View Single Post
Eski 02-02-2015, 13:58   #1889
buzul_karizma
Yeni Üye

buzul_karizma's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2014
Allah Razı Olsun

Merhabalar enzim konusunu açanlardan ve işleyenlerden Allah Razı Olsun diyorum. Bence bu bir sosyal sorumluluk projesi olmalı. Ve konu sabitlenmeli. Bence fidan dikmek, ağaç tohumu ekmek ne kadar önemliyse bu enzim meselesi de o kadar önemlidir. Yorumlarda bir arkadaş enzim için iksir demiş. benimde çok hoşuma gitti. artık bende iksir diyorum.
Bu iksir konusunun tam 50 sayfasını bir oturuşta satır satır okudum. Notlar aldım.
Geri kalan 13 sayfayı da aynı günün akşamında tamamladım. Ve ertesi gün ilk iksirlerimi yapmaya başladım aşağıda resimlerini paylaşıyorum.
Okurken bazı notlar aldım.
Bu sorulara cevap verirseniz çok memnun olurum
1- 5lt lik pet şişenin içine 3000gr su koyduktan sonra evden çıkan organik atıkları günlük çıktığı kadar ekleyip. 900gr'a ulaştıktan sonra içine 300gr pekmez ve 1 paket maya atabilir miyiz? Organik atıkları bekletirken şişenin kapağı açık-kapalı nasıl olmalı?
Malesef hanım evdeki organik atıkları çöp olarak gördüğü için tiksiniyor ve buzdolabında beklettirmiyor...
2-ikinci mayalamada eski mayalanmış organik madde süzüldükten sonra kalan mayadan ne kadar koysak yeter?
3- İksirden çıkan katı atık maddeleri toprakla karıştırma oranı nedir? Ben evdeki saklar ve tohum çimlendirme için kullanacam. Karıştırılan toprak hemen kullanılır mı? yoksa streç film ile kaplayıp ne kadar beklemek gerekir?
4- Yaptığımız bu iksiri hanıma çaktırmadan bulaşık makinasının tuz-parlatıcı gözüne koyabilir miyiz? (Makinanın kokusunda değişiklik yapar mı?)
5- Evdeki yemek artıklarını yıkamadan iksire organik madde olarak katabilir miyiz?
6- Son olarak bu balık iksirinin üzerine çok düştüğünüzü gördüm. Bu kadar kıymetli ve önemli yapan nedir?

Eklenen Resimler

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön