![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Alıntı:
![]() kurduğum zeytinim 2 kg. ama bir de 8 kg salamura yaptım.salamuradaki zeytinler tuz çekmiyor mu içine??? salamuradan yiyeceğim kadar alıp kurarım diyordum ama artık tuzlu suda kurmam, sırf tuz yiyoruz sanki..salamura zeytin içine tuzu çekmiyorsa süper, acıysa tatlandırıp, ardından zeytinyağa koyar dolaba koyarım.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.aşamalarınızı çok merak ettim.saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bu yıl hazırladığım zeytinlerin ilk partisini aşağıdaki reçeteye göre yaptım. Bekledikçe tuzun çok azaldığını görünce ikinci partiye sizin gibi yumurtanın suda batmadan durmasını (ama suyun ortalarında bir yerde, tam üzerinde değil) ölçü aldım tuz için.. Gayet de lezzetli oldu zeytinler. Direk salamuradan çıkarıp öylece yiyoruz. Bazen de biraz yıkayıp zeytinyağı ve kekik koyuyoruz üzerine.. Zeytinler 2-3 yerinden çekirdeğe kadar jiletle çizilir ve bir hafta kadar suyu hergün veya iki günde bir değiştirilerek klorsuz suda bekletilir. (Suyu birgün önceden kaba alıp ağzı açık bekleterek klorun uçması sağlanır ) Zeytinler aralarına ve kavanozun yanlarına ince limon dilimleri dizilerek ve sıkıştırarak cam bir kavanoza doldurulur. 1 lt suya 1-2 tepeleme yemek kaşığı iyotsuz kaya veya deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu hesabı ile hazırlanmış salamura çözeltisi kavanozdaki zeytinlerin üzerine dökülür ve havayla teması kesmek için tabaka yapacak şekilde bir miktar zeytinyağı ile yüzeyi kapatılır. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak bırakılır.Yaklaşık bir ayda olur. Bir ay dense de biz onbeş günde yemeğe başladık,hala yiyoruz... Yumuşama veya tuzlanma olmadı, gayet güzeller... Düzenleyen Eser İlhan : 21-01-2015 saat 20:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |