View Single Post
Eski 02-01-2012, 00:55   #399
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Bu sene bahçemizin zeytinini kasım ayının sonlarına doğru topladıktan sonra geniş ve yayvan kaplarda üzerine iri tuz serperek beklettik. Üzerine kapak kapatmadık. Yaklaşık iki hafta kadar bu şekilde beklerken, zeytinleri zaman zaman karıştırıyoruz. Biz bu uygulama ile siyah sofralık zeytinimizi hazırlıyoruz. Lezzeti tam da arzu ettiğimiz gibi yakaladık. Normalde hazır olarak alıp, tükettiğimiz zeytinlerin tuzu az olanını bulmakta çok zorlanıyoruz, evde uyguladığımız yöntemlerle dahi tuz oranlarında pek bir düşüş sağlayamıyoruz.

Geçmiş yıllarda aynı zeytinleri ekim ayı sonunda hasat edip, çizme yöntemle, kavanozlarda su içinde, acı suyunu bırakana kadar, takriben bir hafta kadar, her gün suyunu değiştiriyorduk. Daha sonra iri tuzla hazırlanmış su ile doldurduğumuz kavanozlara, bir miktar limon tuzu, ve bir miktar da sirke ilave edip bu şekilde beklettikten sonra çizik yeşil zeytin elde ediyorduk.


Çizik yeşilden tamamen farklı bir tat yakaladık bu seneki uygulamada.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön