Bir süredir bu konu başlığını görüyor ama hiç bulaşmıyordum. Bu sabah şeytan dürttü, oturup tüm başlığı baştan sona okudum ve sonuç : Ekşi mayam cam kavanozda büyümeyi bekliyor.
Deneysel işler yapmayı severim, buğday unu yerine yulaf unu ve -içimden gelen sese karşı duramadığımdan- bir tutamcık da şeker ilave ettim. Merakla gidip gelip yokluyorum, bakalım olaylar nasıl gelişecek ?
Müjgan hanımın yaptığı 5 tahıllı ekşi mayalı ekmek fikrini de çok tuttum. Aklıma bir zamanlar Arman Kırımlı'nın gazeteden kestip sakladığım nohut mayalı ekmek yazısı geldi, bulup tekrar okudum. Müjgan hanımın yöntemine çok benziyor, tahıl olarak sadece nohut kullanıyor ve mayalarken de "tırnak ucu kadar" tuz koyduğunu söylüyor.
Bu yöntem de denenmek üzere sırada...
|