View Single Post
Eski 26-02-2011, 21:21   #1407
efe-can
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn İdcevi, Halil Önen;
En kısa zamanda geniş anlatımlı ve fotoğraflı size arz edeceğim. Bende 20 adet yumurta alan emanet bir makine var. 7 adet civciv çıkardı. Makine İtalyan malı ama bence problemler var. Nem oranı yükselmiyor. Bir de tam çıkım zamanı civciv yumurtayı delince yakın üflemeden dolayı kırık alan cok kuruyor ve civcivi hapsediyor, zar kemik gibi oluyor. Civciv boğulup kalıyor. Çıkan civcivlerin hepsine ben yardım ettim. Sistemde ısıtıcı ve fan tek noktada toplanmış ve üstten üflüyor. Su en altta ve nem yükselmiyor.

Kendim eski bir dipfirizden yaptım. En alta 4 adet lamba koydum 200v ile çalışan bir vantilatör koydum. Devresini elektronik termostata bağladım. Nem ölçeri ise İÇ-DIŞ ISI VE NEM ÖLÇEN bir alet aldım makinenin içine koydum. Max-38 Min 36 dereceye ayarladım. Termostat iki haneli olduğundan öyle yaptım. Sonuç iyi olmaz ise termostatı değiştireceğim.

Yalnız bir problem var; termostatın ısı değeri 38 i gösterdiğinde diğer nem ölçer ve ısı ölçerin değeri 36 derece birde civalı termometre koydum oda 36 derece gösteriyor. Bu denemenin sonucunda neticeyi göreceğim öna göre karar vereceğim.

Biz 1967 yılında gaz lambası ile çalışan bir kuluçka makinesi almıştık. 300 yumurtalık onda yumurtaları günde iki defa el ile üzerine sıcak su serperek nemlendiriyordum ve %70 başarı sağlamıştım.
Selamlar

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön