agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-12-2009, 23:13   #1
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sevgili Sarican, Linkini verdigin sitedeki gibi (esmer sekerli) yaptim.Dukkanin deposuna kaldirdim.3 ay sonra sonucu bildiririm. Pirinc suyuda fermantasyon icin evde karanlik bir yere kondu. Komik olan, benim kizim genetik Muhendisi ve cevre biyoteknolojisinde kati atiklar uzerine master yapiyor. Ama, agzindan kerpetenle bilgi aliyoruz ??? Ne olacak bizim halimiz? Her sey gonlunce olsun...

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2009, 08:51   #2
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sevgili Sarican, Linkini verdigin sitedeki gibi (esmer sekerli) yaptim.Dukkanin deposuna kaldirdim.3 ay sonra sonucu bildiririm. Pirinc suyuda fermantasyon icin evde karanlik bir yere kondu. Komik olan, benim kizim genetik Muhendisi ve cevre biyoteknolojisinde kati atiklar uzerine master yapiyor. Ama, agzindan kerpetenle bilgi aliyoruz ??? Ne olacak bizim halimiz? Her sey gonlunce olsun...
Pirinç suyunu fermente ettiğiniz kaptaki hava boşluğunu olabildiğince büyük tutunuz. Söz gelimi, bir bidona koydu iseniz, bidonun 2/3'ü boş olsun, kapağı da hava alabilecek gibi gevşek olsun.

Bir de sık sık PH ölçümü yapmak gerekir. İşlem tamamlandığında PH 4'ün altına inmiş olmalı. Tersine bir durum var ise üreyenlerin laktik asit bakterileri olmama durumu kuvvetle muhtemel olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025