![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz) Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı )1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı.. Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun.. Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil ) Şimdilik durum bu ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
videoları izledım kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım.... bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba... malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır.... sizlerden özel ricamızdır... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla. - Bir dilim ekmek. - Bir yemek kaşığı süzme yoğurt. - Bir yemek kaşığı pekmez. - 4 adet beyaz lahana yaprağı - 4 adet marul yaprağı. - 1 adet elma. - 1 diş sarımsak. - 3 adet muz kabuğu. - 1 adet küçük kivi. - Bir tutam nane. - Bir tutam yabani endivyen. - Bir tutam yabani ot yaprağı. - Bir tutam kuzukulağı. - İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu. - Bir orta boy domates. - Bir orta boy salatalık. - Bir orta boy patates. - Üç adet medine hurması. - 10 adet badem çekirdeği. - 5 adet kuru kayısı. - 20 adet siyah kuru üzüm. - 20-25 gr. tavuk gübresi. - 20-25 gr. inek gübresi. - İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu. - 20-25 gr. turp. - 50-60 gr. küçük boy havuç. - Bir miktar karnabahar. - 4-5 adet yumurta kabuğu. - Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir. Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır ![]() ![]() Düzenleyen limon_sever : 14-04-2012 saat 16:37 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
ne ararsan var bu kadar çeşit cesaret ister ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu yınede cok guzel netıce verebılır bır kaç gun takıp edınız hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır bır ay içinde olgunlasır.... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut )"Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz? Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
sizlerın yaptıgı kadar çeşit görmedım onu ifade edıyorum merak etmeyın çeşit olmasında sıkıntı olmaz fayda olur..... çeşit konusunda rekora gidebilirsiniz..... tebrık ederım.... inşallah bitkideki buyumeyıde görürsünüz... |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün... . yonca tozu (kompostlaşmış) . toz deniz yosunu . kemik unu . soya unu . yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş) . havuç suyu . solucan gübresi...ni . at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar... 26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi; bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
tebrık ederım... |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı) .bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar) .bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var) bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur) .Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin) . soya unu... Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler. Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse.... İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez. ![]() Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir.. mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız |
|
|
|
![]() |
|
|