View Single Post
Eski 04-05-2011, 14:44   #258
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Eser hanım, bu atraksiyonunuza bayıldım, afferim o şeytana dürttüğü için.
Ekmek yapmak, özellikle mayanın oluşmasını beklemek acaip bir keyif veriyor insana. Bazıları "bunlar psikopat mıdır, nedir" diye düşünebilir. "al işte, fırında, markette satılan envayi çeşit ekmek var" diyebilirler. Ama bunu denemeden zevkini almak mümkün değil. Ne yiyeceğini bildiğin bir ekmeği üretmenin güveni neye değişilir ki?

Beş tahıllı mayadan yaptığım ekmeğin, nefis aroması dışında başka bir özelliği yok. Ama sırf bunun için yapılması gereken bir maya bence )

Şimdi havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, nohut ekmeği sezonunu da açmak lazım. Başarı yüzdesi düşük bir ekmek ama, finaldeki başarı ile lezzeti katlanıyor doğrusu...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön