![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün... . yonca tozu (kompostlaşmış) . toz deniz yosunu . kemik unu . soya unu . yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş) . havuç suyu . solucan gübresi...ni . at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar... 26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi; bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir yıldır yaptığım enzimler beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için evdeki diğer organik ürünleri kullanmayı unutuyordum. Bu yüzden fikir çok hoşuma gitti. Gerçi enzimi hazırlarken mi ilave edecektik bunu anlayamadım ama ben fermantasyonu bitmiş olan 1 lt. lik enzimin içine 2-3 çay kaşığı kemik unu, 1 kapak hümik asit ve 2 çay kaşığı kadar deniz yosunu ilave ettim. Şimdilik bunu kullanayım. Önceden ilave ise yenisini o şekilde yaparım.Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
tebrık ederım... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 12
|
Enzim denemelerim
Merhabalar, Enzim denemelerimi bende paylaşmak istedim. ![]() ![]() Soldaki cam şişeler içilebilir enzim denemeleri. 5 Nisan da hazırlandılar. Beyaz balon; tamamen sıvı hale getirilmiş kivi + üzüm pekmezi + su ( 3. gün balon şişti ) Yeşil balon; parçalanmış kivi + üzüm pekmezi + su ( 4. gün balon şişti ) 1,5 plastik şişe beyaz balon; kivi + domates + salatalık kabukları + üzüm pekmezi + su + 1 çay kaşığı kuru maya ( yarım saat içinde balon şişti ) 3-4 gündür katı maddeler üstte toplanıp, balon arada sönüyor. 1,5 plastik şise mor balon; çilek + çok az su + çok az şeker + üzüm pekmezi. ( 11 Nisan ) Aynı gün balon şişti. Evde pek organik atık olmadığından öncelikli denemelerimi içilebilir - tadının hoş olabileceğini düşündüğüm meyvelerden yaptım. Lezzetli olursa kendime olmazsa çiçeklerime. Seyreltilip kullanılacağından benim çiçeklere fazla gelir ama konu komşu ile en olmadı parklardaki bitkilerle paylaşırız artık İlk mesajım çok ilgimi çektiğinden buraya kısmetmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
emreomurca, sevgili komşum öncelikle hoş geldiniz gördüğüm kadarıyla pir geldiniz yaptıkların gayet güzel görünüyor son yaptığın şeker ve pekmezden oluşan şişene doğal artıklar koymalısın madem içilebilir enzim düşünüyorsun gönlüne göre bir meyveden yapabilirsin bitkiler için yapacağın enzimlerde mutlaka çeşitli artıklar olmalı sadece kivi ile de fayda sağlasa da beklediğini bulamayabilirsin.... Muz kabuğunu düşünebilirsin karar verirsen sonradan da şişelerine eklemeler yapılabilir.... Saygılar... Düzenleyen Safranlı : 16-04-2012 saat 18:31 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı) .bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar) .bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var) bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur) .Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin) . soya unu... Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler. Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse.... İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez. ![]() Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir.. mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ![]() ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız |
|
|
|
![]() |
|
|