Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Zeytinlerin yerleştirilip, tuzlanması bittikten sonra,
1.5 su bardağı üzüm sirkesi,
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı toz şekeri,
kavanoza döktüm ve yan yatırıp, güzelce karıştırdım.
2-3 günde bir böyle karıştırmaya devam edeceğim. Yaklaşık 1.5-2 ay sonra yemeye başlarız.
|
Çiçek yağı ve şeker ilave etmeyi sağlık açısından doğru bulmuyorum ben. Çiçekyağı yerine sızma zeytinyağı kullanılabilir ama rafine bir ürün olan toz şeker o güzelim zeytinlere hiç değmemeli bence. (Bu arada şekerle yapılan turşu için de aynı şeyi düşünüyorum)

Ne kadar az şeker o kadar çok sağlık..