agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2011, 22:58   #1381
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
bir sorum daha olucak mesela ben gurk tavuğun altına yumurta koyucam kendi kümesimdeki tavukların yumurtalarını ama sorun ise yumurtalar döllenmiş döllenmemiş nerden anlayabilirim tavukların her yumurtladıkları yumurtayı kümesteki horoz döllermi

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2011, 23:50   #1382
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Kümeste horoz varsa ve tavuk sayısı fazla değilse yumurtalar döllü olacaktır.

alihan34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 10:27   #1383
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Tavuğumu bugun eve aldım ev sıcaktı tavuğu koyduğum kutunun içinde tavuk yatmaya çalıştı acaba yumurtlamayamı başlayacak.

kerem001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 11:12   #1384
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
glatyotör tavuğu tam takır bomboş bir sandığa yatırdıysan zeminde düz ise tavuk yumurtaları çevirirken bi oyana bi buyana dağırlır tavuk toplayıp altına alamaz bunun için çıkmamıştır civcivlerin ince samanın içine yumurtalar gömüldüğü için tercih edilmez. tohumlu yumurtada alihan dediği gibi tavuk ve horoz sayısı dengedeyse büyük ihtimalle tohumlu olur yumurtalar.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 11:14   #1385
Ağaç Dostu

addo's Avatar

kerem tavuğun evde ne işi var yumurtlaycaksa o kendine yer bulur.neyse güzel haberlerini bekliyoruz

Eski 19-02-2011, 13:01   #1386
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2009
merhaba,

Yumurtası yeşil olan tavuğun hasta olduğu söylenir. Bu konuda bilgisi olan var mı

msafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 18:21   #1387
Yeni Üye

Tavuğu babaanneme göstermek için eve almıştım sobada yanıyordu bir anda baktım yatmaya çalışıyor.

Eski 19-02-2011, 18:22   #1388
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
glatyotör tavuğu tam takır bomboş bir sandığa yatırdıysan zeminde düz ise tavuk yumurtaları çevirirken bi oyana bi buyana dağırlır tavuk toplayıp altına alamaz bunun için çıkmamıştır civcivlerin ince samanın içine yumurtalar gömüldüğü için tercih edilmez. tohumlu yumurtada alihan dediği gibi tavuk ve horoz sayısı dengedeyse büyük ihtimalle tohumlu olur yumurtalar.
dedeiğiniz doğru acamiliğimizin bedelini yaşadık hani ufak sandıklar olurya kenarları 5 santim kadar öyle sandığa basmıştı tavuk üstünede yatınca samanlar kenarlara dağıldı vede yumurtalar sadece tahtanın üstünde duruyodu alttan soğuk yedi bana kalırsa yumurtalar cevabınız için teşekkürler.

Eski 19-02-2011, 18:25   #1389
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alihan34 Mesajı Göster
Kümeste horoz varsa ve tavuk sayısı fazla değilse yumurtalar döllü olacaktır.
bende kanatlı olarak 3 tavuk bir horoz var tavuklarımın üçüde yumurtluyor sizce yavaş yavaş yumurta biriktirmeye başlasammı yoksa daha erken mi
ayrıyeten cevabınız için teşekkürler sayın alihan.

Eski 19-02-2011, 19:37   #1390
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-12-2010
Saldıran Horozlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 38sinan Mesajı Göster
ewet faruk5525 bende de var o horoz dan bunu yazmadan önce bizim komuşuya saldırdı kadın bayılıyordu neden oluyo bunlar onlara ziraat horozu diolar bizim burda
Kardeşim Sinan ;Yazılarınıza göz misafiri oldum,bende yedi seneden beri tavuk,horoz besliyorum.Civcivlerimi kendi tavuklarımı kuluçkaya yatırıp üretiyorum.Saldırma olayı horozların ırkından kaynaklandığını tahmin ediyorum,iki-üç horoz bir arada olunca brbirleriyle çok kavga ediyorlar.Ben saldırma ve kavga olayını önlemek için suluklarının içine ara sıra birazcık tuz atıyorum.Nispeten önledim.

Müdürün Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 19:51   #1391
Ağaç Dostu

addo's Avatar

kerem babannen tavuğunun yumurtlayıp yumurtlamayacağı konusunda aydınlatmıştır seni

Eski 19-02-2011, 20:56   #1392
Yeni Üye

Evet zamanında oda beslemişti ama kötu hava koşulları nedeniyle yumurtlamıyor bence sıcağı görünce hemen yatmaya başladı çünkü

Eski 19-02-2011, 21:17   #1393
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Tavukların yumurtlaması bir çok etkene bağlıdır uygun yer,ısı,uygun zaman ve beslenme gibi.
Gündüzlerin uzaması yeterli yem yemesi ve tavuğun yaşının uygun olması halinde yumurtlamaması zor.Kümesin iyi güneş ışığı alması follukların kuru olması sıkışık olmaması gerekir.Birden fazla horoz bulundurmak iyi ancak kavga etmelerini engellemek ne yaparsanız yapın oldukça zor.Özellikle hint ve yerli horozlar çok daha sert kanatlılar.
Ziraat/kuluçka makinasından çıkan horozları bir arada besleyebilirsiniz onlar sert olmadıkları için kavga etseler bile birbirlerini fazla hırpalamazlar.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 22:50   #1394
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan durgac Mesajı Göster
Özellikle 5 tanesi var eğer onlarda ölürse yıkacağım beton kümesi bahçenin başka yerine hareket edebilen muhteşem bir kümes yapacağım. Şimdiden planlarını hazırladım. Bugün cihan beyden fotoğraf yükleme olayını öğrendim. Bu gibi sorunları yaşayan ve yaşayacak diğer arkadaşlar için tüm ayrıntıları anlatmaya çalışacağım...

tavuk ların sağlığı ve verimli yumurtlaması için kümes çok önemli ben pek çok plan ve uğraştan sonra şöyle bi çözüm buldum ve tavuklarım bunu yaptık tan 1 hafta sonra yumurtlamaya başladılar

Didimli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2011, 10:49   #1395
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
4 tavuk 1 horoz var makinaya 40 yumurta koymak istiyorum yumurtaları kaç gün bekletirsem follukta civciv cıkar uzun bekletirsem folllukta yuumrtları sonra makinaya koysam civciv çıkarmı çıkmazmı

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2011, 21:26   #1396
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Dilerim bu süre 25 günden az değildir. Havalar soğuk olduğu için bir şey olmaz düşüncesiyle 25 günlük yumurtaları makinaya koydum. Sonucu 18 gün sonra söyleyebilirim
Bir de "buzdolabına konan yumurtadan civciv çıkmaz" diye bilinir, ben denedim hepsi de gayet sağlıklı civciv oldular. Buzdolabının 2-8 derece arası sıcaklığı, civcivlerin canlılığına zarar vermiyor demek ki.
Tavuk ve horozların kavga etmeleri cinsleri ile ilgilidir diye düşünüyorum. Playmouth kırması bir tavuğum vardı kavgacı diye çıkardım elimden ama yumurtalarından çıkan bir horoz, kümesteki bütün canlıları canlarından bezdiriyor. Kıyıp kesemiyorum da...

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2011, 20:18   #1397
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerem001 Mesajı Göster
Tavuğu babaanneme göstermek için eve almıştım sobada yanıyordu bir anda baktım yatmaya çalışıyor.
Bence hayvancağız üşümüş. Sıcacık sobayı görünce gevşemiştir. Şöyle gerine gerine bir yatayım demiştir Şaka bir yana tavuk yumurtlamak için kendine emin, rahat, kuytu, sakin bir yer arar. Eğer böyle bir ortam bulursa yumurtlayabilir.

Eski 22-02-2011, 18:12   #1398
Ağaç Dostu

addo's Avatar

yumurtaların bekleme süresinde 20 güne kadar problem olmuyor ama 20 günü geçenlerde tohumlu olsa bile ya hiç gelişme olmuyor ya da embiriyo gelişimini tamamlamadan yumurtanın içinde ölüyor.saklama koşullarında ise ben 10 ila 15 derece arasında saklamıştım ve yumurtaları günlük veya 2 günde bir çevirmiştim çevirme yapmazsan yumurtanın sarısının kabuğa yapışması söz konusu oluyor.

faruk5525 yumurtları folluktan başka bir yerde bekletmeni öneririm.

Eski 23-02-2011, 06:00   #1399
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2011
Merhaba herkese. 4 tavuk zaiyatından sonra sanırım kümesimi rayına oturtabildim. Tamamını kireçle badanaladım, boyadım denecek kadar dezenfektan püskürttüm heryerine, sularına hidrafox kattım içirdim, toz kireç döktüm bahçe dahil ve en son olarak ise keneson adında haşerat tozunu heryere döktüm. Nihayet kümesin kapısını açtığımda uyuz uyuz durmak yerine sağa sola kaçışan canlı kanlı horoz ve tavuklarım oldu. 6 Tavuk bir horozum var. İnşallah bu pazar sitedeki iki üyemizden yetişkin tavuk ve horozlar alacağım.

kenan durgac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 06:04   #1400
Yeni Üye

bu arada iki gün üst üste yumurta buldum kümeste sanırım havalar düzelince bu sayı yükselecek. Ama bir sorum var ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı?

Eski 23-02-2011, 17:49   #1401
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Kuluçka makinesine 20 yumurta koymuştum 7 adet civciv çıktı şimdi 10 günlük oldu.
Yeni yaptığım kuluçka makinesine ise 88 adet yumurta koydum
Sonucunu bekliyorum.

Eklenen Resimler

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 22:03   #1402
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Kuluçka makinesine 20 yumurta koymuştum 7 adet civciv çıktı şimdi 10 günlük oldu.
Sonucunu bekliyorum.
Tebrik ederim Efe-Can arkadaş. Dilerim bu turda 80 adet civciviniz çıkar. Benim sonucuma göre sizinkisi süper. Ben toplamda 80 yumurta koymuştum sadece 7 adet civciv çıktı. İlk turda yeterince tecrübe edindiğimi düşünerek, makina üzerinde de bazı tadilatlar yaparak ikinci turda 183 yumurta koydum. Sonuç aynı olursa yandığımın resmidir Dilerim bu sefer güzel çıkım alabilirim, hayırlısı. 17 Şubat akşamı koymuştum, sabırsızlıkla bekliyorum bakalım.

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 09:33   #1403
Ağaçsever

Alıntı:
Sonucunu bekliyorum.
Çok güzel bir makine yapmışsınız. Tebrik ederim. Umarım civciv çıkarma kapasitesi oldukça yuksek olur. Size bir sorum olacak. Yumurtalar günde kaç defa çevrilmesi gerekiyor ve bunun için belli bir periyodik saat sıralaması var mı?

Eski 25-02-2011, 12:11   #1404
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Sonucunu bekliyorum.
efe-can, tebrikler kendim yaptım diyorsun. Bize de _ fotolu anlatımla_ öğretir misin?

Bizim müdürün bahçesine de lazım, 150 tl. miş piyasada kuluçka makinesi, ortak alalım diyorduk. Hani öğrenmiş de oluruz, gibisinden...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 16:17   #1405
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Birsey yanlıs...

Alıntı:
bu arada iki gün üst üste yumurta buldum kümeste sanırım havalar düzelince bu sayı yükselecek. Ama bir sorum var ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı?
Kenan öncelikle ben kümesin icinde tüneme yeri göremedim yoksa yap ayrıca cok büyük deyil orası tavuk sayısını artırma bence sıkıntı yasarlar.Ayrıca gene kümese yumurtlama yeri yaptınmı yoksa düz yeremı yapıyorlar eğer öyle ise hemen kümesin dısına ufak bir folluk yap hadda bir iki tane icinede yumurta at devamlı durucak yumurta orda oraya yumurtlamaya alısınlar saatlerını ayarlarlar oraya yumjurtlarlar daha heveslı olurlar.Yoksa kümese öylesine düz zemine yumurtluyorlarsa bu kötüye işaret bir gün yanlıslıkla yumurta kırılır ve bir tadına bakarlar ondan sonra devamlı kırıp ıcmeye baslarlar yumurtayı sana diyim onun ıcın önlem al kümesin dısında yumurtlama yeri yap mümkün derecede alan varsa iceriyede bir limon kasası at kasanın ıcıne cuval ser güzelce yay sonra üstüne saman koy ve kümese koydugun kasanın ıcıne yumurta koyma orda kıra bılırler ama dısarıya yaptıgına koy.Bak dıyorum bu cok önemlı yoksa tavuklar yumurtla sıkıntısı cekerler kalabalıkta rahatsız olur sitrese girerler.Kümesin kücükse mutlaka dısarı yap ve onların yumutlama saatlerı bellıdır o saate kadar kümesin kapısını ac.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2011, 09:41   #1406
Yeni Üye

Bade hn. kümesimdeki en eski tavuk 20 günlük daha yeniler alışamadılar sanırım henüz. Tünek sorunu, yer sorunu yok hepsi orantılı. Bazı temel sorunlarımı halletim sanırım tek ve en önemli sorunum beslenmeleri; ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı? Günde en az 2 saat bahçeyi talan etmelerine izin veriyorum.(Bahçemde ağaç harici ektiğim bitki yok çünkü) Acaba sadece buğday mı vermeliyim?

Eski 26-02-2011, 21:21   #1407
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn İdcevi, Halil Önen;
En kısa zamanda geniş anlatımlı ve fotoğraflı size arz edeceğim. Bende 20 adet yumurta alan emanet bir makine var. 7 adet civciv çıkardı. Makine İtalyan malı ama bence problemler var. Nem oranı yükselmiyor. Bir de tam çıkım zamanı civciv yumurtayı delince yakın üflemeden dolayı kırık alan cok kuruyor ve civcivi hapsediyor, zar kemik gibi oluyor. Civciv boğulup kalıyor. Çıkan civcivlerin hepsine ben yardım ettim. Sistemde ısıtıcı ve fan tek noktada toplanmış ve üstten üflüyor. Su en altta ve nem yükselmiyor.

Kendim eski bir dipfirizden yaptım. En alta 4 adet lamba koydum 200v ile çalışan bir vantilatör koydum. Devresini elektronik termostata bağladım. Nem ölçeri ise İÇ-DIŞ ISI VE NEM ÖLÇEN bir alet aldım makinenin içine koydum. Max-38 Min 36 dereceye ayarladım. Termostat iki haneli olduğundan öyle yaptım. Sonuç iyi olmaz ise termostatı değiştireceğim.

Yalnız bir problem var; termostatın ısı değeri 38 i gösterdiğinde diğer nem ölçer ve ısı ölçerin değeri 36 derece birde civalı termometre koydum oda 36 derece gösteriyor. Bu denemenin sonucunda neticeyi göreceğim öna göre karar vereceğim.

Biz 1967 yılında gaz lambası ile çalışan bir kuluçka makinesi almıştık. 300 yumurtalık onda yumurtaları günde iki defa el ile üzerine sıcak su serperek nemlendiriyordum ve %70 başarı sağlamıştım.
Selamlar

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 03:59   #1408
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Alıntı:
Bade hn. kümesimdeki en eski tavuk 20 günlük daha yeniler alışamadılar sanırım henüz. Tünek sorunu, yer sorunu yok hepsi orantılı. Bazı temel sorunlarımı halletim sanırım tek ve en önemli sorunum beslenmeleri; ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı? Günde en az 2 saat bahçeyi talan etmelerine izin veriyorum.(Bahçemde ağaç harici ektiğim bitki yok çünkü) Acaba sadece buğday mı vermeliyim?
Bak kardesim arpa marpa yumurta yemi bunlar fasa fiso seyler.Birincisi arpa felan yağlandırır onları olmaz ikincisi yumurta yemi dediğin seyin ölü hayvanlardan yapıldıgına katı olarak kullanıldıgına dair bir cok haber cıktı o yemi daha verim almak icin kullanıyorlar bizim gibi tavuk severlere uymaz bu.Doğal yumurta elde etmek isterken fabrikalar icin yapılmıs yumurta yemi kullanmak mantıksız.Senin yapıcagın sey sudur. Sabah ne zaman cıkarıyorsan bir avuc mısır at onu yesinler ondan sonra evde artık yemek memek makarna benzerı pılav gibi seyler varsa ver yoksa mutlaka bayat etkem oluyordur iki üc günde bir ıslatıp ekmek vere bilirsin onun harıcınde övün olarak sabah cıkardıgında ve aksam sokarken veya ne zaman sokuyorsan buğdayı ver onlar yer onun dısında nasıl bir yerde yasıyorsun bılmem ama yeslıklık bulup verırsen cok severler mesela otlar cok oluyor cayırlık cimenlık alanda onlardan yolup getirip vere bilirsin lahana kıvırcık marol verme imkanın varsa ver yeslık cok severler ve yumurta verimin artar.Tavukların yumurtasının tadını artırmak ıstıyorsan mısırı bellı ölcüde tavuk adedine göre ver sende 5 tane varmıs bir avuc kadar günde atarsan yeter onun faydası yumurtanın lezeti ve sarısının koyu olmasına neden olur hosunuza gider.Ama cok verme ozaman yağlandırır.Bu dediklerimi yapıyorum ben iki feriğim tıkır tıkır yumurtluyorlar hergun ücüncü ferik hint kırması o hala diyerlerinden bir ay büyük olmasına rağmen yumurtlamaya baslamadı cinsinden sanırım.Bu ücü haricinde birde anaları var o ara ara yumurtluyor etine yagına dolgun o 2 kilo gelir kestircem kıyamıyorum emektarım feriklerin anası kıyamıyorum bakalım hele ilk bahar gelsinde eğer erken gülk olmaz yumurta verimi düzelmezse onu ya kestiricem **** satıcam birine mecburen.Bak o yumurtlayan iki feriğim kümesi öğlene doğru acıyorum acar acmaz kosuyorlar yumurtlama yerine bir tur yatıyorlar sonra kalkıp tekar atıgım yem yeslıklerden dısarda yıyıp az dolanıp tekrar yumurtluyorlar.Birde sularını sıkca deyiştirin tavukların pıs bırakmayın tavuklar hastalıgı sularından alır temiz tutun.Ben suluk diye su orta boy yağurt kablarından yapıyorum nedeni sıkca yenisi ile deyiştirme fırsatı oluyor taviye ederim.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 14:08   #1409
Ağaçsever

arkadaşlar tavuğum gurk dye sesler çıkarıyor hatta follukta yumrtaya bastı sonra yumurtlayarak kalktı halada öyle bnde yumurta biriktirmye başladım gurk olunca bastırırım diye ama bilmediğim bişey var folluk gördüğüm yumurtayı alım istifliyorum döllü mü dölsüzmü bilmiyorum tavuğun altına koyarım sonra civciv çıkmaz i kere gurk tavuğum yattı civciv çıkaramadı tekrar bu olayı yaşamk istemiyorum acele cevaplarınızı bekliyorum lüftfen yardım edin.

Eski 27-02-2011, 16:18   #1410
Yeni Üye

Eğer kümeste horoz varsa büyük ihtimal yumurtalarda döllü olacaktır bu konuda bir sorun olmaz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025