agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2012, 09:50   #931
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın Safranlı.
Ben bir kaç tane buldum. Dekopaj testeresi ile talaş şekline getiridim. Yeni bir balık enzimi yapmıştım. Onun içerisine ilave yaptım.
Hem muz, hem bu talaş azot bakımından fazla mı gelir acaba.
Bir sakıncası var mı.
Teşekkür ederim.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 10:37   #932
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tura Mesajı Göster
sayın safranlı.
Ben bir kaç tane buldum. Dekopaj testeresi ile talaş şekline getiridim. Yeni bir balık enzimi yapmıştım. Onun içerisine ilave yaptım.
Hem muz, hem bu talaş azot bakımından fazla mı gelir acaba.
Bir sakıncası var mı.
Teşekkür ederim.
hiç sıkıntı olmaz
azot gıbı malınız olsun
tek yapmanız gereken enzımınız olgunlaştımı
sulama oranını arttırmaktır
azotunuzun yogun oldugunu düşündüğümüz
enzımı ıkı kat sulandırıırız olur bıter
benım sulandırma oranın 1 lite enzıme 100 litre su dur
balıklı boynuzlu enzımın sulandrmasını 1 e 150-200 yaparsanız gayet guzel olur
dostlarım enzım toprak için hazır baklavadır
sındırımı hızlııdr
kısmetse uygulayan arkadaşalar en fazla 15-20 gunde degişimi fark edeceklerdır...
Bende azot agırlıklı enzım yapmaya gayret edıyordum
ancak toprak tahlılınde potasyum çok eksık çıktı
mecburen bu sefer potasyum kaynaklarına yöneldım
dostlarım enzım dedıgımız şey bedava hazıne
ne bulduysanız ne yapabılırsenız kardır...
Sureklı kullandıgımızda mutfaktakı nevalede mevsıme göre degiştiğinden dogal olarak npk oranları dengeyı bulacaktır....
şu doganın akısına bir bakarmısınız
azot kaynagı malzemeler bu mevsımde bol bulunur
bır az sonra fosfor ve potaş acısından bol olan bezelye kabugu çıkacaktır
daha sonrada potasyumun kaynagı salatalık kabugu patates kabugu bolca olacaktır

nevsune, Kiraz, selis ve 4 kişi beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 00:53   #933
Ağaç Dostu
 
arnavut biberi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 191
Merhaba arkadaşlar, bende enzim denemelerine katıldım. Öncelikle konuyu açan ve buralarakadar gelmesinde emeği geçen, katkıları bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkürederim.
Konuyu enbaşından itibaren okudum ve çok ilginçbuldum. İlkbaşta evdekilerin çöplerle uğraşmama göstericekleri tepkiden ötürü enzim hazırlamaya çekiniyordum ama bu gün her ne olduysa aniden malzemeleri toparlayı verdim ve bi çırpıda aklımda kaldığınca kendimce bişiler hazırladım. İnşallah başarılı olurum.
içeriğini şu şekilde hazırladım:
muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi.

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı, selis ve hepgül beğendi.
arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 01:21   #934
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi Mesajı Göster
...içeriğini şu şekilde hazırladım:
muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi.
Suyunu çok koymuşsunuz, kabın üçte biri boş olmalı havasını alırken taşar. Plastik kabın kıvrımından sonrası boş olmalı.

hepgül, arapsabunu ve Vegy beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 01:48   #935
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
[B]...bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...

hepgül beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 09:04   #936
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
hocam merhabalar...
videoları izledım
kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım....
bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba...
malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır....
sizlerden özel ricamızdır...

hepgül ve Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 14:20   #937
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Name:  enzim.jpg
Views: 1906
Size:  25.2 KB


Düzenleyen limon_sever : 14-04-2012 saat 15:37 Neden: Ekleme
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 15:43   #938
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Eklenti 282891
valalhi bu karısım aşure gıbı olmuş sankı
ne ararsan var
bu kadar çeşit cesaret ister
ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum
bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu
yınede cok guzel netıce verebılır
bır kaç gun takıp edınız
hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız
hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır
bır ay içinde olgunlasır....

aycicegi beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 15:56   #939
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
valalhi bu karısım aşure gıbı olmuş sankı
ne ararsan var
bu kadar çeşit cesaret ister
ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum
bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu
yınede cok guzel netıce verebılır
bır kaç gun takıp edınız
hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız
hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır
bır ay içinde olgunlasır....
Teşekkür ederim. Pekmezde sıkıntı yok. Dediğiniz miktarda pekmezi hemen eklemeye gidiyorum. Sarımsağı sanki önceki mesajlarda okumuş gibiyim. Ondan eklemiştim.

(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut )

"Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz?

Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 16:38   #940
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Pekmezde sıkıntı yok. Dediğiniz miktarda pekmezi hemen eklemeye gidiyorum. Sarımsağı sanki önceki mesajlarda okumuş gibiyim. Ondan eklemiştim.

(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut )

"Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz?

Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi
pekmez pekmez....
sizlerın yaptıgı kadar çeşit görmedım onu ifade edıyorum
merak etmeyın çeşit olmasında sıkıntı olmaz fayda olur.....
çeşit konusunda rekora gidebilirsiniz.....
tebrık ederım....
inşallah bitkideki buyumeyıde görürsünüz...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 16:44   #941
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 17:07   #942
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Enzimle pek ilgilenmedim şimdiye kadar, arada bir öylesine göz atarım. Ancak burada gördüğüm formüllerdeki hammaddeleri düşününce aklıma kurulan meyve sebze pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor...

Bunlar kullanılıyor mudur acep?

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 18:59   #943
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sarımsağı ben de ilave etmiştim enzime. Bunu da böcekleri kaçırıcı etkisi olduğunu ve faydası olabileceğini düşünerek denemek istemiştim. Şimdilik sorun yok gibi. Enzimi kaktüslerde bile kullanıyorum. Ama uzun vadede ne olur onu bilemiyorum.

limon_sever beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 19:05   #944
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor...
Bizim kullandıklarımız da mutfakta artan sebze meyve artıkları. Bahsettiğiniz artıkların küçük boyutlu olanı yani..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 20:23   #945
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Ben de bu nedenle bu aklıma geleni yazdım. Büyük alanlarda kullanmak üzere büyük miktarda enzim üretmek için kullanılıp kullanılamayacağını sorgulamak istedim.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 21:39   #946
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
pekmez pekmez....
sizlerın yaptıgı kadar çeşit görmedım onu ifade edıyorum
merak etmeyın çeşit olmasında sıkıntı olmaz fayda olur.....
çeşit konusunda rekora gidebilirsiniz.....
tebrık ederım....
inşallah bitkideki buyumeyıde görürsünüz...
Tamamdır. Pekmezi kattıktan sonra suyun rengi tamamen koyulaştı. Yarın veya ertesi gün balon şişerse doğru yoldayım demektir

İçine çok az miktarda simderma ve mikoriza mantarı koysam çoğalırlar mı acaba?

Ayrıca aklıma geldi. Karışımın içinde bir tutamda ıhlamur mevcut

Vegy beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 22:08   #947
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
...

İçine çok az miktarda simderma ve mikoriza mantarı koysam çoğalırlar mı acaba?

...
Fermantasyon bittikten sonra kullanmak daha iyi...

limon_sever beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 09:49   #948
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..
Yok kaçırmadınız...

En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...


fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar...

26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi;

bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

nevsune, Tura, selis ve 5 kişi beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 10:10   #949
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Tamam hatırladım. Hattâ birisi ''Kemik ununu, kemiği kendimiz ezerek elde edebilir miyiz?'' diye sormuştu.. Bayağı gülüşmeler oldu.. Ama bu karışım beni bayağı aşar.. Mutfak artıklarına devam

Listedeki ürünlerden mutlaka feyz alan olacaktır.. Teşekkür ederim..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 15:30   #950
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
İyi ki bu konuyu yazdınız Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.

Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun

mrduran beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 16:31   #951
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzim oluşmaya başlamış sanırım

Name:  enzim_oluyor.jpg
Views: 1824
Size:  25.0 KB

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 21:20   #952
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
.Enzim yapmak için kullandığımız mutfak atıklarını içine yukarıdaki kalemlerden birkaçını kullansak da olur.

.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı)

.bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar)

.bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var)

bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur)

.Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin)

. soya unu...

Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler.


Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse....

İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.


Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 09:06   #953
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Allahım bu ne güzellık
enzım degıl bomba mubarek
arkadaşaların fıkırlerı enzımı atom bombası halına sokacak cinsten olmuş...
bakalım daha nerelere kadar bu askı yücelticez......
kolay gelsın

agozce beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 09:10   #954
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir..

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...

Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 09:12   #955
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzim oluşmaya başlamış sanırım

Eklenti 283215
süper olmuş...
tebrık ederım...

limon_sever beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 11:25   #956
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
Enzim denemelerim

Merhabalar,

Enzim denemelerimi bende paylaşmak istedim.

Name:  DSC03953.JPG
Views: 1880
Size:  41.6 KB

Name:  DSC03955.JPG
Views: 2686
Size:  39.2 KB

Soldaki cam şişeler içilebilir enzim denemeleri. 5 Nisan da hazırlandılar.
Beyaz balon; tamamen sıvı hale getirilmiş kivi + üzüm pekmezi + su ( 3. gün balon şişti )
Yeşil balon; parçalanmış kivi + üzüm pekmezi + su ( 4. gün balon şişti )


1,5 plastik şişe beyaz balon; kivi + domates + salatalık kabukları + üzüm pekmezi + su + 1 çay kaşığı kuru maya ( yarım saat içinde balon şişti ) 3-4 gündür katı maddeler üstte toplanıp, balon arada sönüyor.

1,5 plastik şise mor balon; çilek + çok az su + çok az şeker + üzüm pekmezi. ( 11 Nisan ) Aynı gün balon şişti.

Evde pek organik atık olmadığından öncelikli denemelerimi içilebilir - tadının hoş olabileceğini düşündüğüm meyvelerden yaptım. Lezzetli olursa kendime olmazsa çiçeklerime. Seyreltilip kullanılacağından benim çiçeklere fazla gelir ama konu komşu ile en olmadı parklardaki bitkilerle paylaşırız artık

İlk mesajım çok ilgimi çektiğinden buraya kısmetmiş

Ayazkızı, hepgül ve Vegy beğendi.
emreomurca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 13:27   #957
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
emreomurca,

sevgili komşum
öncelikle hoş geldiniz
gördüğüm kadarıyla pir geldiniz
yaptıkların gayet güzel görünüyor
son yaptığın şeker ve pekmezden oluşan şişene doğal artıklar koymalısın
madem içilebilir enzim düşünüyorsun
gönlüne göre bir meyveden yapabilirsin
bitkiler için yapacağın enzimlerde mutlaka çeşitli artıklar olmalı
sadece kivi ile de fayda sağlasa da beklediğini bulamayabilirsin....
Muz kabuğunu düşünebilirsin
karar verirsen sonradan da şişelerine eklemeler yapılabilir....
Saygılar...

emreomurca ve Vegy beğendi.

Düzenleyen Safranlı : 16-04-2012 saat 17:31
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 09:24   #958
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
emreomurca,

sevgili komşum
öncelikle hoş geldiniz
gördüğüm kadarıyla pir geldiniz
yaptıkların gayet güzel görünüyor
son yaptığın şeker ve pekmezden oluşan şişene doğal artıklar koymalısın
madem içilebilir enzim düşünüyorsun
gönlüne göre bir meyveden yapabilirsin
bitkiler için yapacağın enzimlerde mutlaka çeşitli artıklar olmalı
sadece kivi ile de fayda sağlasa da beklediğini bulamayabilirsin....
Muz kabuğunu düşünebilirsin
karar verirsen sonradan da şişelerine eklemeler yapılabilir....
Saygılar...
Hoş bulduk sevgili komşum.
Tanışma bölümüne yazdığım gibi, forumu okumaya başladıktan sonra bitkilerime 8 yıldır sıkı bir diyet uyguladığımın farkına vardım. Durumları çok fena değil resim koymuştum. Bu nedenle beklentim pek yüksek değil. Elime ne geçerse onunla yapmaya çalışıyorum. Hatta hemen resim ekleyeyim 1 tane daha enzim denemesi yaptım.
Name:  DSC03989.JPG
Views: 2216
Size:  12.9 KB

Pirinç suyu + kurutulmuş-ezilmiş yumurta kabukları + üzüm pekmezi + şeker + su. Arkadaşımdan rica etmiştim, sağ olsun hatırlamış. Pirinç suyu ayırmış bana. Öğlen yemeği hazırlarken aldığı pirinç suyunu 0,5 lik pet şişeye koymuş, gece eve geldiğimde sanki kendi kendine fermantasyona başlamıştı. Hemen 1,5 lt. şişeye aldım. İçeriği çok yetersiz olduğunun farkındayım ama bu denemeyi 10 lt bitki enziminin başlangıcı olarak sayıyorum. Yeterli atık topladığımda 10 lt şişeye alacağım.

emreomurca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 09:40   #959
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emreomurca Mesajı Göster
Hoş bulduk sevgili komşum.
Tanışma bölümüne yazdığım gibi, forumu okumaya başladıktan sonra bitkilerime 8 yıldır sıkı bir diyet uyguladığımın farkına vardım. Durumları çok fena değil resim koymuştum. Bu nedenle beklentim pek yüksek değil. Elime ne geçerse onunla yapmaya çalışıyorum. Hatta hemen resim ekleyeyim 1 tane daha enzim denemesi yaptım.
Eklenti 284298

Pirinç suyu + kurutulmuş-ezilmiş yumurta kabukları + üzüm pekmezi + şeker + su. Arkadaşımdan rica etmiştim, sağ olsun hatırlamış. Pirinç suyu ayırmış bana. Öğlen yemeği hazırlarken aldığı pirinç suyunu 0,5 lik pet şişeye koymuş, gece eve geldiğimde sanki kendi kendine fermantasyona başlamıştı. Hemen 1,5 lt. şişeye aldım. İçeriği çok yetersiz olduğunun farkındayım ama bu denemeyi 10 lt bitki enziminin başlangıcı olarak sayıyorum. Yeterli atık topladığımda 10 lt şişeye alacağım.
bildiğimiz beyaz şeker kullanılmaz diye biliyorum...
seker koymayınız
yeterınce pekmez varsa her sey yolunda gider...
başlangıç için yaptıklarınız gayet güzel görünüyor....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 09:59   #960
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bildiğimiz beyaz şeker kullanılmaz diye biliyorum...
seker koymayınız
yeterınce pekmez varsa her sey yolunda gider...
başlangıç için yaptıklarınız gayet güzel görünüyor....
Ben de kullanılmayacağını okudum ama nedenini bulamadım. Evde şarap denemelerinde kullanıldığını okuyunca, en iyisi deneme yanılma dedim. Son 2 enzim denememe ekledim. İlk gözlem olarak istediğimiz mayayı mı yoksa başkasını mı etkiliyor bilmiyorum ama süreci baya hızlandırıyor gibi.

emreomurca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025