![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
[QUOTE=nevsune;996581]Aslında ekmeği elde yapmak hiç de zor değil. Hele düşünün ki bunu benim gibi hamur yoğurma işine geçkin yaşlarda başlayan biri söylüyor ![]() ![]() Bir zaman sonra insanın eli hamura alışıp kıvamı tanır oluyor, makinede böyle bir şansınız yok. Ekmek makinesinde ayar yapmak çok daha zor. Bir tuttursanız, 10 tutturamıyorsunuz. Mutfakta yer kaplıyor, eksi puan. Makinedeki ekmek teknelerinin teflon oluşu da bir eksi puan. Benim için elde ekmek yapmanın tek zorluğu, çıkan bulaşık. E makinenin bu kadar eksisiyle o zorluk da önemini yitiriveriyor. Aman ya ne güzel belediye ekmeği ile idare ediyordum. Yine aklıma girdiniz. Birkaç gün işim var, sonra bir ekmek yapıvereyim ![]() ![]() [/Q: Blgisayar açık kalsın, mutfağa gidip ekşi maya kurayım.Üç gün önce yoğurt tuttu, bu gün yenisi mayalandı 17.30 da açılacak. Bir küçük şişe AOÇ sütü, süt ocak üzerinde kaşıkla savrularak kaynama noktasına geliyor, yuvasına alınıyor, süt gerekli ısıya inince maya olarak sıcak sütle biraz ezilmiş ve ılınmış bir buçuk- iki kaşık kadar probiyotik yoğurt kenardan yedirilip bir tur dipten yavaşça karıştırılıyor (devamında maya da evdeki yoğurttan alınacak) 6-7 saat sonra doğal sayılabilecek kopkoyu bir ev yoğurdu oluyor.Bir gece buzdolabında kalıyor afiyet olsun.] |
![]() |
![]() ![]() |
|
|