Forumdan bir arkadaşımız bana enzim hakkındaki düşüncelerimi sormuş. Konunun çok sayıdaki kişiyi ilgilendirebileceğini düşündüğüm için aramızdaki yazışmayı bu başlığa taşımak istedim.
Alıntı:
Merhaba, Enzim sayfasında gezerken denemenizi gördüm.
Sonuç başarılımıydı? Hangi bitkilere kullandınız ve bitkilerde normalden daha fazla gelişme ve çiçeklenme gördünüz mü?
|
Alıntı:
Ben geçen bahar İstanbul toplantısına katılan bir arkadaşımın orada dağıtılanlardan bana da 1 küçük şişe getirmesiyle enzimle tanıştım. Şişe bittiğinde gerçekten durumdan memnun kaldığım için kendim de yapmaya başladım. Geçen yaz bitkilerimin genel durumundan çok memnun kalmıştım. Bitkilerimde genel bir canlanma olmuştu. Kışın dinlensinler diye kullanmayı bıraktım. Mart başından bu yana tekrar kullanmaya başladım. Ocak ayında yine yeni bir şişe hazırladım, kullanmayı bırakmayı düşünmüyorum artık.
Daha önceleri yeşil bitkiler için ayrı, çiçekliler için ayrı besin kullanıyordum ama inanın bitkilerim böylesine beni mutlu etmiyorlardı. Benden öneri istiyorsanız ben hemen bugün bir enzim hazırlamanızı isterim
Yalnız enzimi hazırlarken rastgele artıklardan değil, azot, potasyum ve fosfat dengeleri konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Başlıkta bu konuda çok güzel öğretiler var. Memnun kalacağınızdan eminim.
|
Not: Hangi bitkilerde kullandığım konusunu yanıtlamamış olduğumu farkettim. O soruya da buradan açıklık getireyim. Kaktüsler ve orkide dışındaki hemen hemen tüm bitkilerimde kullanıyorum. Ph'ını ölçmüyorum ama bir sorun yaşamadığıma göre mesele yok. diye düşünüp fazla da ph konusuna kafa yormuyorum