View Single Post
Eski 16-07-2012, 14:35   #377
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Evdeki mayam bitince, bir haftadır inat edip marketten almıyorum, ekşi maya ile devam ediyorum, şimdilik ekmeksiz kalmadık

Cumartesi gecesi nazlanıp, yeteri kadar kabarmayınca, pişirmek için artık daha bekleyemem dedim, fırın kabına koyup, üzerini stretch film ile örtüp buzdolabına kaldırdım. Sabah dolaptan çıkarınca biraz daha kabarmıştı ama yeteri kadar değil. Artık pişirmem lazım, kahvaltı saati geldi, marketten ekmek almamakta direniyorum, bir yandan evdekilere de çaktırmıyorum, akşam pişirseymişim,..vs.

Oda sıcaklığına gelmesini bile beklemeye zaman yoktu, kabı fırına koydum, 20-30 derece arasında bir süre beklettim, sonra fırını 250 dereceye ayarladım. Fırın yavaşça ısınırken, ekmek de kabarmaya başladı. 10 dakika sonra dereceyi 180'e düşürdüm ve pişirmeye devam ettim, sonuçta çok güzel, iyice kabarmış ve lezzetli ekmek oldu.

Kısacası, mayanın kaprislerine karşın, arada değişik tatktikler uygulamam gerekecek.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön