![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
azot konusunda özel malzeme seçmeye çalısıyorum azot kaynagı olarak cevremızde çok şey var hemen listemi tekrar önüme alıyorum yumurta kabugu 2,25 oranında azot kaynagı tüy-kıl 15,3 (bakın ne kaynaklar var) balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım) ve nişasta 6,4 buda çok ıyı bır rakam tırnak 12,5 (ben bu kaynagı sıcak suya ellerımı yıkayıp kullanıyorum) hem temizlik saglık ve bedava hazıne.... daha ne olsun ki..... ceviz kabuguda çok ideal ben bunu çok kullanıyorum biraz çözülmesi uzun sürüyor ama olsun.. cevizin degeride 2,5 .... yani etrafımız her yönüyle hazinedir... dostlarım doğanın mucizesi önümüzde duruyor... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım... birde bulması oldukça zor olacagından yazmaya gerek duymadım bulabılırsenız çok ideal olur müthiş azot kaynagıdır |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kısaca anlatır mısınız? Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
balığı fazla bekletmeden bidona koyun yeterlı oranda pekmez ekleyın mutfanızdakı artıklarıda doldurun tepesıne balon veya kapakla kapatın olsun bıtsın balık enzımını olgunlaşması uzun sürüyor 2 ay kesın sürer çok koku yapar uygun bır yerde hemen yapmaya başlayınız bir ölçek pekmez 3 ölçek artık ve balık 10 ölçek su oranını saglayın olsun bıtsın yanlız havasının düzenli alınması çok önemlı |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
|
İlk enzim şişemi heyecanla bekliyorum... Mutfak atıklarından biriktirirdiklerimle ikinci şişeyi hazırladım. Şöyleki ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kaynattım.Kaynamış olan malzeme çok kolay parçalandı.Soğuduktan sonra 2,5 litrelik şişeyi doldurdum. Kuru maya, yoğurt, pekmezi koyduktan sonra balonu taktım. İlk hazırladığım enzim şişesinden çok daha fazla oranda balonda şişmeler oldu. Yeni şeyler öğrenmeme vesile olan sizlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz) Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı )1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı.. Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun.. Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil ) Şimdilik durum bu ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
videoları izledım kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım.... bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba... malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır.... sizlerden özel ricamızdır... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla. - Bir dilim ekmek. - Bir yemek kaşığı süzme yoğurt. - Bir yemek kaşığı pekmez. - 4 adet beyaz lahana yaprağı - 4 adet marul yaprağı. - 1 adet elma. - 1 diş sarımsak. - 3 adet muz kabuğu. - 1 adet küçük kivi. - Bir tutam nane. - Bir tutam yabani endivyen. - Bir tutam yabani ot yaprağı. - Bir tutam kuzukulağı. - İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu. - Bir orta boy domates. - Bir orta boy salatalık. - Bir orta boy patates. - Üç adet medine hurması. - 10 adet badem çekirdeği. - 5 adet kuru kayısı. - 20 adet siyah kuru üzüm. - 20-25 gr. tavuk gübresi. - 20-25 gr. inek gübresi. - İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu. - 20-25 gr. turp. - 50-60 gr. küçük boy havuç. - Bir miktar karnabahar. - 4-5 adet yumurta kabuğu. - Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir. Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır ![]() ![]() Düzenleyen limon_sever : 14-04-2012 saat 16:37 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
ne ararsan var bu kadar çeşit cesaret ister ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu yınede cok guzel netıce verebılır bır kaç gun takıp edınız hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır bır ay içinde olgunlasır.... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün... . yonca tozu (kompostlaşmış) . toz deniz yosunu . kemik unu . soya unu . yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş) . havuç suyu . solucan gübresi...ni . at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar... 26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi; bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı) .bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar) .bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var) bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur) .Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin) . soya unu... Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler. Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse.... İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez. ![]() Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir.. mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
sıkıntı yok yeterınce ilerlemişsiniz ıspanaklı sışede yeterınce yanı yaklasık ıkı buyuk su bardagı kadar pekemz ekledıysenız hersey yolunda... ıkıncısınde yumurtanın fazla olması da sorun degıl yanlız bu sıse çok dolmuş üşt kısmında bıraz boşluk kalmalı ilk şişenin seviyasi ideal bunada pekemzı eyleyınız üçüncü ve süper enzım adayına da aynı sekılde pekmez eklemelısın pekmez, kuru ekmek,kuru üzümde çok faydalıdır maksadımız içindeki faydalı dostları beslemektır aydalı dostları beslıyeek içerideki besınlerı bize parcalamalarını teşvik edıyoruz butun mesele de bu zaten beklemeden hemen pekmezleı koyun yarına kalmadan hava çıkısı hızlanacaktır... balıklar kokmasın.... bekletmeyın.... kolay gelsın |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
kendınızi de fazla sıkmayınız cennet vatanımızın mış gibi tombul fındıkları var her yerde satılıyor alırsın ıkı kılo agır agır coluk cocuk keyfını çıkara cıkara yersın sonra enzım yaparsın keyfıne bakarsın cevızın yesıl kabugunu bılemıyorum ancak pek uygun gelmıyor bana... yeşil yonca fiğ ve benzerı olanlar çok ideal olur... direk azot kaynagıdır.... eşşek yoncası denılen yabanı turde yuzde 2,45 azot 0.5 fosfor ve 2,10 potasyum var yanı pıyasada bir çok hazır ürüne yakın besın degerı var.... hep söylüyorum muz posasını sakın ıhmal etmeyın benım favorımdır 1,75 azot degerıne sahıptır.. kısaca etrafımızda ne hazıneler var neler... |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 191
|
Merhaba arkadaşlar, bende enzim denemelerine katıldım. Öncelikle konuyu açan ve buralarakadar gelmesinde emeği geçen, katkıları bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkürederim. Konuyu enbaşından itibaren okudum ve çok ilginçbuldum. İlkbaşta evdekilerin çöplerle uğraşmama göstericekleri tepkiden ötürü enzim hazırlamaya çekiniyordum ama bu gün her ne olduysa aniden malzemeleri toparlayı verdim ve bi çırpıda aklımda kaldığınca kendimce bişiler hazırladım. İnşallah başarılı olurum. içeriğini şu şekilde hazırladım: muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Suyunu çok koymuşsunuz, kabın üçte biri boş olmalı havasını alırken taşar. Plastik kabın kıvrımından sonrası boş olmalı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
-
|
Enzimle pek ilgilenmedim şimdiye kadar, arada bir öylesine göz atarım. Ancak burada gördüğüm formüllerdeki hammaddeleri düşününce aklıma kurulan meyve sebze pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor... Bunlar kullanılıyor mudur acep? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim kullandıklarımız da mutfakta artan sebze meyve artıkları. Bahsettiğiniz artıkların küçük boyutlu olanı yani.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarımsağı ben de ilave etmiştim enzime. Bunu da böcekleri kaçırıcı etkisi olduğunu ve faydası olabileceğini düşünerek denemek istemiştim. Şimdilik sorun yok gibi. Enzimi kaktüslerde bile kullanıyorum. Ama uzun vadede ne olur onu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam hatırladım. Hattâ birisi ''Kemik ununu, kemiği kendimiz ezerek elde edebilir miyiz?'' diye sormuştu.. Bayağı gülüşmeler oldu.. Ama bu karışım beni bayağı aşar.. Mutfak artıklarına devam ![]() Listedeki ürünlerden mutlaka feyz alan olacaktır.. Teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Allahım bu ne güzellık enzım degıl bomba mubarek arkadaşaların fıkırlerı enzımı atom bombası halına sokacak cinsten olmuş... bakalım daha nerelere kadar bu askı yücelticez...... kolay gelsın |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
topraktan her zaman iyidir. |
|
|
|
![]() |
|
|