Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi interprete
.....kurduğum zeytinim çok tuzlu geliyor öyleki zeytinin tadına varamıyorum..onları tuzdan kurtarabileceğim bir yöntem olabilir mi?
|
Zeytininiz çizik zeytin mi sele mi ? Tuz için yaklaşık da olsa bir ölçü kullanmadınız mı ki böyle çok tuzlu oldu?
Ben bu yıl bahçemdeki tek ağaçtan aldığım 5 kg zeytini çizik zeytin olarak hazırladım. Tuzlu olmadı, direk salamuradan bile alıp yiyebiliyoruz (ki ben tuzdan nefret ederim, hiç tuzlu yemem). İlk sene zeytin kurmak bana da çok zor ve anlaşılmaz bir iş gibi görünmüştü. Zeytinlerim çürüyüp gitti, beceremedim.
İnsan zamanla bu işte de kendi usulünü oturtuyor galiba. Bu yıl adeta bir bilimsel deney gibi, yazarak, tartarak çalıştım. Sonuçtan oldukça memnunum. Darısı bir sonraki senenin başına

Bu arada, zeytinlerinizi tuzdan kurtarmak için yemeden önce onları bir süre (gerekli hallerde bir gece) suda tutmayı denediniz mi?