View Single Post
Eski 27-02-2011, 03:59   #1408
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan durgac Mesajı Göster
Bade hn. kümesimdeki en eski tavuk 20 günlük daha yeniler alışamadılar sanırım henüz. Tünek sorunu, yer sorunu yok hepsi orantılı. Bazı temel sorunlarımı halletim sanırım tek ve en önemli sorunum beslenmeleri; ben çeşitlilik olsun zengin besin kaynağı olsun diye arpa, mısır, buğday ve yumurta yemini karışık olarak veriyorum. Sadece mısırı çok severek yiyorlar. Herkez yumurta yemini tavsiye ediyor. Diğerlerini vermeyip sadece yumurta yemi versem bu hayvancıklar aç kalmaz mı? Günde en az 2 saat bahçeyi talan etmelerine izin veriyorum.(Bahçemde ağaç harici ektiğim bitki yok çünkü) Acaba sadece buğday mı vermeliyim?
Bak kardesim arpa marpa yumurta yemi bunlar fasa fiso seyler.Birincisi arpa felan yağlandırır onları olmaz ikincisi yumurta yemi dediğin seyin ölü hayvanlardan yapıldıgına katı olarak kullanıldıgına dair bir cok haber cıktı o yemi daha verim almak icin kullanıyorlar bizim gibi tavuk severlere uymaz bu.Doğal yumurta elde etmek isterken fabrikalar icin yapılmıs yumurta yemi kullanmak mantıksız.Senin yapıcagın sey sudur. Sabah ne zaman cıkarıyorsan bir avuc mısır at onu yesinler ondan sonra evde artık yemek memek makarna benzerı pılav gibi seyler varsa ver yoksa mutlaka bayat etkem oluyordur iki üc günde bir ıslatıp ekmek vere bilirsin onun harıcınde övün olarak sabah cıkardıgında ve aksam sokarken veya ne zaman sokuyorsan buğdayı ver onlar yer onun dısında nasıl bir yerde yasıyorsun bılmem ama yeslıklık bulup verırsen cok severler mesela otlar cok oluyor cayırlık cimenlık alanda onlardan yolup getirip vere bilirsin lahana kıvırcık marol verme imkanın varsa ver yeslık cok severler ve yumurta verimin artar.Tavukların yumurtasının tadını artırmak ıstıyorsan mısırı bellı ölcüde tavuk adedine göre ver sende 5 tane varmıs bir avuc kadar günde atarsan yeter onun faydası yumurtanın lezeti ve sarısının koyu olmasına neden olur hosunuza gider.Ama cok verme ozaman yağlandırır.Bu dediklerimi yapıyorum ben iki feriğim tıkır tıkır yumurtluyorlar hergun ücüncü ferik hint kırması o hala diyerlerinden bir ay büyük olmasına rağmen yumurtlamaya baslamadı cinsinden sanırım.Bu ücü haricinde birde anaları var o ara ara yumurtluyor etine yagına dolgun o 2 kilo gelir kestircem kıyamıyorum emektarım feriklerin anası kıyamıyorum bakalım hele ilk bahar gelsinde eğer erken gülk olmaz yumurta verimi düzelmezse onu ya kestiricem **** satıcam birine mecburen.Bak o yumurtlayan iki feriğim kümesi öğlene doğru acıyorum acar acmaz kosuyorlar yumurtlama yerine bir tur yatıyorlar sonra kalkıp tekar atıgım yem yeslıklerden dısarda yıyıp az dolanıp tekrar yumurtluyorlar.Birde sularını sıkca deyiştirin tavukların pıs bırakmayın tavuklar hastalıgı sularından alır temiz tutun.Ben suluk diye su orta boy yağurt kablarından yapıyorum nedeni sıkca yenisi ile deyiştirme fırsatı oluyor taviye ederim.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön