Sevgili Sarıcan,
Biraz önce mikrobiyoloji ve Toprak konu başlığında balık tutmayı öğrendim desem de ya balık da ya da ben de sorun var
Daha önce Acemi Usta yanıtlasa da benim kafa karışıklığı enzim sürecindeki ethanol üretiminden midir bilemedim ama devam ediyor.
Şöyleki,
Su ile yapıldığında 3 aylık bir sürede olgunlaşan sıvı gübremiz var.
Yine aynı aktivatörlerle (Pekmez veya melas veya esmer şeker ayrıca maya)yapılan ancak su olmadan yapılan enzimde ise sıvı 3-4 günlük aralıklarla kabın altından alınıp, seyreltilip, kullanabiliyor ve de kalan tortu toprağa karıştırlıp, beyaz küfler yani sevimli yararlılar oluşunca olgunlaşıyor ve kullanıyoruz.
Halbuki Sn Zeytinlibahçe;
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=18541&page=18
bu sayfada ki 522 no.lu mesajında
Su içerisinde (em1 yerine yukarıdaki aktivatörler de kullanılabilir) yapıldığını ve 2 hafta içerisinde kullanılabileceğini yazıyor. Fark nedir? Ya da kaçırdığım nokta nedir?
Bunu şu nedenle soruyorum. Enzimin olgunlaşması için 3 aylık bir süreci beklemeye;
- zamanı olmayanlara,
-bu zamana sabır gösteremeyip yapmaktan imtina edenlere,
- Bir an önce sonuca ulaşmak isteyenlere
yanıt ve uygulamada pratik bir çözüm olacaktır.
Saygılarımla