agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2012, 11:00   #901
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
Hazırladığım enzim karışımında herşey yolunda gidiyor gözüküyor : ) Üst bölümde oluşan hava kabarcıkları var. Ara ara hafifçe çalkalıyorum. Oniki gün oldu. Heyecanla bekliyorum. Şimdi oluşum sürecindeki enzimin pH seviyesini nasıl ölçeceğim düşünüyorum. Güzelbahçede sordum bir iki yere ama bulamadım...Urla.... Sonrada İzmir : )
http://www.agaclar.net/forum/balkon-...arim/23584.htm

hepgül ve Vegy beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 16:27   #902
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Forumdan bir arkadaşımız bana enzim hakkındaki düşüncelerimi sormuş. Konunun çok sayıdaki kişiyi ilgilendirebileceğini düşündüğüm için aramızdaki yazışmayı bu başlığa taşımak istedim.

Alıntı:
Merhaba, Enzim sayfasında gezerken denemenizi gördüm.

Sonuç başarılımıydı? Hangi bitkilere kullandınız ve bitkilerde normalden daha fazla gelişme ve çiçeklenme gördünüz mü?

Alıntı:
Ben geçen bahar İstanbul toplantısına katılan bir arkadaşımın orada dağıtılanlardan bana da 1 küçük şişe getirmesiyle enzimle tanıştım. Şişe bittiğinde gerçekten durumdan memnun kaldığım için kendim de yapmaya başladım. Geçen yaz bitkilerimin genel durumundan çok memnun kalmıştım. Bitkilerimde genel bir canlanma olmuştu. Kışın dinlensinler diye kullanmayı bıraktım. Mart başından bu yana tekrar kullanmaya başladım. Ocak ayında yine yeni bir şişe hazırladım, kullanmayı bırakmayı düşünmüyorum artık.

Daha önceleri yeşil bitkiler için ayrı, çiçekliler için ayrı besin kullanıyordum ama inanın bitkilerim böylesine beni mutlu etmiyorlardı. Benden öneri istiyorsanız ben hemen bugün bir enzim hazırlamanızı isterim

Yalnız enzimi hazırlarken rastgele artıklardan değil, azot, potasyum ve fosfat dengeleri konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Başlıkta bu konuda çok güzel öğretiler var. Memnun kalacağınızdan eminim.
Not: Hangi bitkilerde kullandığım konusunu yanıtlamamış olduğumu farkettim. O soruya da buradan açıklık getireyim. Kaktüsler ve orkide dışındaki hemen hemen tüm bitkilerimde kullanıyorum. Ph'ını ölçmüyorum ama bir sorun yaşamadığıma göre mesele yok. diye düşünüp fazla da ph konusuna kafa yormuyorum

mrduran ve Vegy beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 18:53   #903
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Kaktüslerde kullanmıyormusunuz?Özel bir sebebi veya yaşadığınız bir tecrübemi var sayın Nevsune ben pazar gün sulandırarak kaktüslerede verdim umarım zarar vermez,sadece hoya lara vermedim evdeki tüm bitkileri enzimli suyla suladım.....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 19:39   #904
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kullandığım kaktüs besininin NPK oranları 3-7-6. Bu da bana sanki iyice planlanmış bir enzim hazırlanması gerekliliğini düşündürdü. Gerçi sukulentlere veriyorum henüz bir zararını görmedim ama onların azot gereksinimleri kaktüslerden farklı olabilir gibi geldi bana. Bunlar tamamen benim kendi çıkarımlarım. Bu konu tartışılsa iyi olur.

Hoya konusunda ise, ben geçen bütün bir yaz Hoya lacunosama enzim verdim, çiçeklenmesi hiç bitmedi. Kışın dinlensin diye kestim enzimi. Şubat ortaları falandı sanırım, uyanmadan saksısını değiştireyim dedim. Bir de gördüm ki üstünde 3 tomurcuğu varmış. Tabii kökler zedelenince onlar kuruyup döküldü. Bir aydır enzim veriyorum hemen toparlandı. Şimdi eski tomurcukların uçları belirmeye başlamış yine. Yani korkmayın bence

Yine de içinize sinmiyorsa ve yedekleyebileceğiniz bir hoyanız varsa onunla deneyip gelişmelerinde kıyaslama yapabilirsiniz.

mrduran ve Vegy beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 20:20   #905
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Ben kaktüslere bir kere verdim sulandırarak. Hala yaşıyorlar Ama enzimi biraz daha fazla su ile karıştırarak denemiştim.
1 tane Hoya carnosam diatomitte. Bir de onda denemek istiyorum.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 00:39   #906
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpizmir Mesajı Göster
Safranlı ustamızın motive edici değerli tavsiyeleri daha bir aşka getirdi beni
demişsniz Sn. alpizmir,

Safranlı, yukarıda dört bayan arkadaşımızın da enzim yapıp kullandıklarını görürse koltukları iyice kabaracak, artık havasından geçilmez... Ama _enzim konusunda_ yakında ustalığı kaptıracak, papucu dama atılacak gibi duruyor...

( biraz morali bozulacak mı bakayım)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 07:45   #907
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
demişsniz Sn. alpizmir,

Safranlı, yukarıda dört bayan arkadaşımızın da enzim yapıp kullandıklarını görürse koltukları iyice kabaracak, artık havasından geçilmez... Ama _enzim konusunda_ yakında ustalığı kaptıracak, papucu dama atılacak gibi duruyor...

( biraz morali bozulacak mı bakayım)
hocam hürmetler
sayenızde sabah sabah çok güldüm...
biz kim ustalık kim.....
sizler gibi birisine her seyı kaptırmaya hazırım...
aksıne moralım süper oluyor....
bu sayfaları ve yürekli dostlarımı çok seviyorum.....
en derin saygılarımı sunarım....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 08:05   #908
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Büyük cornosa ya vereyimde çiçek açsın o zaman yalnız diatomite vermemek gerekiyormuş Fatih söylemişti.Halil bey ne haddimize sayın Safranlının pabucunu dama atmak daha bizler emekliyoruz öğrenecek çok şey var.....Hepinize çok teşekkür ediyorum böyle güzellikleri bizlere öğrettiğiniz için.....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 12:38   #909
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
buda benim enzimim
Name:  0.JPG
Views: 1208
Size:  15.2 KB

Menekşe35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 23:22   #910
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Menekşe35 Mesajı Göster
buda benim enzimim
Eklenti 280241
Üç sayfa geri gittim hiç bilgi(leriniz) yok.

Nasıl yapınız, içinde hiç sebze meyve parçaları görünmüyor.

hepgül, Menekşe35 ve Vegy beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 23:51   #911
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Halil bey bu suzulmus hali.))1 ölçü pekmez,3ölçü sebze meyve artığı,10 ölçü su ve 1çay kaşığı kuru mayayı 10 litrelik pet şişeye koyup ağzini bolanu bir kaç yerinden delip kapattim. Sebzeler dibe çöküp Balonun şişmesi bitincede süzdüm Tavsiyeniz üzerine gülenmelek hanimi takip ettimselamlar.

Menekşe35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 08:25   #912
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
çok guzel olmuş
gönlünüzce kullanın

Menekşe35 beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 09:16   #913
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
Sayın Menekşe35 ellerinize sağlık. Uygulama ve gözlemlerinizi bekliyoruz : ) Bitki ve çiçeklerinize afiyet bal şeker olsun : )))) Bende heyecanla bekliyorum hazırladığım Enzimi kullanmayı : )

Menekşe35 beğendi.
hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 12:59   #914
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 23
Sevgili arkadaşlar dün enzimimin ilk süzülmüş haliydi. Bu gün dinlendikten sonraki resmini ekliyorum. Süzgeçten süzmüş olduğum için dibine tortular birikti. Acaba tülbentten mi geçirmek gerekir? yoksa bu haliyle kalabilir mi?Name:  IMG_0341.JPG
Views: 1356
Size:  17.3 KB

Ayazkızı beğendi.
Menekşe35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 16:11   #915
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Menekşe35 Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar dün enzimimin ilk süzülmüş haliydi. Bu gün dinlendikten sonraki resmini ekliyorum. Süzgeçten süzmüş olduğum için dibine tortular birikti. Acaba tülbentten mi geçirmek gerekir? yoksa bu haliyle kalabilir mi?Eklenti 280506
keyfınızı kaçırmayın ne guzel her sey yolunda
bizler bitkiye hem besın olucak hemde organık madde sağlayacak şekılde enzım
merakına tutulduk
bu tortular yabancı madde degıl ki..
öz mü öz doganın artıkları yanı organık maddedir
tordu olarak görmeyın bunlar da gubrenın kütlesidir.
keyıfle bolca kullanın.
bu artıklarda zaten toprakla karısacaktır.
döktügünüzde göz zevkınızı yorarsa toprak altına gömersınız.
ben enzımlerdeki tam dağılmamış posaları dahi kafama takmıyorum.
topraga az bir şey gömdünmü olay bitti.
daha öncede yazdım.
burada kimya deneyi yapmıyoruz.
sadece dogada zaten var olan işleyişi hızlandıryoruz.
bu ürünleri enzım yapmasak ta bir şekılde dogada kaybolacaklar.
ancak biz bu hazınenın ıyı bir sekılde degerlendırılebilmesının peşindeyiz..
küçük ayrıntılarla moralinizi bozmayın...
tüm artıklar tortular bir hazınedır
yemegını yiyen suyunu içen bitkinin keyfi yerınde olacaktır.
kalan tortuları belkıde bitki
kazan dibi olarak afiyetle hazmedecektir...
tortular artıklar ve çöpler tertemiz besinlere ve gür hoş kokulu çiçeklere dönüşsün...
saygılar...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 23:25   #916
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Menekşe35 Mesajı Göster
.. Süzgeçten süzmüş olduğum için dibine tortular birikti. ..Eklenti 280506
Sn. Safranlı, dediğiniz gibi bu dipte biriken tortu_ bitki atıkları çıkarıldıktan sonra kalan_ tortuya hiç dokunulmasa enzimin ömrünü uzatan mayalama görevi yapıyor olamaz mı?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 16:19   #917
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halil önen Mesajı Göster
sn. Safranlı, dediğiniz gibi bu dipte biriken tortu_ bitki atıkları çıkarıldıktan sonra kalan_ tortuya hiç dokunulmasa enzimin ömrünü uzatan mayalama görevi yapıyor olamaz mı?
evet fazlasıyla ömrünü uzatabılır dıye düşünüyorum
enzim dediğimiz nevale zaten canlı varlıktır
canlılığı devam eder
bizlerde bu canlılık sayesınde fayda buluyoruz
ben enzım posalarını bir üretim sistemi gibi kullanıyorum
dipte kalanları hiç rahatsız etmıyorum
varsın yerınde kalsın
üzerıne yapacagınız ilave taze nevallelere forvetlık yapacaktır
onları teşvik edecektır
dönüşümlü aptıgım iki adet 10 kg bidonup dolup boşalıyor
birde ofisteki minik enzımlerım var
kısaca bu yazdıgım bilgisayar masasının altında,
eve girişteki balkonda..
Ve bahçemde enzımler hep hazır
balık enzımı çok sinirli ve bol kokulu oldugundan onu hep bahçenin
kenar mahallesınde bekletıyorum....
çok uzatmayayım
enzımlerınız hazırsa hiç beklemeden bıtkılerınıze ziyafet çekın..
Hazır degılse......
Bu sayfaları okuyup hala başalmadınız mı ???

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 20:44   #918
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Bende hiç süzmüyorum. Şişe bitene kadar kullanıyorum. Sonra kalanları toprağa karıştırıyorum.

Sayın Safranlı , enzimin azot oranını arttırmak için nişasta konusunda düşünceleriniz nedir? Hiç deneme yaptınız mı?

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 22:04   #919
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir. Ankara
Mesajlar: 170
İlk enzim şişemi heyecanla bekliyorum...

Mutfak atıklarından biriktirirdiklerimle ikinci şişeyi hazırladım. Şöyleki ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kaynattım.Kaynamış olan malzeme çok kolay parçalandı.Soğuduktan sonra 2,5 litrelik şişeyi doldurdum. Kuru maya, yoğurt, pekmezi koyduktan sonra balonu taktım. İlk hazırladığım enzim şişesinden çok daha fazla oranda balonda şişmeler oldu. Yeni şeyler öğrenmeme vesile olan sizlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla....

Menekşe35 beğendi.
hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 08:15   #920
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Bende hiç süzmüyorum. Şişe bitene kadar kullanıyorum. Sonra kalanları toprağa karıştırıyorum.

Sayın Safranlı , enzimin azot oranını arttırmak için nişasta konusunda düşünceleriniz nedir? Hiç deneme yaptınız mı?
nişasta konusu hep aklımda ama henuz uygulamadım
azot konusunda özel malzeme seçmeye çalısıyorum
azot kaynagı olarak cevremızde çok şey var
hemen listemi tekrar önüme alıyorum
yumurta kabugu 2,25 oranında azot kaynagı
tüy-kıl 15,3 (bakın ne kaynaklar var)
balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım)
ve nişasta 6,4 buda çok ıyı bır rakam
tırnak 12,5 (ben bu kaynagı sıcak suya ellerımı yıkayıp kullanıyorum)
hem temizlik saglık ve bedava hazıne....
daha ne olsun ki.....
ceviz kabuguda çok ideal ben bunu çok kullanıyorum biraz çözülmesi uzun sürüyor ama olsun..
cevizin degeride 2,5 ....
yani etrafımız her yönüyle hazinedir...
dostlarım doğanın mucizesi önümüzde duruyor...

agozce, Tura, mrduran ve 2 kişi beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 10:34   #921
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Tırnak olarak boynuz kulanılır mı?

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 16:50   #922
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Tırnak olarak boynuz kulanılır mı?
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı
ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım...
birde bulması oldukça zor olacagından yazmaya gerek duymadım
bulabılırsenız çok ideal olur
müthiş azot kaynagıdır

Tura ve bıcırık beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 18:43   #923
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım)
Kısaca anlatır mısınız?
Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 08:02   #924
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Kısaca anlatır mısınız?
Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi?
fazlasıyla işe yarar
balığı fazla bekletmeden
bidona koyun
yeterlı oranda pekmez ekleyın
mutfanızdakı artıklarıda doldurun
tepesıne balon veya kapakla kapatın olsun bıtsın
balık enzımını olgunlaşması uzun sürüyor
2 ay kesın sürer
çok koku yapar
uygun bır yerde hemen yapmaya başlayınız
bir ölçek pekmez
3 ölçek artık ve balık
10 ölçek su oranını saglayın olsun bıtsın
yanlız havasının düzenli alınması çok önemlı

mrduran ve Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 12:15   #925
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz)

Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı )

1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı..

Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun..

Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil )
Şimdilik durum bu

Eklenen Resimler
 
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 13:02   #926
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
sıkıntı yok yeterınce ilerlemişsiniz
ıspanaklı sışede yeterınce yanı yaklasık ıkı buyuk su bardagı kadar pekemz ekledıysenız
hersey yolunda...
ıkıncısınde yumurtanın fazla olması da sorun degıl yanlız bu sıse çok dolmuş
üşt kısmında bıraz boşluk kalmalı ilk şişenin seviyasi ideal bunada pekemzı eyleyınız
üçüncü ve süper enzım adayına da aynı sekılde pekmez eklemelısın
pekmez, kuru ekmek,kuru üzümde çok faydalıdır
maksadımız içindeki faydalı dostları beslemektır
aydalı dostları beslıyeek içerideki besınlerı bize parcalamalarını teşvik edıyoruz
butun mesele de bu zaten
beklemeden hemen pekmezleı koyun yarına kalmadan hava çıkısı hızlanacaktır...
balıklar kokmasın....
bekletmeyın....
kolay gelsın

selis ve mrduran beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 22:53   #927
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sayın Safranlı çok teşekür ederim....

'' Kıl, tüy ve özellikle ceviz kabuğu (yeşil mi? kuru mu? biraz daha açarmısınız? Nasıl kullanacaksınız?

Yeşil Yonca ve fiğ azot için kullanılamaz mı?

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 07:56   #928
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Sayın Safranlı çok teşekür ederim....

'' Kıl, tüy ve özellikle ceviz kabuğu (yeşil mi? kuru mu? biraz daha açarmısınız? Nasıl kullanacaksınız?

Yeşil Yonca ve fiğ azot için kullanılamaz mı?
ceviz kabugunda kuru odunsu kabugu kullanıyoruz
kendınızi de fazla sıkmayınız
cennet vatanımızın mış gibi tombul fındıkları var
her yerde satılıyor
alırsın ıkı kılo
agır agır
coluk cocuk keyfını çıkara cıkara yersın
sonra enzım yaparsın keyfıne bakarsın
cevızın yesıl kabugunu bılemıyorum
ancak pek uygun gelmıyor bana...
yeşil yonca fiğ ve benzerı olanlar çok ideal olur...
direk azot kaynagıdır....
eşşek yoncası denılen yabanı turde yuzde 2,45 azot 0.5 fosfor ve 2,10 potasyum var
yanı pıyasada bir çok hazır ürüne yakın besın degerı var....
hep söylüyorum
muz posasını sakın ıhmal etmeyın
benım favorımdır
1,75 azot degerıne sahıptır..
kısaca etrafımızda ne hazıneler var neler...

agozce, mrduran ve Vegy beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 08:53   #929
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı
ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım...
birde bulması oldukça zor olacagından...
Boynuzdan bol ne var.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2012, 09:01   #930
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tura Mesajı Göster
boynuzdan bol ne var.
boynuz konusu oldukça hassas
başka alternatıflere baksak daha iyi olur.....

mrduran beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025