Bu yıl bu siteden kazanılmış bir kocaman hevesle 3 ayrı çeşit zeytin hazırladım :
- Gemlik Zeytini
-Edremit zeytini
- Eğriçekirdek denen bir tür zeytin
Daha önce de çizerek zeytin kurmayı denemiştim, o zamanlar Burdur'a çok çeşitli zeytinler gelmezdi. Tavşanyüreği denen bir cins çok bulunurdu. Kurduktan sonra nasıl ayarlarsam ayarlayayım yumuşardı. Sıkılıp bırakmıştım.
Bu üç cinsi bu sene peşpeşe alıp acı suyunu attıktan sonra "gene kurduğum zaman yumuşarsa "fikriyle risk almak istemedim veee
Tatlanan zeytinleri süzdürüp dondurucuya attım.
Sonuç : Gayet güzel saklayabiliyorsunuz, ayrıca tuzlu da DEĞİL.
Bu yöntemi Meyvelitepe'den öğrendim : Bir farkla ki, o dalından koparıldığı şekliyle atıyordu dondurucuya.
Bu üç cins arasında en güzel renk Edremit cinsinde,- Harika sapsarı tam istediğim yeşil zeytin rengi- , en güzel lezzet ise Gemlik tipinde.
Tabi renkler ve zevkler evden eve değişir. Herkese kolay gelsin.
|