Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan durgac
bu arada iki gün üst üste yumurta buldum kümeste sanırım havalar düzelince bu sayı yükselecek. Ama bir sorum var ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı?
|
Kenan öncelikle ben kümesin icinde tüneme yeri göremedim yoksa yap ayrıca cok büyük deyil orası tavuk sayısını artırma bence sıkıntı yasarlar.Ayrıca gene kümese yumurtlama yeri yaptınmı yoksa düz yeremı yapıyorlar eğer öyle ise hemen kümesin dısına ufak bir folluk yap hadda bir iki tane icinede yumurta at devamlı durucak yumurta orda oraya yumurtlamaya alısınlar saatlerını ayarlarlar oraya yumjurtlarlar daha heveslı olurlar.Yoksa kümese öylesine düz zemine yumurtluyorlarsa bu kötüye işaret bir gün yanlıslıkla yumurta kırılır ve bir tadına bakarlar ondan sonra devamlı kırıp ıcmeye baslarlar yumurtayı sana diyim onun ıcın önlem al kümesin dısında yumurtlama yeri yap mümkün derecede alan varsa iceriyede bir limon kasası at kasanın ıcıne cuval ser güzelce yay sonra üstüne saman koy ve kümese koydugun kasanın ıcıne yumurta koyma orda kıra bılırler ama dısarıya yaptıgına koy.Bak dıyorum bu cok önemlı yoksa tavuklar yumurtla sıkıntısı cekerler kalabalıkta rahatsız olur sitrese girerler.Kümesin kücükse mutlaka dısarı yap ve onların yumutlama saatlerı bellıdır o saate kadar kümesin kapısını ac.