![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
İngilizce anlatımda, kahverengi veya ham şekerden bahsediyor. Siz neden farklı mayalar kullanmayı tercih ettiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
Şehir: dalaman
Mesajlar: 66
|
Ben birkaç yıl önce bir enzim denemesi yapmış ama başarısız olmuştum. Kurduğum enzim kullanmadığımız kapalı balkonda duruyordu. Ben o zaman havaların serin olmasına bağlamıştım. Şimdi yeniden bir deneme yapmak istiyorum. Havaların serin gidiyor olması sorun yaratır mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Ben yaklaşık 1,5 ay önce birkaç enzim kurdum ve şimdilik sorunsuz çalışıyorlar ama ev içinde yani sıcak ortamda muhafaza ediyorum. Alıntı:
Maya ya da eski enzim, yoğurt suyu gibi şeylerin kullanılmasının amacı ise 'besleyip üretmek istediğimiz bakterileri' ortama (enzim yapmak için hazırladığımız atıklar) yerleştirmek zira bu maddeler ihtiyacımız olan bakterileri içeriyorlar. Yani her iki gruptan malzemeleri de kullanmamız gerekiyor (mesela melas ve yaş maya, pekmez ve yoğurt suyu... gibi) ki amaçladığımız fermantasyon olabilsin. Umarım doğru anlatabilmişimdir (ustalar, yetişin!)... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|