View Single Post
Eski 16-07-2012, 15:47   #383
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Bu sıcakta nasıl kabarmaz ya da bozulmaz anlamadım ben.
Metal kap ve kaşık kullanmadınız, ılık içme suyu ve unu karıştırdınız, beklettiniz,
ne kabardı ne de bozuldu!... İçine bir kaç kuru siyah üzüm veya birazcık toz şeker, ya da bir kaç granul instant maya atabilirsiniz bunlardan herhangi biri mayalanmayı hızlandırır.
diye düşünüyorum, mayalanmayı oda-mutfak sıcaklığında beklesin, bozulmaması için de gözünüz üzerinde olsun.Kolay gelsin.
Tahta kaşık cam kavanoz kullandım.Siyah değil de sarı üzüm attım fark eder mi?.Hatta bazen hamurun bir kısmını attım ki fermante hızlansın.Ama hamurda tık yok.
İnstant maya atmayıda kendime yediremedim doğal olacak ya.

Bugün o hamuru maya da kullanarak ekmek yapacağım karışıma ekleyeceğim.Ve tekrar bir deneme daha yapacağım.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön