agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2012, 13:15   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)

Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı )

1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı..

Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun..

Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil )
Şimdilik durum bu

Eklenen Resimler
 
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 02:48   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
[B]...bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 10:04   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Aslında İzmir eğitimine katıldınız ve siz daha şanlısınız.

http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm

Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
hocam merhabalar...
videoları izledım
kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım....
bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba...
malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır....
sizlerden özel ricamızdır...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 15:20   #4
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Name:  enzim.jpg
Views: 1914
Size:  25.2 KB


Düzenleyen limon_sever : 14-04-2012 saat 16:37 Neden: Ekleme
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 16:43   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.

- Bir dilim ekmek.
- Bir yemek kaşığı süzme yoğurt.
- Bir yemek kaşığı pekmez.
- 4 adet beyaz lahana yaprağı
- 4 adet marul yaprağı.
- 1 adet elma.
- 1 diş sarımsak.
- 3 adet muz kabuğu.
- 1 adet küçük kivi.
- Bir tutam nane.
- Bir tutam yabani endivyen.
- Bir tutam yabani ot yaprağı.
- Bir tutam kuzukulağı.
- İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu.
- Bir orta boy domates.
- Bir orta boy salatalık.
- Bir orta boy patates.
- Üç adet medine hurması.
- 10 adet badem çekirdeği.
- 5 adet kuru kayısı.
- 20 adet siyah kuru üzüm.
- 20-25 gr. tavuk gübresi.
- 20-25 gr. inek gübresi.
- İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu.
- 20-25 gr. turp.
- 50-60 gr. küçük boy havuç.
- Bir miktar karnabahar.
- 4-5 adet yumurta kabuğu.
- Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir.

Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır

Eklenti 282891
valalhi bu karısım aşure gıbı olmuş sankı
ne ararsan var
bu kadar çeşit cesaret ister
ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum
bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu
yınede cok guzel netıce verebılır
bır kaç gun takıp edınız
hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız
hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır
bır ay içinde olgunlasır....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 16:56   #6
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
valalhi bu karısım aşure gıbı olmuş sankı
ne ararsan var
bu kadar çeşit cesaret ister
ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum
bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu
yınede cok guzel netıce verebılır
bır kaç gun takıp edınız
hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız
hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır
bır ay içinde olgunlasır....
Teşekkür ederim. Pekmezde sıkıntı yok. Dediğiniz miktarda pekmezi hemen eklemeye gidiyorum. Sarımsağı sanki önceki mesajlarda okumuş gibiyim. Ondan eklemiştim.

(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut )

"Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz?

Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 17:38   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Pekmezde sıkıntı yok. Dediğiniz miktarda pekmezi hemen eklemeye gidiyorum. Sarımsağı sanki önceki mesajlarda okumuş gibiyim. Ondan eklemiştim.

(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut )

"Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz?

Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi
pekmez pekmez....
sizlerın yaptıgı kadar çeşit görmedım onu ifade edıyorum
merak etmeyın çeşit olmasında sıkıntı olmaz fayda olur.....
çeşit konusunda rekora gidebilirsiniz.....
tebrık ederım....
inşallah bitkideki buyumeyıde görürsünüz...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2012, 17:44   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 10:49   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Artık hayvani gübrenin demode olduğunu, kompostun daha besleyici olduğundan uzunca bahsetmişti..
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım..
Yok kaçırmadınız...

En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...


fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar...

26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi;

bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 16:30   #10
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün...

. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
İyi ki bu konuyu yazdınız Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.

Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 17:31   #11
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Enzim oluşmaya başlamış sanırım

Name:  enzim_oluyor.jpg
Views: 1832
Size:  25.0 KB

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 10:12   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Enzim oluşmaya başlamış sanırım

Eklenti 283215
süper olmuş...
tebrık ederım...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2012, 22:20   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
...
. yonca tozu (kompostlaşmış)
. toz deniz yosunu
. kemik unu
. soya unu
. yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş)
. havuç suyu
. solucan gübresi...ni
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...
.Enzim yapmak için kullandığımız mutfak atıklarını içine yukarıdaki kalemlerden birkaçını kullansak da olur.

.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı)

.bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar)

.bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var)

bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur)

.Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin)

. soya unu...

Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler.


Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse....

İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.


Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2012, 10:10   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)

hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir..

mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde...

Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz?

ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025