agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2011, 15:45   #1
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2011
merhaba burakyal
öncelikle hoşgeldin
tavuk cinsi olarak plymouth rock tavuğu öneririm

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 17:09   #2
Ağaçsever

MeteAkdoganlar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2010
Arkdaşlar selamlar,
Özlemişim bu forumu. Umarım hepiniz çok iyisinizdir. Benim bir tavuğum gurk olmak istiyor gibi ses çıkarıyor, fakat henüz yumurtaların üstüne yatmadı. Yumurtaların üstüne yatsın diye yumurtaları kümesten almamaya başladım. Arkadaşlar benim asıl sorum şu: Kümesim yapılırken kapalı yapıldı. Yanda 2 küçük penceresi var, az güneş alıyor. Kümesimin az güneş alması tavuğumun gurk olmasını engeller mi? Yeni kümes yapmam çok zor, ne dersiniz 2 küçük pencereden gelen güneş ışığı tavuğun gurk yatması için yeterli gelir mi?

MeteAkdoganlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 17:16   #3
Ağaçsever

MeteAkdoganlar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2010
Burakyal arkadaşım,
Ben şu an köy tavuğu besliyorum, iyi beslersem her gün yumurtlayan bile var. Tamamen iyi beslenmesiyle ilgili. Fakat seninki gibi byük çaplı yetiştiricilik için
En iyi yumurta veren tavuk cinsleri:
Plymouth
Legorin
Brahma
Denizli
diye biliyorum.

MeteAkdoganlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 02:26   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
arkdaşlar bir sorum olacak tavuklarıma buğdayın yanında mısrda vermeyi düşünüyorum mısır ortalama kaç lira ?

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 21:24   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2011
İzmirde damızlık olabilecek yumurtacı tavuk ve horoz satan arkadaşlarla irtibata geçmek isterim... Saygılar 0541 950 46 57 Kenan DURGAÇ

kenan durgac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 08:22   #6
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn kenan durgac, civcivden büyütmek istersen Pınarbaşı semtinde satan yer var, sarı ve siyah ırk ben alıp büyütmedim ama çevremde civcivden büyütenler var, yumurta verimi iyi olduğunu söylüyorlar, nisan aylarında bende alacağım.
Pazar günleri tepecik semtinde güvercin pazarı kuruluyor oraya köy tavukları geliyor oradan alabilirsin.
Bugün pınarbaşı semtine gidecegim tamızlık yumurtacı tavuk varsa fiyatlarını sorayım satış yapan firmanın tlf size iletirim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 17:06   #7
Yeni Üye

Cihan bey ilginize teşekkür ederim. Geçen pazar tepecikte kurulan pazardan 6 tavuk bir horoz aldım. 3 gündür tavukların ikisi yattı kalkamıyorlar yerlerinden, yürüyemiyolar. Çok üzüldüm can çekişiyolar desem yeridir. O kadar özenerek seçtim ama sonuç malum. Hani ucuza da almadım. İnşallah diğerlerine bir şey olmaz. Yarın tekrar gideceğim. Öğrenene kadar bayağı terleyeceğiz alaşılan. Aspirin yutturdum. Aldığımda gayet sağlıklı idiler ne olu anlamadım sanki ayakları felç olmuş gibi hissiz kalkmaya yelteniyo ama olmuyor. Öneri ve eleştiri yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eski 12-02-2011, 18:10   #8
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Pınarbaşın'da 9 haftalık sarı yumurtacı ırkı fiyatı 7 tl 2 ay sonra yumurtaya gelir diyor, bizim bakımla çiflik bakımı arasında en az 2 ay geçikme olabilir, 6 ay sonra yumurta alabiliriz.
Civciv satışları ay sonunda başlıyacakmış, firmanın adresini veryim başka ilgilenen arkadaşlar olabilir.
ortavh.com/iletisim.html
Yarın tepecik pazarına kaz yumurtası için gidecegim saat 9 da orada olurum.
özelinize tlf bırakıyorum.

Eski 12-02-2011, 18:10   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Arkadaşlar geçen yaz 2 tane civciv aldım biri horoz biri tavuk çıktı gayet iyi bakıyorum ama tavuk yumurtlamaya başlamadı kış olduğu içinmi acaba 8 aylık filan oldu ne zaman yumurtlar lütfen bilgi

kerem001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 22:22   #10
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerem001 Mesajı Göster
Arkadaşlar geçen yaz 2 tane civciv aldım biri horoz biri tavuk çıktı gayet iyi bakıyorum ama tavuk yumurtlamaya başlamadı kış olduğu içinmi acaba 8 aylık filan oldu ne zaman yumurtlar lütfen bilgi
tavuğun ibiğinde kızarma başlar gııııkgıııııııııııkk diye sesler çıkarır horozla çiftleşir eskiye oranla daha şişmanlar bu belirtiler varsa yakın bir zamanda yumurtlamaya başlar merak etme

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:29   #11
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Çok iyi baktıgın için yağlanmış olabilir yumurta yapmasını engelliyor, yumurta yemi vermeye başla, aynı sorunu bende yaşadım fabrika yemek artıklarıyla besledim tavukların heryeri yağ baglamış, bu aylarda yumurta yapması gerekiyordu yumurta yapmakta zorlanıyor.

Eski 12-02-2011, 18:50   #12
Yeni Üye

Peki buğday haricinde ne vermeliyim?

Düzenleyen kerem001 : 12-02-2011 saat 19:04 Neden: Yanlışlık oldu
Eski 12-02-2011, 21:51   #13
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Arkadaşlar,
Elinde kaz civcivi olup satmak isteyen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse sevinirim. Bu yıl kaz beslemek istiyorum. Komşumda var çok özeniyorum ama bana satmıyor. Bir de kazla hindi nasıl geçinir? Kazlara ayrı bir yer mi yapmalıyım? Saygılarımla

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 22:10   #14
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dremre Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Elinde kaz civcivi olup satmak isteyen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse sevinirim. Bu yıl kaz beslemek istiyorum. Komşumda var çok özeniyorum ama bana satmıyor. Bir de kazla hindi nasıl geçinir? Kazlara ayrı bir yer mi yapmalıyım? Saygılarımla
kümesteyken geçimsiz olurlar her ne kadar hindiler tüneğe çıksada yere indiklerinde didik didik ederler yem yerken gagalarlar.ama dışarıda pek sataşmazlar birbirlerine.kazların yavruları varken çok agresif olurlar sahiplerine biler saldırırlar ayrı bir kümes yaparsan hem sen hemde hindiler rahat eder.

Eski 12-02-2011, 21:51   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-11-2010
selamlar
aranıza yeni katıldım.8 tavuk 2 horozum var yeni yumurtlamaya başladılar ama bi türlü holluk beğenemiyorlar bi sürü holluk yaptım içine talaş falan koydum ama onlar bildiklerinden şaşmıyorlar bahçede fayans tezgah var gidip lavabonun 2 tarafına fyansın üstüne yumurtluyorlar hatta biri işi abarttı gidip duvarın üstüne yumurtladı.****** tezgaha düşen yumurta kırıldı.yaptığım folluklara bu tavukları nasıl alıştırabilirim bilgisi olan varmı acaba.. yoksa yumurtaların yarısı çatlayıp telef oluyor.

unal09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 22:15   #16
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi unal09 Mesajı Göster
selamlar
aranıza yeni katıldım.8 tavuk 2 horozum var yeni yumurtlamaya başladılar ama bi türlü holluk beğenemiyorlar bi sürü holluk yaptım içine talaş falan koydum ama onlar bildiklerinden şaşmıyorlar bahçede fayans tezgah var gidip lavabonun 2 tarafına fyansın üstüne yumurtluyorlar hatta biri işi abarttı gidip duvarın üstüne yumurtladı.****** tezgaha düşen yumurta kırıldı.yaptığım folluklara bu tavukları nasıl alıştırabilirim bilgisi olan varmı acaba.. yoksa yumurtaların yarısı çatlayıp telef oluyor.
follukları kümesin içine yaptıysan üç dört gün yumurtlayana kadar dışarı bırakma içeri yumurtlasınlar follukları içine yumurta koyarak biraz daha cazip hale getirebilirsin bide follukları kümeste daha köşe yerlere koyarsan iyi olur

Eski 13-02-2011, 20:19   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Şimdi bak benı iyi dinle yapıcagın seyler sunlar kümesin ufaksa kumesin yakınına büyükse içine kenar bır yere limon kasalarından iki kasayı birlestiroyoruzya hanı ağız ağıza bakar seklınde gıre bılıceklerı seklıde koy bundan ıkıtane yap sonra ıcıne tavukların ustune yumurtlamak ıcın can attıgı bildiğimiz cuvallar varya patates cuvalları hanı 15- 20 kıloluk onlardan güzelce ıcıne yay dısarı tasmıcak sekılde ve icine bir tane yumurta at ıcınde kalsın onlar oraya gırıp yumurtlarlar mutlaka bunu dene tavuklar buna yumurtlamaya bayılır emin ol basarılı olucaksın.8 aylık feriği olan ama yumurtlamayan arkadas aynısını sende yap heveslenıcektır ne zaman o kasanın ıcıne gırıp ayakları ıle cuvalı germeye calısırsa anlakı yuurtlıcak oraya.Bırde genc tavuklar yaglanmaz arkadaslar 1 bucuk yasını gecmıs tavuklar asırı sekılde aksam sabah mısır verılırse yemek artıkları verılırse yaglanır yoksa yaglanmaz.Artı ben sabah cıkarınca ıslak ekmek verırım her gun bellı bır mıktar veya yemek artıkları ayrıca dısardalarken yesıllık atarım önlerıne ayrıca enson bıraz bugday atarım bırakırım.Sonra ıcerı sokarkende aynı sekılde yıyıp bıtıreceklerı kadar bugday koyarım kumestekı yemlıklerıne yer yatarlar budur olay.Birde cok dısarda tutamıyorsanız bıle musaıt deyılse bıle sızın gözetımınızde bırazda olsa dolansınlar dısarda strese gırerler yoksa.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 16:46   #18
Yeni Üye

Zaten ilk defa bu sabah gııııkgıııııık diye ses çıkardı

Eski 13-02-2011, 19:44   #19
Yeni Üye

İzmirde sağlıklı genç ligorin arıyorum. İlgilinen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eski 13-02-2011, 19:47   #20
Yeni Üye

Ağaç Net üyesi Cihan bey'e bugünkü ilgisinden dolayı siz üyeler nezdinde tekrar tekrar teşekkür ederim.

Eski 13-02-2011, 21:07   #21
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Sn kenan durgac, ağaçlar net üyeleri her konuda bilgilerini esirgemeden paylaşıyorlar.
Sizinle bugün ilk defa pazar yerinde tanışma fırsatı buldum , satın aldıgınız tavuklarla ilgili bilgim dahilinde size yardımcı olmaya çalıştım. Bende size çok teşekkür ediyorum.

Eski 13-02-2011, 21:28   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
arkadaşlar selam...
benim tavuklar var ama cinslerini bilmiyorum bilenlerden yardım bekliyorum. özellikle 2.resimdeki rengi sarıgibi olan 6 ay önce civciv olarak aldım 15 gündür yumurtluyor ve devamlı 15 günde bir gün ara verdi sadece.eğer kuluçkaya yatarlarsa hangisinden çoğaltayım hangisi iyi cins.2 adet de horoz var hangisi iyi cins ise onu iyi cins tavukla ayırmayı düşünüyorum. şimdiden teşekkürler..

Didimli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 19:42   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Bu resimlerdeki ilk siyah olan tavuk gerze kırması yanı yerlı tavuk o ıyıdır.Ayrıca ılk görülen horoz saf horoz kırma deyıl onun cınsıde iyidir.Fakat son resimdeki tavuğun aynı ibik seklinden olan horoz arıyorum ben ama bulamadım.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 21:58   #24
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Maşallah tavukların sağlıklı, hiç ayrım yapmadan 4 ayrı tavukların yumurtasından kuluçkaya yatır, değişik renkte civcilerin olur.

Eski 13-02-2011, 22:05   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Maşallah tavukların sağlıklı, hiç ayrım yapmadan 4 ayrı tavukların yumurtasından kuluçkaya yatır, değişik renkte civcilerin olur.
ilginize teşekkür ederim sağlıklı olmaları için elimden geldiğince onları iyi bakmaya çalışıyorum ama 1. resimdeki siyah tavuk ta resimdede görülen beyazlıklar olmaya başladı. acaba doğalmı yoksa bi hastalık belirtisimi bilemiyorum.yaşı hakkında bilgim yok çünki sadece o bahçeme başka bi yerden tavuk olarak geldi.diğerlerini civcivden yetiştirdim.geldiğin de tüylerinde bu beyazlıklar yok idi.insanların ihtiyarlayınca saçı ağardığı gibi acaba bu da ihtiyarda ondan mı diyorum

Didimli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2011, 19:12   #26
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Tüğ dökümünden sonra yerine yeni tüğler beyaz olarak çkmış olabilir.

Eski 14-02-2011, 19:50   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2011
tavuk besilemek isteyen **** besleyenlere kısa bir bilgi hava şartarının ağır gitmemesi ve yavaş yavaş mart ayına gelmemiz münasebetiyle tavuklar gurk olmaya başlamıştır topladıhınız yumurtaları horlukta bırakınız gurk tavuklarınız olabiilir bu mevsimde çıkan civcivler sağlık açısından çok iyi oluyolar tavuk gurga yatınca yerini diher tavuklardan ayıra bilir veya çıkınca ayırırsanız iyi olur ayrıca bu mevsimde çıkan civcilerin tavuk olma olasılığı yüksek bilginize

köylüahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2011, 18:59   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi köylüahmet Mesajı Göster
tavuk besilemek isteyen **** besleyenlere kısa bir bilgi hava şartarının ağır gitmemesi ve yavaş yavaş mart ayına gelmemiz münasebetiyle tavuklar gurk olmaya başlamıştır topladıhınız yumurtaları horlukta bırakınız gurk tavuklarınız olabiilir bu mevsimde çıkan civcivler sağlık açısından çok iyi oluyolar tavuk gurga yatınca yerini diher tavuklardan ayıra bilir veya çıkınca ayırırsanız iyi olur ayrıca bu mevsimde çıkan civcilerin tavuk olma olasılığı yüksek bilginize
sayın ahmet bey yumurtaları follukta bırakınca cılk olmazlarmı yani cılk derken yumurta ne yenir nede civciv çıkar onun için biraz tereddütteyim bu havalarda bursada gündüz sıcak geceler soğuk oluyor onun için dedim cevaplarsanız sevinirim.

glatyotör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2011, 19:53   #29
Yeni Üye

ilk horoz daha iyi büyümüş ama tavukların hepsi iyi yumurtam büyük ve olsun seri dersen herzaman siyah tavuk makbuldur ayrıca kurk altına farklı farklı koyman döllü yumurtaları denk getirme olasılıhınıda ortaya koyar ayrıca yeni yumurtlamaya başlayan ir tavuk en az 40 gün yumurtladıktan sonra yumurtalarını koyarsan daha verim yüksek alırsın

Eski 14-02-2011, 19:56   #30
Yeni Üye

Didimli tüy dökümü veya dökülen yolunan tüylerin yerine çıkıyor ayrıca tavuha baktım en fazla 16aylık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025