![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
![]() bende geçen yaz aldım özendiğim için kendi civcivlerimden çok küçüktü aralarında zor görünüyordu ama çok hiperaktifti resmen beni al dedi pazarda aldım bayağı büyüğü şimdi ben tavuk diye düşünüyorum ama tamda emin değilim fotoraflarını filan çekebilirsem sizinde fikirlerinizi alırım neyse sağolasın o cinsten üretmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı fotodan cinsiyet belirleyebilir misiniz arkadaşlar ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2012
|
cevap yok mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba; Benimde bir sorum var tavuklar neden kendi yumurtalarını gagalar ve kırar bu konuda bir bilgisi olan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2012
|
tavuklar susuz kalınca kesinlikle yumurtalı kırıp içiyorlar. Köyde bir komşumuz acil hastaneye yatınca tavukları 2 gün kapalı kalmış köye döndüklerinde kümeste yemlerinin bir miktar daha kaldığını fakat sularının hiç olmadığını ve bütün yumurtaların kırılmış olduğunu fark ettiler. Su verince Tavuklar hemen su kabına saldırdıklarını ifade etmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba ismail61; Cevap verdiğiniz için teşekkurrler sanırım bizim tavukların sorunu biraz daha farklı çünkü suları hergün kontrol ediliyor bir süre tavukları bahçeye koyvermemiştik tavuklarında düzenli kum,taş,çakıl yemeleri gerekiyor bu bizim aklımıza gelmemişti mozaik taşı alıp kumeslerıne koyduk sorun çozuldu ılgınıze tesekkurler.Sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
:ccc: Düzenleyen 56kuluçka56 : 20-02-2012 saat 20:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Tavuklar (yumurta tavukaları ilk yıl 250-300 arası 2. yıl 150-200 arası 3. yaşa geçince yumurta verimleri haftada 1 veya 10 günde 1 yumurtaya kadar düşüyor.) birinci önerim genç tavuk edinmen. ikinci bir faktörde sıcaklıktır. bir belgeselde izlemiştim sıcaklık dışarıda -10 iken kümes sıaklığı 22 idi. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalarda gerekli tedbirler alınarak tavukların ısını 20-25 derece dolaylarında tutulduğu takdirde tavukların hergün yumurtladığı (25-26saatte bir) bilinmektedir. Ancak bizler hobi amaçlı beslediğimiz için kışın kümesimizi soğuktan ve hava ceryanı olmayacak şekilde izole edersek bir de tüy zamanını (eylül-ocak arası) dikkate alırsak bırakalım 2-3 ay verimli yumurtlamasınlar. Bu arada Yumurta yemi vermeyi ihmal etmeyelim. Ben Trabzon'un köylerinde kışın soğuğa karşı çok fazla tedbir alınmadığını iyi biliyorum buna karşın da kışın köylerde kimsede kolay kolay yumurta bulunmaz. mesela benim 11 tavuk 2 horoz var bu günlerde toplamda haftada 4-5 yumurta oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
gladyatör teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı çok sağolun Düzenleyen 56kuluçka56 : 26-02-2012 saat 11:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Merhaba Serap Hanım; çok doğru bir noktaya temas etmişsiniz tavukların kesinlikle kum, taş, çakıl gibi maddelere ihtiyacı var yediklerini sindirebilmeleri için bu şart ayrıca yumurta kabuğu oluşumu için de kireç ihtiyacını doğadaki minerallerden (taş,toprak v.b )karşılaması gerekiyor . Bir gün tavuk kesme niyetiniz olursa taşlığını mutlaka incelemenizi öneririm göreceksiniz taşlığında taş, paslı civi hatta cam bile çıkacaktır. Ancak tavukları kapalı kümeste saklıyorsak sizinde dediğiniz gibi mineral vermek gerekiyo yumurtaları bu şekilde korumuş oluruz. Yanlış bildiğim bir şeyi düzeltme imkanı sunduğunuz için çok teşekkürler. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar efendim, Çeşitli yönetmelikler ile doğru tavuk cinsleri yetiştirebilecek çiftlik ve bir çok tesis kurulumuna yön verilmeye çalışılmış. Hastalıkları , özellikleri ve beslenme , havalandırma, Çeşitli illerde gübrelerinden faydalanma ve yem katkı maddeleri ve de yumurta tavukçuluğu konusundaki linkler verilmiş. Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Bugun itibari ile pazardan iki tane civciv almis bulunuyorum...Satan adamin butun yaz civciv sattigi ve burali oldugunu varsayarsak...'Bunlar yumurtaci disi 60 gun sonra yumurta vermeye baslarlar' lafina inanasi geliyor insanin... ![]() ![]() Oda sicakligi biraz dusse abartili bir sekilde bagirmaya basliyorlar Herturlu oneriye acigim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Gerçek kanatları çıkana kadar ampül kullanın. Yapay güneş etkisi yapıp D vitamini sağlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yumurta olayi isin sakasi ****** benim korktugum bu civcivlerin asili olmasi gerekiyormus ...asili olmadiklarina eminim acaba asi nasil bisey ...ben alsam ne alacagim acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Kulucka... Tam civciv zamani pazarlarda bulabirisniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Valla bende civcivleri aldiktan sonra okumaya basladim 5 ay daha gercekci ... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
arkadaslar benim tavugum 1.5 yildir bi tane yumurta yapti daha da yapmadi nedeni ne olabilir bunun icin ne yapmam gerekir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Yem olarak ne veriyorsunuz? - Yumurta oluşumuna katkı sağlamak için taş, kum, toprak, yumurta kabuğu tozu vs. veriyor musunuz? Bunları cevaplarsanız duruma göre bir yardımda bulunabiliriz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
![]() yem olarak buğday aci biber yumurta kabuğu tozu tavuğum yaklaşık 1.5 yasında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik bu kadar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
tavuk yumurtlamaya başladı ama 2 günde bir sence civciv çıkarır mı yumurtasına bakıyo ayrıca söylediklerinden dolayı teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
tesekkurler Düzenleyen 56kuluçka56 : 18-03-2012 saat 21:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
teşekkürler Arnavut güzel bilgiler paylaşıyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
![]() arkadaşlar bu tavukların cinsleri ve gurk olma sureleriyle bilgili olan var mi [/ATTACH][/ATTACH] [ATTACH][/ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
benim iki tavuğum (yukardakiler) gurk olmadilar ama yumurtalara bakiyorlar arada bir. iki civciv koydum altlarina vurup kovuyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|