[QUOTE=MeyveliTepe;739861]Geçen sene dondurmayı denediğimiz karamürsel-su çeşit zeytinlerde, çözdüğümüzde öylece yenebilir olduğunu gördük, ki trilye gibi acılığı kolay çıkmayan bir çeşittir. Zeytinin -18 derecede beklemesi bir şekilde acılık maddesinin yok olmasına sebep oluyor.
Hatta, samanlı çeşitini Kasımda toplamayıp Aralık ortasına kadar ağaçta bekletirseniz dalından yemek gayet güzel oluyor. Sonuçta acılık maddesinin azalması zaman ile orantılı. Dondurulması da bu zamanı kısaltıyor.[/QUOT
tavşan yüreği için de geçerli olur mu acaba ?
salamura yaptığım zeytinlerime tuz işlemiş midir?onları artık tuzlu suda kurmak istemiyorum, acısı varsa tatlandırıp yağa koyayım değil mi?
kurduğum zeytinim çok tuzlu geliyor öyleki zeytinin tadına varamıyorum..onları tuzdan kurtarabileceğim bir yöntem olabilir mi?
|