agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2011, 22:25   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Beş tahıllı mayayı hazırlarken tahılları robotta kırdıktan sonraki aşamada suyunu süzüp unu bu suyla mı mayalıyorsunuz (Arman Kırımlı öyle anlatıyor) yoksa tahıllar da ekmeğe dahil mi oluyorlar? Eğer ekmeğe giriyorlarsa taneli mi kalıyorlar yoksa tahılları çok ince mi kırmak gerekiyor?
(Ne çok soruyu bir arada sordum.Ama kusura bakmayın, bunlar emeklemeye çalışan bir acemi ekmekçi soruları )
Tahılları yumuşasın diye ılık suda bir gece bekletip, iyice şişirdikten sonra, sabahına robotta parçalıyorum. Ama çok ince partiküller halinde değil. Buğday unu ekleyip, mayalanmaya destek veriyorum.
Yoğururken tahıl parçalarını süzüp, ayırıyorum. Nohut mayalı ekmekte hamura nohut parçaları yakışıyor ama, beş tahıllıdan emin olamadığım için eklemiyorum. Zaten ilk mayalanmadan sonra ayrılan maya parçasında giderek azalan partiküller olacağı kesin
Sorunuz mantıklı idi, ayrıca mantıksız bile olsa yanıt alacağınız kesin, sonuçta birlikte eğleniyoruz

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025