuza gelecek aslında. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2014
|
Alıntı:
Gübreler : Melas : Kategori : Madrasol |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
melas , pekmezden pahalı. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Kütahya şeker Fabrikasından bu sene aldım ben 1kg melas 0,50 tl (Elli Kuruş) . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
https://www.youtube.com/watch?v=v3sBPJdsrg8 Videoda kullanılan malzemeler nelerdir ve yapılan işlemin adı nedir elde edilen sıvı kullanma oranı (su ile karıştırma oranı) nedir bilgisi olan varmı ? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Alıntı:
Yanılmıyorsam video'da kompost çayı yapıyorlar. Kova düzeneğine bokashi kovası deniyor. Malzemelerde bitkisel çöpler ve topraktan oluşuyor olmalı. Sonrasında kovanın içindekiler de komposta dönüyor olmalı. Nasıl seyreltileceğini ilgili başlıklardan öğrenebilirsiniz. Bu konuda bir fikrim yok malesef. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Enzimi ilk defa güzellik ürünü olarak görünce biraz şaşırdım Meyve enzimlerinden cilt temizleyicisi, tonik, besleyici sprey gibi ürünler yapmışlar ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Kendi yetiştirdiğiniz ya da organik pazarlarından aldığınız ürünler rahatlıkla kullanılabilir bence. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Alıntı:
Kozmetiklerdeki kimyasalları yüzümüze sürmektense... Şöyle birşey de duymuştum: Yiyemeyeceğiniz hiçbir şeyi yüzünüze de sürmeyin Bu mantıkla yaklaşırsak işin içinden doğal yollarla çıkabiliriz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2015
|
enzim
Balon gene sönmüştü içine biraz esmer şeker atıp balonu tekrar taktım.Bugun itibari ile 25 gün oldu. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
İçmek için yapacağımız enzim in içine yoğurt suyu ve kuru maya katmalımıyız ? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
enzim
merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz. Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
|
enzim
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Moderatör
|
İlk haftalarda arasıra sallayarak pekmezin karışmasını sağlayabilirsiniz, sonrasında gerek kalmayacaktır. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Enzimlerim ![]() ![]() Sabah havalarını alırken 3 yaşındaki oğlum yanıma geldi: - Yaaapooonn anne? - Enzimlerin havasını alıyorum oğlum. - Paddadma onlalı pamam mı anne? (Patlatma onları tamam mı anne)![]() - Tamam oğlum patlatmam. Kapağı çevirip de foş foş sesler çıkmaya başlayınca oğlum heyecanlanarak; - Yine patlal o anneeee diyerek uzaklaştı.-Korkma oğlum her şey kontrol altında ![]() ... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
melas alacaklara direk şeker fabrikalarından almalarını tevsiye ederim şeker fabrikaları melasın 1 kg sini 0,50 tl den veriyor nette satılan melasların pekmez fiyatından aşağı kalır yanı yok şeker fabrikasına gidince 50 kg bidona 25,00 tl den doldurtun her sene kullanın en ucuzu bu. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
İlk Enzim denemem
Merhabalar, Yaklaşık 40 gün once kurduğum 3 enzim şişesinden ikisi söndü ama henüz içe çökme yapmadı. Bunlar nispeten su seviyeleri az olanlar. Üzerinde hiç bir zaman beyaz tortu oluşmamıştı, kurt da gözlemlemedim. Ama parçalar tamamen toza dönüşmedi. Bal kabağının kabuğu, narenciye kabuğu, kestane kabuğu çok belirgin olarak çözünmediği belli olanlar. Acaba içerisine şeker koymalımıyım biraz daha, yoksa sadece beklemelimiyim? ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Enzim yapımında kullanılabilecek atıklar içerisinde çay posasına hiç rastlamadım. Solucan maması olarak kullanıyoruz, peki enzim yapımında da çay/ıhlamur/kahve vs. posalarını kullanabilir miyiz? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Ayrıca böcekleri kaçırdığını gözlemlediğim için yaptığım bazı enzimlere taze acı biber koymaya başladım. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
enzim
Enzim 35 gün oldu.Balon söndü acaba kullanabilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Yaptığım enzim sayesinde 3 senedir çiçek açmayan mayer limonum sonunda tomurcuklandı.Gerçekten harika birşey bu enzim, herkese tavsiye ederim.İlk enzim denememdi ve başarılı oldum.Artık gübre aramak zorunda olmadığım için seviniyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
EM 1 online satan market bulmadım yardımcı olurmusunuz lütfen. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ben geçen senekilerin birini kuru üzümle yapmıştım, gayet de olmuştu ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arkadaşlar ısırgan otunun yanına başka neler ilave ediyorsunuz, sadece ısırgan otundan yapılsa olur mu? bahçemde bolca ısırgan otu var onları nasıl değerlendirebilirim sizce ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|