Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan
Sevgili S.toprak hanım, çok güzel anlatmışsınız anılarınızı. Zevkle okunuyor. 
Ekmek yapma konusunda daha çok eksiklerimiz var gibi görünüyor. Bu işi iyi bilen birileri ile bir gün Ankara'da uygun bir mekanda toplanıp, birilerinden iyi ekmek yapmayı öğrenmemiz lazım diye düşünüyorum sık sık.
Şu planladığımız Ankara toplantısında da bunu konuşururuz ama, ekmeksanatı. com dan sayın soberman'a bu konuyu çıtlatıp, ondan bize bu konuda bildiklerini anlatmasını ve uygulamasını isteyebiliriz belki. Bunun için Ankara yakınlarında, bizi misafir edecek ve ekmeklerimizi taş fırında pişirebileceğimiz donanımda olan bir köy bulmamız gerekecek. Kısacası "ekmek pikniği, ekmek panayırı, ekmek semineri" adına ne derseniz deyin, bir ekmekli organizasyon yapmamız süpper olacakk  )
|
Sevgili Müjgan Hanım,
Ben Hassoman'in Soberman oldugunu zannettim nedense, Bu nedenle bana hatamı soylemesini bekledim

Yazdığım gibi bir önceki fırınımda nohut mayalı ekmğim çok başarılı oluyordu.
Epeyce bir süre ara verdim, şimdi yeniden bu kez ekşi maya ile deniyorum.
Bir yerde hata yapıyorum; Tire'de "mart hamurunun (ekşi maya) ekmeği kabarmaz" diyorlar.
1-Belki bu yuzden hata mayadan kaynaklanıyor.
2- yogurma ve mayalanma birincisi mayayı çoğaltma sırasında ikincisi ise bir iki saat sonra ekmek yapma sırasında sadece iki kez yogurma az geliyor;belki hamurun daha fazla beklemesi ve mayalanmayı yinelemesi gerekiyor
3- son olarak pişirmede ya ben hata yapıyorum ya da fırınım iyi pişirmiyor.
Bilmiyorum.
Ama iyi kötü denemeye devam ediyorum.
Ankara'da Fen Fakültesi bahçesi nerede?
Çok uzun yıllardır Ankara'da yaşıyorum ancak Ankara'yı pek bilmiyorum, hele kazalarını köylerini hiç bilmiyorum. Ege'de evde ekmek yapılan yer bulunur Ama Ankara'da var mıdır bilemiyorum Güzel görüşleriniz için teşekkür ediyorum.