View Single Post
Eski 01-01-2012, 22:17   #398
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Bu yıl bu siteden kazanılmış bir kocaman hevesle 3 ayrı çeşit zeytin hazırladım :

- Gemlik Zeytini
-Edremit zeytini
- Eğriçekirdek denen bir tür zeytin

Daha önce de çizerek zeytin kurmayı denemiştim, o zamanlar Burdur'a çok çeşitli zeytinler gelmezdi. Tavşanyüreği denen bir cins çok bulunurdu. Kurduktan sonra nasıl ayarlarsam ayarlayayım yumuşardı. Sıkılıp bırakmıştım.

Bu üç cinsi bu sene peşpeşe alıp acı suyunu attıktan sonra "gene kurduğum zaman yumuşarsa "fikriyle risk almak istemedim veee

Tatlanan zeytinleri süzdürüp dondurucuya attım.

Sonuç : Gayet güzel saklayabiliyorsunuz, ayrıca tuzlu da DEĞİL.

Bu yöntemi Meyvelitepe'den öğrendim : Bir farkla ki, o dalından koparıldığı şekliyle atıyordu dondurucuya.

Bu üç cins arasında en güzel renk Edremit cinsinde,- Harika sapsarı tam istediğim yeşil zeytin rengi- , en güzel lezzet ise Gemlik tipinde.

Tabi renkler ve zevkler evden eve değişir. Herkese kolay gelsin.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön