agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-07-2012, 10:20   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
İlk denemede "havalanmayalım" diye hep bir takım fiyaskolar oluyor merak etmeyin.
Bundan sonrakilere kullandığınız un normal un + tam buğday unu karışımı olabilir. Tam buğday ununu ilk başlarda az kullanın, sonra denedikçe artırırsınız.
Normal mayalanma süresi 2-3 saat civarı. Sizinki çok uzun sürmüş. Hamuru çok katı yoğurmayın, nisbeten gevşek dokulu hamurda maya daha çabuk aktive oluyor. Ekmeği pişirdiğiniz kap, demirdöküm veya toprak bir kap olursa başarı oranınız artıyor, unutmayın.
Yeni ekmek denemenizi bekliyoruz

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025