Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune
Önce Sn. Sarıcan'a bir teşekkürüm var. Kendisi bilmiyor ama şu anda ben onun enzimini kullanmaktayım  Tabii bir de Müjgan'a teşekkür etmeliyim, beni de düşünüp taaa İstanbul'lardan buraya taşımış.
|
Sevgili nevsune,
En büyük teşekkürü kadirşinaslık hakediyor. Ben teşekkürünüzü Sevgili Ensar ve acemi_caylak adına aldım başımın üstüne koydum. Sevgili Müjgan Hanım' ada enzimi benim adımla size sunduğu için ben teşekkür ederim. Elinize geçen enzim Sevgili Ensar' ın bitmeyen enerjisi ve kadirşinaslığı ile Kadıköy toplantısına gelirken hazırlayıp tek tek şişelettiği ve isminide enzim başlığını ben açtım diye "Sarıcan Enzimi" koymalarından kaynaklanan bir espiriden kaynaklanan enzimlerden biri.
Ama sizin gibi araştırmaya meraklı bir arkadaşımızın enzim işine gönül vermesine ayrıca sevindim. Evinizdeki her türlü organik atıktan enzim yapabilir ve hertürlü bitkinizde gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. İçilebilir enzim konusuna başlarsanız bir daha bırakamazsınız. Ben çilek enzimi yapmıştım. Bildiğimiz likör gibi oluyor, uzakdoğuda çeşitli meyvelerden yapıp doğal ilaç olarak kullanıyorlar.
Ben kendim evdeki çiçek ve bitkilerimde kullanıyorum. Forumdan bazı arkadaşların çok başarılı uygulamalarını biliyorum. Sevgili acemi_caylak' ın da dediği gibi evde kendi atıklarınızla yapacağınız enzim sayesinde hiç bir gübreye ihtiyacınız kalmayabilir. Anlı şanlı bir çok firma bu yöntemle yaptığı gübreyi allayıp pullayıp organik sıvı gübre diye satıyorlar. Siz evde içine neler katacağınıza kendiniz karar veriyorsunuz ve biliyorsunuz.
Bu arada Sevgili acemi_caylak' a da benim bir haftalık yokluğumu hissettirmediği için ayrıca teşekkür ederim.