Sn. shaman tr,
O tarihlerde konuya yeni başladığım için aldığım sıvı gübreyi topraksız tarımda durgun suda yetiştirdiğim ürünlere uygulamaya çalışmıştım. Sulandırma miktarı konusunda da yeterli bilgim olmadığı için fazla konsantre kullandım herhalde. Bu yüzden topraksız tarımda kullandığım eriyiğin pH dengesi istemediğim düzeyde bozulmuştu. Sıvı gübreyi o dönem topraklı saksılarda pek kullanamadım. Daha sonra yoğurt kovasında kalan posa ile yaptığım kompostu Red Robin domateste başarı ile kullanmıştım.
2. yöntem olan çöp enzimi daha pratik, ilave teçhizata ihtiyacınız yok. Balonunuz varsa iş tamamdır. Gaz çıkışı da 25-30 gün sonra ilk evresi bitiyor. Üzerinden bir miktar kullandıktan sonra balonu tekrar takıp çalkalayarak devam edebilirsiniz. Tekrar gaz çıkışı olacaktır. 3 ayın sonunda artık çalkalasanızda gaz çıkışı hemen hemen kalmıyor. O zaman enzimi süzerek tortusundan ayırırsınız. Şişedeki tortunun üzerine yeni organik atıklar ve aktivatörler ilave ederek devam edebilirsiniz. Birinci zinciri yaptıktan sonra elinizde sürekli enziminiz olacaktır. Kolay gelsin.
|