31-12-2012, 09:10
|
#11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Zeytinlerin yerleştirilip, tuzlanması bittikten sonra,
1.5 su bardağı üzüm sirkesi,
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı toz şekeri,
kavanoza döktüm ve yan yatırıp, güzelce karıştırdım.
2-3 günde bir böyle karıştırmaya devam edeceğim. Yaklaşık 1.5-2 ay sonra yemeye başlarız.
|
Çiçek yağı ve şeker ilave etmeyi sağlık açısından doğru bulmuyorum ben. Çiçekyağı yerine sızma zeytinyağı kullanılabilir ama rafine bir ürün olan toz şeker o güzelim zeytinlere hiç değmemeli bence. (Bu arada şekerle yapılan turşu için de aynı şeyi düşünüyorum)  Ne kadar az şeker o kadar çok sağlık..
|
|
|