View Single Post
Eski 30-12-2012, 13:35   #415
interprete
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Sırf daha az (tamamen tuzsuz değil çok çok az tuzlu) tuzlu zeytin yiyebilmek için önce 5 kg çizme zeytin yaptım. Daha sonrada 17 kg daha aldım. Markette satılanları tuz oranı nedeniyle yiyemiyorum. Annem'in şeker hastası olma sürecinde tuzsuz yemeye alıştım. Evde yaptığım zeytinin lezzeti de marketlerde satılanlarda yok.
merhaba,
ben bu yıl ilk defa yeşil zeytin yaptım(tavşan yüreği).2 kg tatlandırıp tuz,limon tuzu,nohut ve limonla kurdum yemeye başladık ama değindiğiniz gibi çok tuzlu geliyor.. biz de tuz istemeyen bir aileyiz ama tuzsuz da zeytinler eriyor.nolur bir yol gösterin. kurduğumun dışında da 8 kg salamura yaptım bittikçe ordan alır kurarım diye. ne yapabilirim?

interprete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön