![]() |
|
![]() |
#1381 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
bir sorum daha olucak mesela ben gurk tavuğun altına yumurta koyucam kendi kümesimdeki tavukların yumurtalarını ama sorun ise yumurtalar döllenmiş döllenmemiş nerden anlayabilirim tavukların her yumurtladıkları yumurtayı kümesteki horoz döllermi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
Kümeste horoz varsa ve tavuk sayısı fazla değilse yumurtalar döllü olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Tavuğumu bugun eve aldım ev sıcaktı tavuğu koyduğum kutunun içinde tavuk yatmaya çalıştı acaba yumurtlamayamı başlayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2010
|
glatyotör tavuğu tam takır bomboş bir sandığa yatırdıysan zeminde düz ise tavuk yumurtaları çevirirken bi oyana bi buyana dağırlır tavuk toplayıp altına alamaz bunun için çıkmamıştır civcivlerin ince samanın içine yumurtalar gömüldüğü için tercih edilmez. tohumlu yumurtada alihan dediği gibi tavuk ve horoz sayısı dengedeyse büyük ihtimalle tohumlu olur yumurtalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Ağaç Dostu
|
kerem tavuğun evde ne işi var yumurtlaycaksa o kendine yer bulur.neyse güzel haberlerini bekliyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
merhaba, Yumurtası yeşil olan tavuğun hasta olduğu söylenir. Bu konuda bilgisi olan var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Yeni Üye
|
Tavuğu babaanneme göstermek için eve almıştım sobada yanıyordu bir anda baktım yatmaya çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ayrıyeten cevabınız için teşekkürler sayın alihan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-12-2010
|
Saldıran Horozlar
Kardeşim Sinan ;Yazılarınıza göz misafiri oldum,bende yedi seneden beri tavuk,horoz besliyorum.Civcivlerimi kendi tavuklarımı kuluçkaya yatırıp üretiyorum.Saldırma olayı horozların ırkından kaynaklandığını tahmin ediyorum,iki-üç horoz bir arada olunca brbirleriyle çok kavga ediyorlar.Ben saldırma ve kavga olayını önlemek için suluklarının içine ara sıra birazcık tuz atıyorum.Nispeten önledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Ağaç Dostu
|
kerem babannen tavuğunun yumurtlayıp yumurtlamayacağı konusunda aydınlatmıştır seni |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Yeni Üye
|
Evet zamanında oda beslemişti ama kötu hava koşulları nedeniyle yumurtlamıyor bence sıcağı görünce hemen yatmaya başladı çünkü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Tavukların yumurtlaması bir çok etkene bağlıdır uygun yer,ısı,uygun zaman ve beslenme gibi. Gündüzlerin uzaması yeterli yem yemesi ve tavuğun yaşının uygun olması halinde yumurtlamaması zor.Kümesin iyi güneş ışığı alması follukların kuru olması sıkışık olmaması gerekir.Birden fazla horoz bulundurmak iyi ancak kavga etmelerini engellemek ne yaparsanız yapın oldukça zor.Özellikle hint ve yerli horozlar çok daha sert kanatlılar. Ziraat/kuluçka makinasından çıkan horozları bir arada besleyebilirsiniz onlar sert olmadıkları için kavga etseler bile birbirlerini fazla hırpalamazlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
Alıntı:
tavuk ların sağlığı ve verimli yumurtlaması için kümes çok önemli ben pek çok plan ve uğraştan sonra şöyle bi çözüm buldum ve tavuklarım bunu yaptık tan 1 hafta sonra yumurtlamaya başladılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
4 tavuk 1 horoz var makinaya 40 yumurta koymak istiyorum yumurtaları kaç gün bekletirsem follukta civciv cıkar uzun bekletirsem folllukta yuumrtları sonra makinaya koysam civciv çıkarmı çıkmazmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Dilerim bu süre 25 günden az değildir. Havalar soğuk olduğu için bir şey olmaz düşüncesiyle 25 günlük yumurtaları makinaya koydum. Sonucu 18 gün sonra söyleyebilirim ![]() Bir de "buzdolabına konan yumurtadan civciv çıkmaz" diye bilinir, ben denedim hepsi de gayet sağlıklı civciv oldular. Buzdolabının 2-8 derece arası sıcaklığı, civcivlerin canlılığına zarar vermiyor demek ki. Tavuk ve horozların kavga etmeleri cinsleri ile ilgilidir diye düşünüyorum. Playmouth kırması bir tavuğum vardı kavgacı diye çıkardım elimden ama yumurtalarından çıkan bir horoz, kümesteki bütün canlıları canlarından bezdiriyor. Kıyıp kesemiyorum da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Ağaç Dostu
|
yumurtaların bekleme süresinde 20 güne kadar problem olmuyor ama 20 günü geçenlerde tohumlu olsa bile ya hiç gelişme olmuyor ya da embiriyo gelişimini tamamlamadan yumurtanın içinde ölüyor.saklama koşullarında ise ben 10 ila 15 derece arasında saklamıştım ve yumurtaları günlük veya 2 günde bir çevirmiştim çevirme yapmazsan yumurtanın sarısının kabuğa yapışması söz konusu oluyor. faruk5525 yumurtları folluktan başka bir yerde bekletmeni öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
Merhaba herkese. 4 tavuk zaiyatından sonra sanırım kümesimi rayına oturtabildim. Tamamını kireçle badanaladım, boyadım denecek kadar dezenfektan püskürttüm heryerine, sularına hidrafox kattım içirdim, toz kireç döktüm bahçe dahil ve en son olarak ise keneson adında haşerat tozunu heryere döktüm. Nihayet kümesin kapısını açtığımda uyuz uyuz durmak yerine sağa sola kaçışan canlı kanlı horoz ve tavuklarım oldu. 6 Tavuk bir horozum var. İnşallah bu pazar sitedeki iki üyemizden yetişkin tavuk ve horozlar alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Yeni Üye
|
bu arada iki gün üst üste yumurta buldum kümeste sanırım havalar düzelince bu sayı yükselecek. Ama bir sorum var ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Kuluçka makinesine 20 yumurta koymuştum 7 adet civciv çıktı şimdi 10 günlük oldu. Yeni yaptığım kuluçka makinesine ise 88 adet yumurta koydum Sonucunu bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Ağaçsever
|
Çok güzel bir makine yapmışsınız. Tebrik ederim. Umarım civciv çıkarma kapasitesi oldukça yuksek olur. Size bir sorum olacak. Yumurtalar günde kaç defa çevrilmesi gerekiyor ve bunun için belli bir periyodik saat sıralaması var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bizim müdürün bahçesine de lazım, 150 tl. miş piyasada kuluçka makinesi, ortak alalım diyorduk. Hani öğrenmiş de oluruz, gibisinden... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Birsey yanlıs...
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Yeni Üye
|
Bade hn. kümesimdeki en eski tavuk 20 günlük daha yeniler alışamadılar sanırım henüz. Tünek sorunu, yer sorunu yok hepsi orantılı. Bazı temel sorunlarımı halletim sanırım tek ve en önemli sorunum beslenmeleri; ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı? Günde en az 2 saat bahçeyi talan etmelerine izin veriyorum.(Bahçemde ağaç harici ektiğim bitki yok çünkü) Acaba sadece buğday mı vermeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn İdcevi, Halil Önen; En kısa zamanda geniş anlatımlı ve fotoğraflı size arz edeceğim. Bende 20 adet yumurta alan emanet bir makine var. 7 adet civciv çıkardı. Makine İtalyan malı ama bence problemler var. Nem oranı yükselmiyor. Bir de tam çıkım zamanı civciv yumurtayı delince yakın üflemeden dolayı kırık alan cok kuruyor ve civcivi hapsediyor, zar kemik gibi oluyor. Civciv boğulup kalıyor. Çıkan civcivlerin hepsine ben yardım ettim. Sistemde ısıtıcı ve fan tek noktada toplanmış ve üstten üflüyor. Su en altta ve nem yükselmiyor. Kendim eski bir dipfirizden yaptım. En alta 4 adet lamba koydum 200v ile çalışan bir vantilatör koydum. Devresini elektronik termostata bağladım. Nem ölçeri ise İÇ-DIŞ ISI VE NEM ÖLÇEN bir alet aldım makinenin içine koydum. Max-38 Min 36 dereceye ayarladım. Termostat iki haneli olduğundan öyle yaptım. Sonuç iyi olmaz ise termostatı değiştireceğim. Yalnız bir problem var; termostatın ısı değeri 38 i gösterdiğinde diğer nem ölçer ve ısı ölçerin değeri 36 derece birde civalı termometre koydum oda 36 derece gösteriyor. Bu denemenin sonucunda neticeyi göreceğim öna göre karar vereceğim. Biz 1967 yılında gaz lambası ile çalışan bir kuluçka makinesi almıştık. 300 yumurtalık onda yumurtaları günde iki defa el ile üzerine sıcak su serperek nemlendiriyordum ve %70 başarı sağlamıştım. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar tavuğum gurk dye sesler çıkarıyor hatta follukta yumrtaya bastı sonra yumurtlayarak kalktı halada öyle bnde yumurta biriktirmye başladım gurk olunca bastırırım diye ama bilmediğim bişey var folluk gördüğüm yumurtayı alım istifliyorum döllü mü dölsüzmü bilmiyorum tavuğun altına koyarım sonra civciv çıkmaz i kere gurk tavuğum yattı civciv çıkaramadı tekrar bu olayı yaşamk istemiyorum acele cevaplarınızı bekliyorum lüftfen yardım edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Yeni Üye
|
Eğer kümeste horoz varsa büyük ihtimal yumurtalarda döllü olacaktır bu konuda bir sorun olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|