agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-04-2012, 09:15   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Bende hiç süzmüyorum. Şişe bitene kadar kullanıyorum. Sonra kalanları toprağa karıştırıyorum.

Sayın Safranlı , enzimin azot oranını arttırmak için nişasta konusunda düşünceleriniz nedir? Hiç deneme yaptınız mı?
nişasta konusu hep aklımda ama henuz uygulamadım
azot konusunda özel malzeme seçmeye çalısıyorum
azot kaynagı olarak cevremızde çok şey var
hemen listemi tekrar önüme alıyorum
yumurta kabugu 2,25 oranında azot kaynagı
tüy-kıl 15,3 (bakın ne kaynaklar var)
balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım)
ve nişasta 6,4 buda çok ıyı bır rakam
tırnak 12,5 (ben bu kaynagı sıcak suya ellerımı yıkayıp kullanıyorum)
hem temizlik saglık ve bedava hazıne....
daha ne olsun ki.....
ceviz kabuguda çok ideal ben bunu çok kullanıyorum biraz çözülmesi uzun sürüyor ama olsun..
cevizin degeride 2,5 ....
yani etrafımız her yönüyle hazinedir...
dostlarım doğanın mucizesi önümüzde duruyor...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 11:34   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Tırnak olarak boynuz kulanılır mı?

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 17:50   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Tırnak olarak boynuz kulanılır mı?
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı
ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım...
birde bulması oldukça zor olacagından yazmaya gerek duymadım
bulabılırsenız çok ideal olur
müthiş azot kaynagıdır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 09:53   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı
ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım...
birde bulması oldukça zor olacagından...
Boynuzdan bol ne var.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 19:43   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım)
Kısaca anlatır mısınız?
Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 09:02   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Kısaca anlatır mısınız?
Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi?
fazlasıyla işe yarar
balığı fazla bekletmeden
bidona koyun
yeterlı oranda pekmez ekleyın
mutfanızdakı artıklarıda doldurun
tepesıne balon veya kapakla kapatın olsun bıtsın
balık enzımını olgunlaşması uzun sürüyor
2 ay kesın sürer
çok koku yapar
uygun bır yerde hemen yapmaya başlayınız
bir ölçek pekmez
3 ölçek artık ve balık
10 ölçek su oranını saglayın olsun bıtsın
yanlız havasının düzenli alınması çok önemlı

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 23:04   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
İlk enzim şişemi heyecanla bekliyorum...

Mutfak atıklarından biriktirirdiklerimle ikinci şişeyi hazırladım. Şöyleki ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kaynattım.Kaynamış olan malzeme çok kolay parçalandı.Soğuduktan sonra 2,5 litrelik şişeyi doldurdum. Kuru maya, yoğurt, pekmezi koyduktan sonra balonu taktım. İlk hazırladığım enzim şişesinden çok daha fazla oranda balonda şişmeler oldu. Yeni şeyler öğrenmeme vesile olan sizlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla....

hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 13:15   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)

Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı )

1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı..

Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun..

Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil )
Şimdilik durum bu

Eklenen Resimler
 
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 02:48   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
[B]...bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 10:04   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
hocam merhabalar...
videoları izledım
kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım....
bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba...
malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır....
sizlerden özel ricamızdır...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 15:20   #11
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Name:  enzim.jpg
Views: 1914
Size:  25.2 KB


Düzenleyen limon_sever : 14-04-2012 saat 16:37 Neden: Ekleme
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 16:43   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Eklenti 282891
valalhi bu karısım aşure gıbı olmuş sankı
ne ararsan var
bu kadar çeşit cesaret ister
ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum
bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu
yınede cok guzel netıce verebılır
bır kaç gun takıp edınız
hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız
hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır
bır ay içinde olgunlasır....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 17:44   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 10:49   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..
Yok kaçırmadınız...

En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...


fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar...

26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi;

bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 16:30   #15
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
İyi ki bu konuyu yazdınız Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.

Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 22:20   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
.Enzim yapmak için kullandığımız mutfak atıklarını içine yukarıdaki kalemlerden birkaçını kullansak da olur.

.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı)

.bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar)

.bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var)

bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur)

.Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin)

. soya unu...

Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler.


Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse....

İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.


Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 10:10   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir..

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...

Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 14:02   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
sıkıntı yok yeterınce ilerlemişsiniz
ıspanaklı sışede yeterınce yanı yaklasık ıkı buyuk su bardagı kadar pekemz ekledıysenız
hersey yolunda...
ıkıncısınde yumurtanın fazla olması da sorun degıl yanlız bu sıse çok dolmuş
üşt kısmında bıraz boşluk kalmalı ilk şişenin seviyasi ideal bunada pekemzı eyleyınız
üçüncü ve süper enzım adayına da aynı sekılde pekmez eklemelısın
pekmez, kuru ekmek,kuru üzümde çok faydalıdır
maksadımız içindeki faydalı dostları beslemektır
aydalı dostları beslıyeek içerideki besınlerı bize parcalamalarını teşvik edıyoruz
butun mesele de bu zaten
beklemeden hemen pekmezleı koyun yarına kalmadan hava çıkısı hızlanacaktır...
balıklar kokmasın....
bekletmeyın....
kolay gelsın

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 23:53   #19
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sayın Safranlı çok teşekür ederim....

'' Kıl, tüy ve özellikle ceviz kabuğu (yeşil mi? kuru mu? biraz daha açarmısınız? Nasıl kullanacaksınız?

Yeşil Yonca ve fiğ azot için kullanılamaz mı?

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 08:56   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Sayın Safranlı çok teşekür ederim....

'' Kıl, tüy ve özellikle ceviz kabuğu (yeşil mi? kuru mu? biraz daha açarmısınız? Nasıl kullanacaksınız?

Yeşil Yonca ve fiğ azot için kullanılamaz mı?
ceviz kabugunda kuru odunsu kabugu kullanıyoruz
kendınızi de fazla sıkmayınız
cennet vatanımızın mış gibi tombul fındıkları var
her yerde satılıyor
alırsın ıkı kılo
agır agır
coluk cocuk keyfını çıkara cıkara yersın
sonra enzım yaparsın keyfıne bakarsın
cevızın yesıl kabugunu bılemıyorum
ancak pek uygun gelmıyor bana...
yeşil yonca fiğ ve benzerı olanlar çok ideal olur...
direk azot kaynagıdır....
eşşek yoncası denılen yabanı turde yuzde 2,45 azot 0.5 fosfor ve 2,10 potasyum var
yanı pıyasada bir çok hazır ürüne yakın besın degerı var....
hep söylüyorum
muz posasını sakın ıhmal etmeyın
benım favorımdır
1,75 azot degerıne sahıptır..
kısaca etrafımızda ne hazıneler var neler...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 01:53   #21
Ağaç Dostu
 
arnavut biberi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 191
Merhaba arkadaşlar, bende enzim denemelerine katıldım. Öncelikle konuyu açan ve buralarakadar gelmesinde emeği geçen, katkıları bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkürederim.
Konuyu enbaşından itibaren okudum ve çok ilginçbuldum. İlkbaşta evdekilerin çöplerle uğraşmama göstericekleri tepkiden ötürü enzim hazırlamaya çekiniyordum ama bu gün her ne olduysa aniden malzemeleri toparlayı verdim ve bi çırpıda aklımda kaldığınca kendimce bişiler hazırladım. İnşallah başarılı olurum.
içeriğini şu şekilde hazırladım:
muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi.

Eklenen Resimler
 
arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 02:21   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi Mesajı Göster
...içeriğini şu şekilde hazırladım:
muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi.
Suyunu çok koymuşsunuz, kabın üçte biri boş olmalı havasını alırken taşar. Plastik kabın kıvrımından sonrası boş olmalı.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 18:07   #23
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Enzimle pek ilgilenmedim şimdiye kadar, arada bir öylesine göz atarım. Ancak burada gördüğüm formüllerdeki hammaddeleri düşününce aklıma kurulan meyve sebze pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor...

Bunlar kullanılıyor mudur acep?

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 20:05   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor...
Bizim kullandıklarımız da mutfakta artan sebze meyve artıkları. Bahsettiğiniz artıkların küçük boyutlu olanı yani..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 19:59   #25
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sarımsağı ben de ilave etmiştim enzime. Bunu da böcekleri kaçırıcı etkisi olduğunu ve faydası olabileceğini düşünerek denemek istemiştim. Şimdilik sorun yok gibi. Enzimi kaktüslerde bile kullanıyorum. Ama uzun vadede ne olur onu bilemiyorum.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 21:23   #26
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Galeri: 4
Ben de bu nedenle bu aklıma geleni yazdım. Büyük alanlarda kullanmak üzere büyük miktarda enzim üretmek için kullanılıp kullanılamayacağını sorgulamak istedim.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 11:10   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Tamam hatırladım. Hattâ birisi ''Kemik ununu, kemiği kendimiz ezerek elde edebilir miyiz?'' diye sormuştu.. Bayağı gülüşmeler oldu.. Ama bu karışım beni bayağı aşar.. Mutfak artıklarına devam

Listedeki ürünlerden mutlaka feyz alan olacaktır.. Teşekkür ederim..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 10:06   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Allahım bu ne güzellık
enzım degıl bomba mubarek
arkadaşaların fıkırlerı enzımı atom bombası halına sokacak cinsten olmuş...
bakalım daha nerelere kadar bu askı yücelticez......
kolay gelsın

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 13:05   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
topraktan her zaman iyidir.

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 11:47   #30
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bir çok delik olmasına rağmen dün şişedeki balon patlamış. Yenisini taktım. Neden patlamış olabilir?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025