[QUOTE=nevsune;996581]Aslında ekmeği elde yapmak hiç de zor değil. Hele düşünün ki bunu benim gibi hamur yoğurma işine geçkin yaşlarda başlayan biri söylüyor

Bence bütün zorluk ilk yoğurmada. O da olsun olsun 10 dakikalık bir süreç. Bir de o işi oyun haline getirip, hamuru fırlatıp atmaya başladım mı zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bir de bakıyorum ki benim hamur kıvama gelivermiş.
Valla ben çiçekleri sularken çok daha fazla yoruluyorum
İkinci yoğurmayı ekmeksanati.com'dan öğrendiğim gibi zarf katlama usulü ile yapınca iş daha da kolaylaşıyor. Gerisi fırının maharetine kalıyor artık.
Bir zaman sonra insanın eli hamura alışıp kıvamı tanır oluyor, makinede böyle bir şansınız yok. Ekmek makinesinde ayar yapmak çok daha zor. Bir tuttursanız, 10 tutturamıyorsunuz. Mutfakta yer kaplıyor, eksi puan. Makinedeki ekmek teknelerinin teflon oluşu da bir eksi puan. Benim için elde ekmek yapmanın tek zorluğu, çıkan bulaşık. E makinenin bu kadar eksisiyle o zorluk da önemini yitiriveriyor.
Aman ya ne güzel belediye ekmeği ile idare ediyordum. Yine aklıma girdiniz. Birkaç gün işim var, sonra bir ekmek yapıvereyim

Hatta Müjgan'dan ekşi maya mı alsam, ne

[/Q: Blgisayar açık kalsın, mutfağa gidip ekşi maya kurayım.Üç gün önce yoğurt tuttu, bu gün yenisi mayalandı 17.30 da açılacak. Bir küçük şişe AOÇ sütü, süt ocak üzerinde kaşıkla savrularak kaynama noktasına geliyor, yuvasına alınıyor, süt gerekli ısıya inince maya olarak sıcak sütle biraz ezilmiş ve ılınmış bir buçuk- iki kaşık kadar probiyotik yoğurt kenardan yedirilip bir tur dipten yavaşça karıştırılıyor (devamında maya da evdeki yoğurttan alınacak) 6-7 saat sonra doğal sayılabilecek kopkoyu bir ev yoğurdu oluyor.Bir gece buzdolabında kalıyor afiyet olsun.]